Avocadosuppe
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Sund, frisk og smuk suppe der passer og smager dejligt til f.eks. fedtfattige retter som fjerkræ. Suppen kan desværre ikke gemmes men skal spises straks da farvestoffer i frugten nedbrydes. Denne suppe er ofte en sommermenu og rigtig lækker en varm sommerdag, men kan selvfølgelig også spises på andre tidspunkter.
Ingredienser
- 800 gram Avocado
- Lime, saften
- 1 dl. Hvidvin
- ¼ liter piskefløde
- Kyllingefond eller grøntsagsfond
- 1 tsk. chili, tørret
- Salt og peber
- 1 rød grapefrugt
- 1 skalotteløg, meget finthakket
- Sukker
- Eddike
Pynt
- Pinjekerner, ristede
- Frisk kørvel eller koriander og chili
Fremgangsmåde
- Begynd med at skrælle grapefrugt og skær derefter al den hvide hinde væk.
- Skær og tag frugtkødet ud af de gennemsigtige hinder og læg stykker på en tallerken.
- Kom overskydende saft der er løbet ud i en blender.
- Skær avocadoer midt igennem og fjern sten.
- Skrab kødet ud med en teske og kom frugtkødet i blenderen med saft.
- Hæld vin, fløde, ½ tsk. chili og ¾ af fonden i blenderen og blend det indtil det har en fin konsistens.
- Hæld det hele derefter i en skål.
- Smag nu det til med resten af fond, limesaft og salt.
- Sæt det på køl i ca. 15 minutter så smagen og suppen samler sig.
- Tag nu skiver med grapefrugt og hak det fint og kom det i en skål sammen med løg.
- Smag nu til med lidt eddike, sukker, salt og peber.
- Kom det i køleskabet.
Prøv også ærtesuppe
Servering
- Inden servering af suppe, ristes pinjekerner kort på en stegepande og drysses over avocadosuppe.
- Pynt evt. med kørvel eller koriander og chili.
Kommentarer
Ingen kommentarer