• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Fedtfattig

    Fedtfattige Tunmousse ruller

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 måneder siden

    Fedtfattige tunmousse ruller

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    De fleste opskrifter på tunmousse indeholder ofte rigeligt med fedt i form af smør og/eller fed cremefraiche. Men dette behøver nødvendigvis ikke at betyde at du ikke kan spise en lækker tunmousse pga. fedtindholdet. Her på min madopskrift har vi nemlig fremtryllet en let og sund tunmousse så dig der gerne vil spare på fedtet også kan få en lækker snack. I denne vildt populære opskrift på fedtfattige tunmousse ruller har vi skåret kraftig ned på fedtet men stadig beholdt den gode smag!

    Prøv også Tunmousse ruller klassisk opskrift

    Gå til
    • Tunmousse ruller – Den fedtfattige version
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Tunmousse ruller – Den fedtfattige version

    I denne fedtfattige version af tunmousse ruller bruger vi tun i vand. Smørret er udeladt, og cremefraiche er den med den lave fedtprocent. Du kan også udelade mayonnaise, hvis du ønsker dette. Hvis du ønsker lidt sødme, kan der med fordel kommes fintrevet gulerod i fyldet.

    📋 Opskrift

    Fedtfattige tunmousse ruller

    Fedtfattige tunmousse ruller

    Tunmousse ruller – Den fedtfattige version
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 15 min
    Samlet tid 20 min
    Ret Forret
    Køkken Dansk
    Antal 8 personer
    Kalorier 6 %

    Ingredienser
      

    • 3 stk. Tortilla pandekager (Fuldkorns, 2 – 3 stk.)

    Fyld

    • 2 dåser tun (i vand)
    • 1 dl. Cremefraiche 9 % (Kan erstattes af skyr naturel)
    • 2 spsk. mayonnaise (light – Kan udelades hvis man ønsker endnu mindre fedt)
    • 1 spsk. Citronsaft (efter behov)
    • 1 knivspids Salt og peber
    • 300 g Salat (icebergsalat/rucolasalat alt efter behov)
    • 2 stk. Tomater
    • 1 stk. peberfrugt (rød)
    • 1 stk. løg

    Sådan gør du
     

    • Tunmoussen laves først da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
    • Skyl grøntsager og dup dem tørre.
    • Fjern kerner i tomater, så kun frugtkødet er tilbage. Først hakkes rød peber, tomater og løg i små tern. Herefter hældes vandet fra tunen og indholdet kommes i en skål. Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden.
    • Cremefraiche og evt. mayonnaise tilsættes og røres godt sammen.
    • Når dette er mikset godt sammen tilsættes løg, tomat, og rød peber og massen røres igen godt sammen.
    • Til sidst smages tunmoussen til med citron, salt og peber. Tun moussen stilles i køleskabet til næste dag.

    Tilberedning

    • Smør tunmoussen ud på hvedetortillaen. Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske.
    • Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen og tortillaen rulles sammen. Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.

    Ved servering

    • Skær tunmousse rullen i 1½ til 2 cm tykke skiver og anret dem på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.
    • Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avokado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikker og snuppe den med hånden ligesom med lakserullerne.
    • Er det til en forret anrettes et par tunmousse ruller på en lille tallerken sammen med evt. nogle rejer.
    • Groft/fuldkornsbrød kan serveres hertil!

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 123kcal (6%) | Kulhydrater: 11g (4%) | Protein: 7g (14%) | Fedt: 6g (9%) | Mættet fedt: 2g (13%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 2g | Trans fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 4g (4%) | Vitamin A: 593IU (12%) | Vitamin C: 19mg (23%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 19µg (18%) | Calcium: 46mg (5%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 37µg (9%) | Jern: 1mg (6%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 18mg (5%) | Fosfor: 91mg (9%)
    Keyword Fedtfattige tunmousse ruller, Tunmousse ruller – Den fedtfattige version
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 8 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 3 stk. Tortilla pandekager (Fuldkorns, 2 – 3 stk.)

    🍳 Fyld

    • 2 dåser tun (i vand)
    • 1 dl. Cremefraiche 9 % (Kan erstattes af skyr naturel)
    • 2 spsk. mayonnaise (light – Kan udelades hvis man ønsker endnu mindre fedt)
    • 1 spsk. Citronsaft (efter behov)
    • 1 knivspids Salt og peber
    • 300 g Salat (icebergsalat/rucolasalat alt efter behov)
    • 2 stk. Tomater
    • 1 stk. peberfrugt (rød)
    • 1 stk. løg

    🔪 Sådan gør du

    1. Tunmoussen laves først da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
    2. Skyl grøntsager og dup dem tørre.
    3. Fjern kerner i tomater, så kun frugtkødet er tilbage. Først hakkes rød peber, tomater og løg i små tern. Herefter hældes vandet fra tunen og indholdet kommes i en skål. Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden.
    4. Cremefraiche og evt. mayonnaise tilsættes og røres godt sammen.
    5. Når dette er mikset godt sammen tilsættes løg og rød peber og massen røres igen godt sammen.
    6. Til sidst smages tunmoussen til med citron, salt og peber. Tun moussen stilles i køleskabet til næste dag.

    Tilberedning

    1. Smør tunmoussen ud på hvedetortillaen. Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske.
    2. Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen og tortillaen rulles sammen.
    3. Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.

    🍽 Servering

    1. Skær tunmousse rullen i 1½ til 2 cm tykke skiver og anret dem på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.
    2. Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avokado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikker og snuppe den med hånden ligesom med lakserullerne.
    3. Er det til en forret anrettes et par tunmousse ruller på en lille tallerken sammen med evt. nogle rejer.
    4. Groft/fuldkornsbrød kan serveres hertil!

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Tunmoussen skal laves dagen før og stilles i køleskabet!
    Fedtfattige tunmousse ruller
    Fedtfattige tunmousse ruller
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Tunmousse ruller
    Lakseruller med tortilla pandekager »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Fedtfattig, Forretter Tags: citron, løg, peberfrugt, salat, Tomat, Tun

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind