Disse super lækre hapsere med lakse- og skinkemousse, er perfekte som snacks, små hapsere, forretter, eller som et lækkert aftensmåltid.
Skær flutes ud små stykker, rist brødskiver og top en brødskive med laksemousse og en brødskive med skinkemousse, så har du den perfekte forret.
Du kan også skære hele flutes ud i 4 stykker, så du får 8 stykker i alt. Så får du et lækkert og nemt måltid.
Prøv også clubsandwich med karrydressing
Gå til
Inden du går i gang med hapsere
Før du går i gang med opskriften på hapsere med lakse og skinkemousse, skal du være opmærksom på følgende:
Ingredienser klar: Sørg for at have alle ingredienser klar og målt af inden du begynder at lave opskriften.
Ingrediens erstatninger: Se efter om du har de nødvendige ingredienser, eller erstatninger til ingredienser. I denne ret kan du f.eks. erstatte laks med ørred.
Ekstra tilsætninger: Du kan tilsætte cremefraiche eller fløde, hvis du vil ændre konsistens eller smag på mousse.
Allergener: Vær opmærksom på eventuelle allergener i opskriften, såsom mælk eller æg, hvis du eller dine gæster har allergier.
Friske råvarer: Sørg for at bruge frisk laks og skinke af god kvalitet for at opnå den bedste smag.
Gluten: Vær opmærksom på at opskriften indeholder gluten. Du kan købe eller lave glutenfrit brød.
Køleskab: Opbevar moussen på køl indtil tilberedning, for at sikre, at den holder sig frisk og velsmagende.
Derfor skal du lave hapsere med lakse- og skinkemousse
Disse hapsere er perfekte hvis du vil servere lækre hapsere for dine gæster. I denne opskrift, får du hapsere med to mousser: en lavet af røget laks og den anden af kogt skinke.
Laksemoussen: tilberedes ved at blande laksestykker med mascarpone, indtil den er glat, lækker og luftig. Laksemoussen bliver derefter krydret med citronsaft, salt og peber.
Skinkemoussen: Laves ved, at blande skinkestykker med mascarpone, indtil den er glat, lækker og luftig. Krydres derefter med salt og peber.
Disse hapsere, kan serveres som en elegant forret, evt. kombineret med en let salat til. Eller som små hapsere til et arrangement med aperitif og vin.
Hvis du ønsker en anderledes variant, kan du også nyde en varmrøget laksemousse med fennikel, peberfrugt og dild – det er nemt at lave og utroligt smagfuldt
Opskrift med noter
Hapsere med laksemousse og skinkemousse
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Laksemousse og skinkemousse
- 200 g laks (røget)
- 200 g mascarpone
- 8 stk. cocktailtomater (små søde)
- 2 spsk. citronsaft
- 200 g skinke (kogt og røget)
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber efter smag
- 1 spsk. Olivenolie
Servering
- 2 stk. flutes (eller flutes, der er ristet og skåret i små lækre stykker)
- 1 bundt feldsalat (brøndkarse eller anden salat)
Sådan gør du
Laksemousse
- Gem ca. 50 gram laks.
- Først skæres 150 gram af den røgede laks ud i små stykker og kommes i en blender. Tilsæt halvdelen af mascarponen til laksen.
- Blend forsigtigt til konsistensen er ensartet og luftig. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Skinkemousse
- Skær 150 gram skinke i små stykker. Du kan også skære al skinken i små stykker, hvis du laver små hapsere og ikke ønsker hele stykker skinke.
- Hvis du laver et helt flutes, er hele stykker skinke med skinkemousse at foretrække.
- Kom skinkestykker og resten af mascarponen i blenderen og blend det til en luftig konsistens.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servering hapser med laks (Hapsere)
- Hvis du ønsker små "hapsere" skæres flutes i små stykker og ristes.
- Derefter kommes enten laksemousse eller skinkemousse på. Gentag indtil det hele er brugt.
Servering som sandwich
- Læg sandwich på køkkenbord.
- Kom en portion laksemousse på hver brødskive og fordel den.
- Skyl og skær tomater i halve. Skyl salaten.
- Kom lidt salat ovenpå.
- Fordel et par halve tomater.
- Klap sandwich sammen og skær den i trekanter.
- Læg brødskiver på et fad og pynt med frisk feldsalat eller brøndkarse.
- Servér straks.
Sandwich med laks (helt flutes)
- Lun flutes i en ovn indtil de er gyldne og sprøde.
- Flæk de varme flutes.
- Lav en bund med lidt salat. Kom derefter laksemousse ovenpå. Top med hele stykker røget laks. Fordel halve tomater og feldsalat og luk flutes.
- Sandwich skæres i 4 lige store stykker og serveres straks.
Servering sandwich med skinke (hapsere)
- Hvis du ønsker små "hapsere" skæres flutes i små stykker og ristes.
- Skyl og skær tomater i halve.
- Lav en bund med lidt salat på brødskiver. Kom derefter en spsk. skinkemousse på hver brødskive og top med et stykke røget skinke på toppen, sammen med tomat.
- Læg brødskiver på et fad og pynt med frisk feldsalat eller brøndkarse.
Servering sandwich med skinke (helt flutes)
- Lun flutes i en ovn indtil de er gyldne og sprøde.
- Flæk de varme flutes.
- Lav en bund med lidt salat. Kom derefter skinkemousse ovenpå. Top med hele stykker røget skinke. Fordel halve tomater og feldsalat og luk flutes.
- Sandwich skæres i 4 lige store stykker og serveres straks.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: 5 minutter. Arbejdstid: ca. 5 min. Tilberedningstid: ca. 5 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Laksemousse og skinkemousse
- 200 g laks (røget)
- 200 g mascarpone
- 8 stk. cocktailtomater (små søde)
- 2 spsk. citronsaft
- 200 g skinke (kogt og røget)
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber efter smag
- 1 spsk. Olivenolie
🍽Servering
2 stk. flutes, groft hvedebrød eller sandwichbrød, skæres i små skiver. Derefter smøres de med laksemousse eller skinkemousse. Du kan også skære brødet i små skiver og derefter riste brødet. Derefter komme fyldet på.
1 bundt feldsalat (brøndkarse eller anden salat, kan serveres til.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Laksemousse
- Gem ca. 50 gram laks.
- Først skæres 150 gram af den røgede laks ud i små stykker og kommes i en blender. Tilsæt halvdelen af mascarponen til laksen.
- Blend forsigtigt til konsistensen er ensartet og luftig. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Skinkemousse
- Skær 150 gram skinke i små stykker. Du kan også skære al skinken i små stykker, hvis du laver små hapsere og ikke ønsker hele stykker skinke.
- Hvis du laver et helt flutes, er hele stykker skinke med skinkemousse at foretrække.
- Kom skinkestykker og resten af mascarponen i blenderen og blend det til en luftig konsistens.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servering hapser med laks (Hapsere)
- Hvis du ønsker små “hapsere” skæres flutes i små stykker og ristes.
- Skyl og skær tomater i halve.
- Lav en bund med lidt salat på brødskiver. Kom derefter en spsk. laksemousse på hver brødskive og top med et stykke røget laks på toppen, sammen med tomat.
- Læg brødskiver på et fad og pynt med frisk feldsalat eller brøndkarse.
Servering som sandwich
- Læg sandwich på køkkenbord.
- Kom en portion laksemousse på hver brødskive og fordel den.
- Skyl og skær tomater i halve. Skyl salaten.
- Kom lidt salat ovenpå.
- Fordel et par halve tomater.
- Klap sandwich sammen og skær den i trekanter.
- Læg brødskiver på et fad og pynt med frisk feldsalat eller brøndkarse.
- Servér straks.
Sandwich med laks (helt flutes)
- Lun flutes i en ovn indtil de er gyldne og sprøde.
- Flæk de varme flutes.
- Lav en bund med lidt salat. Kom derefter laksemousse ovenpå. Top med hele stykker røget laks. Fordel halve tomater og feldsalat og luk flutes.
- Sandwich skæres i 4 lige store stykker og serveres straks.
Servering hapser med skinke (hapsere)
- Hvis du ønsker små “hapsere” skæres flutes i små stykker og ristes.
- Skyl og skær tomater i halve.
- Lav en bund med lidt salat på brødskiver. Kom derefter en spsk. skinkemousse på hver brødskive og top med et stykke røget skinke på toppen, sammen med tomat.
- Læg brødskiver på et fad og pynt med frisk feldsalat eller brøndkarse.
Servering sandwich med skinke (helt flutes)
- Lun flutes i en ovn indtil de er gyldne og sprøde.
- Flæk de varme flutes.
- Lav en bund med lidt salat. Kom derefter skinkemousse ovenpå. Top med hele stykker røget skinke. Fordel halve tomater og feldsalat og luk flutes.
- Sandwich skæres i 4 lige store stykker og serveres straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Her er nogle tips til Sandwich med lakse- og skinkemousse:
Rist brødet, det giver en knasende sprødhed og god kontrast til moussen.
Disse sandwich er perfekte at servere som forretter eller som små hapsere, hvor der serveres hvidvin.
Er meget velegnede at servere udenfor om sommeren, til et festligt let måltid.
❓ FAQ
Her er en FAQ for opskriften:
Mousse med enten laks eller skinke er to forskellige lækre og luftige mousser, der kombinerer den rige smag af laks og mascarpone og den salte smag af skinke og mascarpone til perfekte appetitvækkere eller forretter.
Ja, du kan prøve at erstatte laks og skinke med vegetariske eller veganske alternativer, f.eks. røget tofu eller vegansk skinke. Du kan bruge plantebaseret fløde, kokosfløde eller tofu, som erstatning for mascarpone.
Ja, du kan forberede mousse i forvejen og opbevare dem i køleskabet inden servering. Det kan være en god idé at lade dem stå ved stuetemperatur i nogle minutter inden servering for, at få den bedste smag og konsistens.
En hapser eller fingermad, er små snacks, ofte med forskellige ingredienser, der kan serveres og spises, når der serveres velkomstdrinks. Man tager en hapser af gangen, og smager på den. Man spiser aldrig en hapser i en mundfuld.
Bjørn Nielsen
Disse lækre hapsere er lette at lave. De kan serveres og spises som snacks eller som en let forret.