De fleste opskrifter på tunmousse indeholder ofte rigeligt med fedt i form af smør og/eller fed cremefraiche. Men dette behøver nødvendigvis ikke at betyde at du ikke kan spise en lækker tunmousse pga. fedtindholdet. Her på min madopskrift har vi nemlig fremtryllet en let og sund tunmousse så dig der gerne vil spare på fedtet også kan få en lækker snack. I denne vildt populære opskrift på fedtfattige tunmousse ruller har vi skåret kraftig ned på fedtet men stadig beholdt den gode smag!
Prøv også Tunmousse ruller klassisk opskrift
Gå til
Tunmousse ruller – Den fedtfattige version
I denne fedtfattige version af tunmousse ruller bruger vi tun i vand. Smørret er udeladt, og cremefraiche er den med den lave fedtprocent. Du kan også udelade mayonnaise, hvis du ønsker dette. Hvis du ønsker lidt sødme, kan der med fordel kommes fintrevet gulerod i fyldet.
Opskrift med noter
Fedtfattige tunmousse ruller
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 3 stk. Tortilla pandekager (Fuldkorns, 2 – 3 stk.)
Fyld
- 2 dåser tun (i vand)
- 1 dl. Cremefraiche 9 % (Kan erstattes af skyr naturel)
- 2 spsk. mayonnaise (light – Kan udelades hvis man ønsker endnu mindre fedt)
- 1 spsk. Citronsaft (efter behov)
- 1 knivspids Salt og peber
- 300 g Salat (icebergsalat/rucolasalat alt efter behov)
- 2 stk. Tomater
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 stk. løg
Sådan gør du
- Tunmoussen laves først da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
- Skyl grøntsager og dup dem tørre.
- Fjern kerner i tomater, så kun frugtkødet er tilbage. Først hakkes rød peber, tomater og løg i små tern. Herefter hældes vandet fra tunen og indholdet kommes i en skål. Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden.
- Cremefraiche og evt. mayonnaise tilsættes og røres godt sammen.
- Når dette er mikset godt sammen tilsættes løg, tomat, og rød peber og massen røres igen godt sammen.
- Til sidst smages tunmoussen til med citron, salt og peber. Tun moussen stilles i køleskabet til næste dag.
Tilberedning
- Smør tunmoussen ud på hvedetortillaen. Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske.
- Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen og tortillaen rulles sammen. Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.
Ved servering
- Skær tunmousse rullen i 1½ til 2 cm tykke skiver og anret dem på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.
- Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avokado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikker og snuppe den med hånden ligesom med lakserullerne.
- Er det til en forret anrettes et par tunmousse ruller på en lille tallerken sammen med evt. nogle rejer.
- Groft/fuldkornsbrød kan serveres hertil!
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 3 stk. Tortilla pandekager (Fuldkorns, 2 – 3 stk.)
🍳Fyld
- 2 dåser tun (i vand)
- 1 dl. Cremefraiche 9 % (Kan erstattes af skyr naturel)
- 2 spsk. mayonnaise (light – Kan udelades hvis man ønsker endnu mindre fedt)
- 1 spsk. Citronsaft (efter behov)
- 1 knivspids Salt og peber
- 300 g Salat (icebergsalat/rucolasalat alt efter behov)
- 2 stk. Tomater
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 stk. løg
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tunmoussen laves først da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
- Skyl grøntsager og dup dem tørre.
- Fjern kerner i tomater, så kun frugtkødet er tilbage. Først hakkes rød peber, tomater og løg i små tern. Herefter hældes vandet fra tunen og indholdet kommes i en skål. Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden.
- Cremefraiche og evt. mayonnaise tilsættes og røres godt sammen.
- Når dette er mikset godt sammen tilsættes løg og rød peber og massen røres igen godt sammen.
- Til sidst smages tunmoussen til med citron, salt og peber. Tun moussen stilles i køleskabet til næste dag.
Tilberedning
- Smør tunmoussen ud på hvedetortillaen. Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske.
- Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen og tortillaen rulles sammen.
- Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.
🍽Servering
- Skær tunmousse rullen i 1½ til 2 cm tykke skiver og anret dem på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.
- Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avokado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikker og snuppe den med hånden ligesom med lakserullerne.
- Er det til en forret anrettes et par tunmousse ruller på en lille tallerken sammen med evt. nogle rejer.
- Groft/fuldkornsbrød kan serveres hertil!
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Tunmoussen skal laves dagen før og stilles i køleskabet!
Kommentarer
Ingen kommentarer