Kartoffelsuppe med ristet porre/bacon drys
Af Min Madopskrift
Hovedret til 4
Kartoffelsuppe med porrer er en smuk ret, der både kan serveres som forret og hovedret. Kartoffelsuppe er mættende selv om det er en suppe. Masser af kartofler, giver god fyld til retten, både smagsmæssigt og drøjde.
Ristet finthakket porre og bacon bliver til sprødt porre/bacon drys, og er en lækker og smuk anretning på toppen, evt. sammen med finthakket persille.
Ingredienser Kartoffelsuppe med porrer :
- 1 spsk. økologisk smør
- 1 stort løg, hakket
- 500 g kartofler i små tern
- 2 pæne porrer i skiver – den hvide del (ca. 400 g)
- ¾ liter grønsagsbouillon
- 1 dl Piskefløde 38 % økologisk
- 1 pæn tsk. groft salt
- friskkværnet hvid peber
Ingredienser Porre/bacondrys:
- 250 g bacon i fine håndskårne skiver
- 1 finthakket porre – den grønne del (ca. 1 ½ dl)
Pynt:
- Porre/bacondrys
- Evt. Hakket persille
Tilbehør:
- Groft franskbrød
Fremgangsmåde Kartoffelsuppe med porrer :
Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. et par min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. et par min.
Hæld bouillon ved og lad suppen småkoge i ca. 20 min. indtil grønsagerne er møre.
Blend suppen til den er jævn med en stor blender.
Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag til.
Porre/Bacondrys:
I mellemtiden kommes bacon på en tør pande og steges ved middelkraftig varme i ca. 3 – 4 min. Kom stænklåg over, da bacon sprutter meget.
Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i indtil baconen er sprød. Det tager også ca. 4 min.
Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Lad lidt fedtstof fra bacon blive på panden, og kom finthakket porre på, og steg det ved middelkraftig varme i ca. 5 min.
Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
Server suppen med brød, porre og bacondrys.
Tips
Pynt evt. yderlige med hakket persille.
Kommentarer
Ingen kommentarer