Medisterpølse med grønlangkål og hvide kartofler
Til 4 personer
Af Oliver Nielsen
Medisterpølse med grønlangkål og hvide kartofler er en herlig spise er hurtig og nem at lave. Du kan erstatte de hvide kartofler med brune, men de hvide er lidt sundere, da der ikke er sukker på.
Ingredienser Medisterpølse med grønlangkål
- 1 kg. Medisterpølse
Grønlangkål
- 375 – 500 g dybfrossen hakket grønkål
- Smør
- 2 – 3 dl mælk eller efter behov
- Salt
- Sukker efter smag
- 1 – 2 dl fløde
Fremgangsmåde Medisterpølse med kogning
- Du kan koge medisterpølsen i ca. 10 min.
- Derefter, steges den så. Fordelen er, at så halverer du stegetiden.
Fremgangsmåde Medisterpølse uden kogning
- Kom en god klat smør eller margarine på panden og steg medisterpølsen som angivet på pakken, eller til den er brun og gennemstegt.
- Vend den gerne et par gange under stegningen.
- Det kan være en god ide at komme et sprøjtenet over panden, da det sprøjter meget med fedtstof under stegningen.
Fremgangsmåde grønlangkålen
- Følg anvisningen på pakken, eller gør som beskrevet her.
- Smelt smørret i en gryde og kom grønkålen i gryden ved svag varme.
- Når grønkålen er optøet, tilsættes mælken i en tynd stråle, mens der røres.
- Smagen og konsistensen afrundes med lidt fløde.
- Smag til med salt og en sukker.
- Sukker kan udelades, eller erstattes med anden sødemiddel.
- Kog kartoflerne møre.
Prøv også hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler
Servering
- Kom en god portion grønkål på en tallerken. Læg et stykke medisterpølse ved. Anret de hvide kartofler og server straks.
Tips til Medisterpølse med grønlangkål
- Du kan også bruge grillpølser, som vist på billedet.
Kommentarer
Ingen kommentarer