Det er så nemt, at lave en god pastaret og du kan variere den med forskellige ingredienser. Penne med tun er et nemt og lækkert måltid, der kan laves på ca. 30 minutter. Lav en stor skål tomatsalat dryppet med olivenolie og citronsaft og server til. Du kan erstatte tun med f.eks. laks.
Gå til
Fettuccine med hvidløg
En pasta smager ikke meget, så der kan være god grund til, lige at pifte den op. Vi vender pastaen i hvidløg, olivenolie og lidt meget finthakket basilikum, som kan ses på billedet længere nede. Du kan også vende en knivspids salt med rundt, for lige at fremhæve smagen yderligere. Har du ikke basilikum, kan du også bruge lidt finthakket persille.
Opskrift med noter
Penne med tun og tomat
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Svits løgene gyldne i en gryde i olie og smør i 1-2 minutter, mens der røres. Tilsæt hvidløg og svits det med.
- Skyl og hak peberfrugt og kom det i gryden og rør rundt.
- Tilsæt basilikum, sukker, vineddike og tomater. Lad saucen snurre ved god varme i ca. 15 minutter.
- Kog pastaen og kom den i et dørslag. Vend pastaen i olivenolie og presset hvidløg og anret det på et fad.
- Vend tunfisk i tomatsaucen og varm retten i endnu et par minutter. Smag til med krydderier, anret tomatsauce i et serveringsfad og pynt med basilikum.
Salat
- Lav salaten som vist i link og anret den på bordet.
Servering
- Tag lidt pasta på tallerkenen og vend den i tomatsaucen med tun.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid 15 min. Samlet tid er ca. 25 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. vineddike
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. smør
- 1 håndfuld basilikum
- 1 ds tomater (flåede)
- 2 stk. peberfrugt (rød)
- 2 ds tun (vand)
- 1 tsk. salt og lidt peber
🥗Tilbehør
🥬Pynt
- 1 håndfuld basilikumblade
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Svits løgene gyldne i en gryde i olie og smør i 1-2 minutter, mens der røres. Tilsæt hvidløg og svits det med.
- Skyl og hak peberfrugt og kom det i gryden og rør rundt.
- Tilsæt basilikum, sukker, vineddike og tomater. Lad saucen snurre ved god varme i ca. 15 minutter.
- Kog pastaen og kom den i et dørslag. Vend pastaen i olivenolie og presset hvidløg og anret det på et fad.
- Vend tunfisk i tomatsaucen og varm retten i endnu et par minutter. Smag til med krydderier, anret tomatsauce i et serveringsfad og pynt med basilikum.
Salat
- Lav salaten som vist i link og anret den på bordet.
Servering
- Tag lidt pasta på tallerkenen og vend den i tomatsaucen med tun.
Kommentarer
Ingen kommentarer