Sømandsbøf
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Sømandsbøf i ovn, er en gammel ret som er ret mættende. Du får en dejlig tynd sky, som du kan bruge til at dyppe flutes i.
Sømandsbøf er en rigtig “herreret eller mad til mænd” da der er godt med kød, øl og kartofler.
Ingredienser Sømandsbøf i ovn
- 600 gram skært oksekød
- 3 løg
- 2 fed hvidløg
- Smør
- Olie
- 900 gram kartofler
- 1 suppevisk, evt. bestående af Salvie, rosmarin, timian)
- ½ liter mørk lagerøl (Vi anbefaler Kaiserdom Dark)
- Salt og friskkværnet peber
Tilbehør til Sømandsbøf i ovn
- Flutes med lidt smør, til at dyppe i saucen.
- God mørk øl
Fremgangsmåde Sømandsbøf i ovn
- Skær det gode oksekød i tynde skiver eller strimler.
- Pil løg og skær dem i tynde halve ringe.
- Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
- Tag nu en stegepande og kom lidt smør og olie på. Kom oksekødet på den varme pande og brun kødet godt på begge sider.
- Pres hvidløg og smør det over kødet og svits det med i ca. 1 minut. Pas på hvidløg ikke branker, da det så bliver bittert og uspiseligt.
- Tag kødet af og sæt det til side.
- Kom nu lidt mere fedtstof på panden og svits løg til de er gennemsigtige men de må ikke få farve.
- Tag det af panden.
- Tag et ildfast fad.
- Læg nu et lag kartofler på bunden. Derefter et lag løg og til sidst et lag kød. Gentag dette til alt er brugt.
- Krydr med salt og peber ved hvert lag.
- Tag nu suppevisken og tryk den ned i siden.
- Hæld nu øl ud over det hele.
- Kom folie over fadet og sæt det midt ind i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 60 minutter. Efter 45 min. kigges der til retten.
- Der skal være rigeligt med væske ved, ellers må der spædes op med mere øl eller evt. vand.
- Tag folien af, og skru temperaturen op til 200 grader.
- Efter yderlige 15 min. bør retten være færdig.
Servering
- Server sømandsbøf i det ildfaste fad ved bordet.
- Sæt flutes og smør på bordet.
Prøv også koteletter i fad
Tips til Sømandsbøf
- Sømandsbøf kan også laves i en gryde som enten sættes i ovnen eller laves på et komfur.
Kommentarer
Ingen kommentarer