Her er en rigtig god opskrift på nem jordbærgele af jordbærsaft. Jordbærgele kan bruges til kager eller desserter med friske bær.
Jordbærgelen får bærrene til, at se meget blankere og pænere ud men geleen giver også en god smag.
Du kan udelade den røde frugtfarve, hvis du hellere vil have sart rød gele. Du skal bruge en rigtig jordbærsaft lavet af jordbær, du kan ikke bruge den billigere kunstige koncentrerede saft på plastflaske.
Prøv også Jordbærgele af jordbær
Gå til
Jordbærgele til jordbærtærte
Selvfølgelig kan man bruge jordbærgele til, at pensle jordbærrene på en jordbærtærte, men jordbærgele er også perfekt til kager, hvor der skal være en helt lag af gele.
Den røde gelé ser flot ud på kager med et tykt lag af gele.
Konsistens
Brug hellere lidt mindre husblas end for meget, da husblassen vil klumpe, hvis den bliver for tyk.
Du kan altid tilsætte lidt ekstra husblas, hvis geleen bliver for tynd. Beregn ca. 1 husblas til 1 dl væske.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 2 min. Tilberedningstid er ca. 5 minutter. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift giver ca. 2 dl gele, som er nok til et lag på en kage på ø 26 cm.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 dl Jordbærsaft
- 3 blade Husblas (evt. 4)
- 1 tsk. Rød konditorfarve (evt. ekstra. Kan også udelades)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hæld koldt vand i en stor skål. Kom husblassen i skålen og lad den trække i 10 minutter.
- Kom jordbærsaften i en lille gryde og varm saften langsomt op. Når det koger slukker du for varmen.
- Tag husblassen op af vandet og klem vandet ud. Brug godt med kræfter, så det meste af vandet er væk. Kom husblassen i den varme jordbærsaft og rør godt rundt. Sæt det til afkøling.
- Når saften er håndvarm tilsættes rød konditorfarve under omrøring. Dette kan udelades, hvis der kun ønskes en sart rødlig gele, som til f.eks. jordbærtærte.
- Jordbærgeleen er klar til brug.
Opskrift med noter
Nem jordbærgele
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 dl Jordbærsaft
- 3 blade Husblas (evt. 4)
- 1 tsk. Rød konditorfarve (evt. ekstra. Kan også udelades)
Sådan gør du
- Hæld koldt vand i en stor skål. Kom husblassen i skålen og lad den trække i 10 minutter.
- Kom jordbærsaften i en lille gryde og varm saften langsomt op. Når det koger slukker du for varmen.
- Tag husblassen op af vandet og klem vandet ud. Brug godt med kræfter, så det meste af vandet er væk. Kom husblassen i den varme jordbærsaft og rør godt rundt. Sæt det til afkøling.
- Når saften er håndvarm tilsættes rød konditorfarve under omrøring. Dette kan udelades, hvis der kun ønskes en sart rødlig gele, som til f.eks. jordbærtærte.
- Jordbærgeleen er klar til brug.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Brug koncentreret jordbærsaft, hvis der ønskes meget smag af jordbær
- Hjemmelavet jordbærsaft giver den bedste smag
- Du kan tilsætte lidt ægte æblejuice til jordbærsaften. Dette giver en mere sød gele
- Begynd med et stk. husblas pr dl væske. Der kan altid tilsætte mere husblas
❓ FAQ
Ja, og du kan erstatte jordbærsaft med æblesaft, hvis du vil have æblegelé
Nej, du kan erstatte husblas med kartoffelmel
Kommentarer
Ingen kommentarer