Blommemarmelade med vanilje og citron er en mild og dejlig sød marmelade, der har en intens smag, fordi der tilsættes lidt ekstra smag i form af vanilje og citron. Hyldeblomstsaft vil også være særdeles velegnet som tilsætning. Det er ikke nødvendigt at bruge melatin til blommemarmelade, da konsistensen er fin uden. I denne opskrift har vi blandet forskellige blommer sammen, men du kan også bare bruge de samme blommer bare de er modne.
Prøv også blommemarmelade eller Prøv også brombærmarmelade med vanilje
Gå til
Opskrift med noter
Blommemarmelade med vanilje og citron
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 750 g Blommer (f. eks grøn reine Claude, Kirkes, Victoria, opal eller lign.)
- 300 gram Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 stk. Citron (Økologisk (saft og revet skal))
- ½ dl Vand
Disse ingredienser kan tilsættes eller udelades for variation:
- ½ dl. Hyldeblomstsaft (koncentreret)
- 1 stk. Appelsin
- 1 stk. Kanelstang (lille)
- 1 cm Ingefær
Sådan gør du
- Skold blommerne og tag skindet af. (Dette kan udelades).
- Vask og skyl blommerne grundigt. Fjern stilk og huller lavet af bier.
- Skær blommerne midt over. Er der orm i blommen, kasseres denne.
- Tag stenen ud af blommerne og skær blommerne i mindre stykker og kom dem i en gryde.
- Flæk vaniljestangen, tag kornene ud og kom korn og den tomme skal med i gryden.
- Riv det gule af citronen og kom det i gryden. Pres citronen og kom saften med.
- Kom blommer, sukker, (Hold lidt sukker tilbage) og vand med i gryden og kog det forsigtigt op til kogepunktet. Lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter.
- Smag nu på blommemarmeladen, har du brugt meget søde blommer som grøn reine Claude, skal der måske ikke tilsættes al sukker. Mens mere syrlige blommer, kan bruge mere sukker, for at udvikle smagen rigtigt.
- Tag nu en stavblender og blend blommemarmeladen ganske kort.
- Varm marmeladen op til kogepunktet igen. Tag det af varmen og tilsæt evt. atamon nu. Læs anvisningen på flasken.
- Skold sylteglasset med kogende vand og skyl det i Atamon. Læs anvisningen på flasken.
- Hæld den brandvarme blommemarmelade på glas, sæt låget på og lad marmeladen afkøle.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 15 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid ca. 40 min. Opskrift giver ca. 2 kg.
- 750 g Blommer (f. eks grøn reine Claude, Kirkes, Victoria, opal eller lign.)
- 300 gram Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 stk. Citron (Økologisk (saft og revet skal))
- ½ dl Vand
Disse ingredienser kan tilsættes eller udelades for variation:
- ½ dl. Hyldeblomstsaft (koncentreret)
- 1 stk. Appelsin
- 1 stk. Kanelstang (lille)
- 1 cm Ingefær
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skold blommerne og tag skindet af. (Dette kan udelades).
- Vask og skyl blommerne grundigt. Fjern stilk og huller lavet af bier.
- Skær blommerne midt over. Er der orm i blommen, kasseres denne.
- Tag stenen ud af blommerne og skær blommerne i mindre stykker og kom dem i en gryde.
- Flæk vaniljestangen, tag kornene ud og kom korn og den tomme skal med i gryden.
- Riv det gule af citronen og kom det i gryden. Pres citronen og kom saften med.
- Kom blommer, sukker, (Hold lidt sukker tilbage) og vand med i gryden og kog det forsigtigt op til kogepunktet. Lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter.
- Smag nu på blommemarmeladen, har du brugt meget søde blommer som grøn reine Claude, skal der måske ikke tilsættes al sukker. Mens mere syrlige blommer, kan bruge mere sukker, for at udvikle smagen rigtigt.
- Tag nu en stavblender og blend blommemarmeladen ganske kort.
- Varm marmeladen op til kogepunktet igen. Tag det af varmen og tilsæt evt. atamon nu. Læs anvisningen på flasken.
- Skold sylteglasset med kogende vand og skyl det i Atamon. Læs anvisningen på flasken.
- Hæld den brandvarme blommemarmelade på glas, sæt låget på og lad marmeladen afkøle.
📖Variation
Du kan også variere denne opskrift med appelsin og revet citronskal. Hvis marmeladen skal spises ved juletid, kan man tilsætte appelsin, citron og kanel eller anis alt efter ens smag.
Sød – Tilsæt en en økologisk sød appelsin og kog den med. Smid de tomme skaller ud når marmeladen er kogt færdig.
Mere intens smag – Ønskes en mere intens smag, rives der skal af citron, som tilsættes blommer inden kogning.
Jul – Tilsæt julens krydderier til marmeladen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Tips til Blommemarmelade med vanilje
- Har du købt billige vindruer, kan du koge dem ind til en sirup, som du så tilsætter blommemarmeladen, og udelader tilsvarende mængde sukker.
- Se evt. Ferskenkage med sirup topping, hvordan du laver sirup.
Kommentarer
Ingen kommentarer