Broccolisalat sund opskrift er lavet fordi, vi syntes, at nu var det på tide, at der skulle der laves en ny og sundere udgave af den gamle opskrift og broccolisalat sund opskrift skulle være uden bacon.
Vi har lavet denne lækre broccolisalat med helt nye ingredienser.
Vi har brugt få, men ingredienser som passer rigtig godt sammen.
Gå til
Brug hele broccoli
Broccoli er en af de sundeste grøntsager vi har. Sprængfyldt med vitaminer og mineraler.
Mange bruger kun de små buketter, men det er synd, da stokken er meget sund også. Brug evt. stokken til blendet grøntsagssuppe.
Broccolisalat med oliven
Vi har tilsat syltede oliven til broccolisalaten for, at give den lidt sydlandsk smag. De sorte oliven giver en god syrlig pikant smag til den lidt neutrale smag i broccoli.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. Broccoli Økologisk
- 1 stk. Pære i tynde både
- 1 dl citronsaft friskpresset
- 1 dl tranebær
- 2 dl blåbær
- 1 stk. Peber Rød
- 1 dl Oliven
Ingredienser Dressing
- 1 spsk honning
- 1 tsk. æbleeddike
- 1 spsk. citronsaft friskpresset
- 1 tsk. sennep
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
- 1 cm Ingefær Revet
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl broccoli godt i koldt vand og skrub med hænder. Bræk og skær ud i små buketter.
- Kom de små buketter ned i kogende vand og blancher dem i ca. 1 minut. Si vandet fra gennem et dørslag og skyl broccoli i koldt vand. Blanchering kan udelades, hvis du ønsker rå broccoli.
- Skyl pære, fjern kernehus og skær den i små skiver. Skyl rød peber og skær den i små stykker. Kom broccoli i en skål og kom nu tranebær, oliven, pære, rød peber og blåbær i skålen og vend det rundt.
🥣Dressing
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål.
🍽Servering
- Fordel dressingen over broccolisalaten, og vend det hele rundt igen.
- Server straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til broccolisalat:
Rosiner – Du kan tilsætte rosiner, som vil give god sødme
Æbler – Du kan tilsætte æble eller erstatte pære med æble
❓ FAQ
Nej
1 dag i køleskabet ved 4 grader.
Nej
Opskrift med noter
Broccolisalat sund opskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. Broccoli (Økologisk)
- 1 stk. Pære (i tynde både)
- 1 dl citronsaft (friskpresset)
- 1 dl tranebær
- 2 dl blåbær
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 dl oliven
Ingredienser Dressing
- 1 spsk honning
- 1 tsk. æbleeddike
- 1 spsk. citronsaft (friskpresset)
- 1 tsk. sennep
- 1 knivspids Salt og friskkværnet peber
- 1 cm Ingefær (revet)
Sådan gør du
- Rør dressingen sammen i en lille skål.
- Skyl broccoli godt i koldt vand og skrub med hænder. Bræk og skær ud i små buketter.
- Kom de små buketter ned i kogende vand og blancher dem i ca. 1 minut. Si vandet fra gennem et dørslag og skyl broccoli i koldt vand. Blanchering kan udelades, hvis du ønsker rå broccoli.
- Skyl pære, fjern kernehus og skær den i små skiver. Skyl rød peber og skær den i små stykker. Kom broccoli i en skål og kom nu tranebær, oliven, pære, rød peber og blåbær i skålen og vend det rundt.
- Fordel dressingen over broccolisalaten, og vend det hele rundt igen.
- Server straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer