Spinatlasagne
Giver et stort fad med lasagne – 4 personer
Af Min Madopskrift
Lasagne med spinat er meget sundt og smager tilmed godt. Spinat er meget velegnet til lasagne og andre italienske retter. Vi har kommet oksekød i vores velsmagende spinatlasagne, men man kan sagtens udelade dette, så får du en lækker vegetarret.
Ingredienser Spinatlasagne med hytteost
- 2 løg, skåret i halve ringe eller finthakket
- 4 fed hvidløg, presset
- 2 spsk. olie
- 2 ds. hakkede flåede tomater
- 1 lille ds. Koncentreret tomatpuré
- 500 gram mager hakket oksekød
- 400 til 500 gram frisk spinat, grofthakket
- 500 gram hytteost
- 1 oksebouillonterning, opløses i lidt lunken vand
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 ½ dl. frisk basilikum
- Salt og friskkværnet peber
- 20 lasagneplader
- En klat smør
Tilbehør til Spinatlasagne med hytteost
- Frisk salatblanding og flutes med smør
- Revet parmesanost
Fremgangsmåde Spinatlasagne med hytteost
- Tag en tykbundet gryde. Svits oksekødet til det har fået lidt farve og tag det op. Skær løgene i små terninger eller halve ringe og svits det i olie i gryden indtil de er gyldne. Kom hvidløg med i og rør rundt.
- Kom oksekødet op i gryden igen.
- Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, bouillonterning og krydderier.
- Kog det hele sammen i et par min mens der røres.
- Tag det af varmen.
- Smag til med lidt smør og salt og peber.
- Tag et stort fad og smør det ind.
- Læg blandingen lagvis med lasagneplader. Begynd og slut med tomatsaucen. Du skal lave ca. 5 lag lasagneplader.
- Drys med hytteost, frisk basilikum og spinat ovenpå tomatsaucen i hvert lag.
- Bages i ovn på midterste rille, ved 190 grader i ca. 30 min. Derefter skrues op på 200 grader. i ca. 15 min, eller indtil spinatlasagnen er gylden og færdig.
Servering
- Spinatlasagne serveres med frisk salat, brød og smør. Pynt med revet parmesanost.
Vi har også klassisk lasagne du kan lave.
Tips til Spinatlasagne med hytteost
- Revet ost, kan erstatte hytteost
Kommentarer
Ingen kommentarer