Vi har lavet denne lækre broccolisalat med helt nye ingredienser. Vi har brugt få, men ingredienser som passer rigtig godt sammen. Broccolisalat sund opskrift er lavet fordi, vi syntes, at nu var det på tide, at der skulle der laves en opgradering, af den gamle opskrift på broccolisalat med bacon. Prøv også broccolisalat
Gå til
Brug hele broccoli
Broccoli er en af de sundeste grøntsager vi har. Sprængfyldt med vitaminer og mineraler. Mange bruger kun de små buketter, men det er synd, da stokken er meget sund også. Brug evt. stokken til blended grøntsagssuppe.
Broccolisalat med oliven
Vi har tilsat syltede oliven til broccolisalaten for, at give den lidt sydlandsk smag. De sorte oliven giver en god syrlig pikant smag til den lidt neutrale smag i broccoli.
📋 Opskrift
Broccolisalat sund opskrift
Ingredienser
- 1 stk. Broccoli (Økologisk)
- 1 stk. Pære (i tynde både)
- 1 dl citronsaft (friskpresset)
- 1 dl tranebær
- 2 dl blåbær
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 dl oliven
Ingredienser Dressing
- 1 spsk honning
- 1 tsk. æbleeddike
- 1 spsk. citronsaft (friskpresset)
- 1 tsk. sennep
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
- 1 cm Ingefær (revet)
Sådan gør du
- Rør dressingen sammen i en lille skål.
- Skyl broccoli godt i koldt vand og skrub med hænder. Bræk og skær ud i små buketter.
- Kom de små buketter ned i kogende vand og blancher dem i ca. 1 minut. Si vandet fra gennem et dørslag og skyl broccoli i koldt vand. Blanchering kan udelades, hvis du ønsker rå broccoli.
- Skyl pære, fjern kernehus og skær den i små skiver. Skyl rød peber og skær den i små stykker. Kom broccoli i en skål og kom nu tranebær, oliven, pære, rød peber og blåbær i skålen og vend det rundt.
- Fordel dressingen over broccolisalaten, og vend det hele rundt igen.
- Server straks.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
- 1 stk. Broccoli Økologisk
- 1 stk. Pære i tynde både
- 1 dl citronsaft friskpresset
- 1 dl tranebær
- 2 dl blåbær
- 1 stk. Peber Rød
- 1 dl Oliven
Ingredienser Dressing
- 1 spsk honning
- 1 tsk. æbleeddike
- 1 spsk. citronsaft friskpresset
- 1 tsk. sennep
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
- 1 cm Ingefær Revet
🔪 Sådan gør du
- Skyl broccoli godt i koldt vand og skrub med hænder. Bræk og skær ud i små buketter.
- Kom de små buketter ned i kogende vand og blancher dem i ca. 1 minut. Si vandet fra gennem et dørslag og skyl broccoli i koldt vand. Blanchering kan udelades, hvis du ønsker rå broccoli.
- Skyl pære, fjern kernehus og skær den i små skiver. Skyl rød peber og skær den i små stykker. Kom broccoli i en skål og kom nu tranebær, oliven, pære, rød peber og blåbær i skålen og vend det rundt.
? Dressing
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål.
🍽 Servering
- Fordel dressingen over broccolisalaten, og vend det hele rundt igen.
- Server straks.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan tilsætte rosiner, som vil give god sødme
- Du kan tilsætte æble eller erstatte pære med æble
❓ FAQ
Nej
1 dag i køleskabet ved 4 grader.
Skriv et svar