Hvis du er vild med anissmag og duften fra fennikel er denne salat den helt rigtige at servere. Vi laver salaten så man kun lige aner smagen fra fennikel. Fennikelsalat er særdeles velegnet som tilbehør til, grillmad, frikadeller, pølser, fisk, svinekød, kylling, og lidt fede retter. Du kan udelade feta, hvis du vil have en mere fedtfattig salat.
Gå til
Andet tilbehør
Appelsin og mango
Du kan tilsætte små stykker appelsiner til fennikelsalaten, det tilføjer en rigtig lækker frisk smag. Du kan også tilsætte mango, og den egner sig måske bedre, da den ikke indeholder så meget væde som appelsin.
Dild
Ja, den kære dild, den er der rigtig mange som ikke kan lide, særligt børn bryder sig ikke om dild. Derfor anretter vi næsten altid en lille skål med dild ved siden af fennikelsalaten, så kan man selv “dosere” og drysse den mængde dild over der ønskes. Vi anretter også rosiner ved siden af, da mange heller ikke vil have dem, selvom de giver en dejlig sødme til salaten.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- ½ stk. Spidskål fintsnittet
- ½ stk. Fennikel tynde skiver
- 1 dl Feta Firkanter
- 1 stk. Æble tynde skiver
- 4 stk. Radiser tynde skiver
Yoghurtdressing
- 2 dl Græsk yoghurt
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Soya
- 1 spsk. Honning
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- ½ stk. Lime saften
🥬Pynt
- 1 stk. Radise skåret i tynde skiver
- 1 dl rosiner
- 1 håndfuld dild
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og klargør grøntsager. Bland først spidskål, fennikel og æbler sammen og vend derefter feta rundt i salaten. Pynt med tynde skiver radise.
- Bland dressingen sammen og smag til med lime, salt og friskkværnet peber. Rør og vend dressingen rundt i salaten.
- Skær radiser i små skiver og anret dem ovenpå.
- Hak dild fint og kom det i en skål og anret på bordet.
- Kom rosiner i en skål og anret på boret.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Græsk yoghurt kan erstattes af cremefraiche eller yoghurt naturel.
Nej, det er den ikke velegnet til.
Ja, man kan lave fennikelsalat dagen før, komme den i en skål med låg, og sætte den i køleskabet. Der kan samle sig lidt væske i bunden, som blot hældes ud.
Grillmad, frikadeller, pølser, fisk, svinekød, kylling, og lidt fede retter.
Ja, man kan røre en knivspids cayennepeber ind i dressingen, det giver en god pikant smag.
Du kan tilsætte små både af appelsin eller mango, det tilføjer sødme og dejlig frisk smag.
Opskrift med noter
Fennikelsalat
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Yoghurtdressing
- 2 dl Græsk yoghurt
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Soya
- 1 spsk. Honning
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- ½ stk. Lime (saften)
Sådan gør du
- Skyl og klargør grøntsager. Bland først spidskål, fennikel og æbler sammen og vend derefter feta rundt i salaten. Pynt med tynde skiver radise.
- Bland dressingen sammen og smag til med lime, salt og friskkværnet peber. Rør og vend dressingen rundt i salaten.
- Skær radiser i små skiver og anret dem ovenpå.
- Hak dild fint og kom det i en skål og anret på bordet.
- Kom rosiner i en skål og anret på boret.
Noter
- Græsk yoghurt kan erstattes af cremefraiche eller yoghurt naturel.
- Fennikelsalat smager pragtfuldt dagen efter, så kom den i køleskabet. Der kan løbe lidt væske ud, som blot hældes fra, inden servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer