Dejlig nem ret, som du kan gemme til næste dag, hvis der er noget i overskud. Du kan udskifte lammekød med kylling bryst, hvis du vil spare lidt penge. Du behøver ikke komme salt i denne ret, da fiskesaucen er salt. Lam med karry og ris er stadig god dagen efter hvis det bliver sat i køleskab, men du skal koge nye ris, da det ikke anbefales, at opvarme ris igen.
Opskrift med noter
Lam med karry og ris
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser lammegryde
- 300 gram lammekød
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- ½ stk citron
- 1 stk lime
- 1 spsk. karrypasta
- ½ tsk. spidskommen
- 1 Knivspids kanel
Ingredienser braiserede grøntsager
- 300 gram grønne ærter
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk. karry
- 1 dl Fiskesauce (Fishsauce)
- 1 pakke bacon i skiver
- 400 g Forskellige grøntsager f.eks. (spidskål, gulerødder, porrer, rødkål og løg)
Tilbehør
- 2 dl Ris
- 400 g Braiserede grøntsager med karry og bacon
Sådan gør du
Fremgangsmåde lammegryde
- Sær lammekød ud i firkanter.
- Tag en wok eller stegegryde og kom olivenolie og svits hakket løg til de er klare.
- Kom karrypasta i og svits det kort under omrøring.
- Tilsæt lammekød og steg det indtil det har fået lidt farve.
- Kom spidskommen, hakket hvidløg og kanel i og rør rundt.
- Tilsæt kokosmælk og lad det koge op igen i ca. 5 minutter.
- Tilsæt ærter.
- Smag til med limesaft, citronsaft og fiskesauce.
Fremgangsmåde braiserede grøntsager
- Kog ris, og klargør grøntsager, ca. 20 minutter før retten er færdig.
- Klargør grøntsager f.eks. (spidskål, gulerødder, porrer, rødkål og løg) og snit dem groft.
- Skær bacon i tre stykker og svits det på en pande til det er sprødt.
- Steg grøntsager i bacon fedtet og krydr godt med karry som vist på billedet.
- Kom bacon i grøntsager.
- Smag til med salt og citron og server straks sammen med lammekødet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Se også grillet lammekølle på kuglegrill
Virkelig god ret som er meget nem at lave i hverdagen. Der er meget smag i retten og fiskesaucen tilføjer en dejlig speciel smag. Du kan servere forskellige nødder i små skål. Agurkestave, revet gulerod eller majs er også velegnet som tilbehør.
Tips
- Du kan svitse champignons og drysse dem over til sidst.
Kommentarer
Ingen kommentarer