Basisopskrift og grundopskriften pรฅ Italiensk Risotto. Nรฅr man laver Risotto med hvidvin, skal man bruge en tรธr hvidvin af god kvalitet. En halvtรธr kan ogsรฅ gรฅ an. Men en sรธd hvidvin vil รธdelรฆgge smagen. Nรฅr du har basisopskriften, kan der tilsรฆttes andre ingredienser, f.eks. svampe, kylling og grรธntsager. Se f.eks. Risotto med kylling. Det er ikke sikkert du bruger al hรธnsebouillon ! Ofte vil der vรฆre 2 dl tilbage. Det er ikke en fejl, da ris suger vรฆske forskelligt og fordampningen heller ikke er ens.
Indhold i opskrift - Hop til:
Sรฅdan kan risotto serveres
Risotto kan serveres bรฅde som hovedret, forret og som tilbehรธr til mad.
- Man kan f.eks. servere risottoen som tilbehรธr til grillmad og kylling.
- Men man kan ogsรฅ servere risotto som en hovedret og tilsรฆtte champignons, kylling eller skaldyr til selve risottoen.
- Derudover, kan man servere risotto med revet parmesan som en lille forret.
๐ Komplet opskrift med noter

Risotto med hvidvin
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 4 dl risottoris
- 8 dl Hรธnsebouillon (eller fond)
- 2 dl Hvidvin (tรธr)
- 1 stk. Lรธg
- 2 fed Hvidlรธg
- 1 dl parmesan
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. smรธr
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber (hvid)
Sรฅdan gรธr du
- Klargรธr ris ved at skylle dem i rent koldt vand.
- Lun hรธnsebouillon i en gryde.
- Pil og hak lรธg og hvidlรธg fint. Kom det i en varm gryde med olivenolie og svits det indtil lรธg er klare. Krydr med salt og friskkvรฆrnet peber.
- Kom risottoris i gryden med lรธg og rรธr rundt.
- Hรฆld hvidvinen i gryden, og rรธr godt rundt. Hvidvinen vil nu forsvinde langsomt da ris suger hvidvinen og resten fordamper.
- Nรฅr al hvidvin er vรฆk, hรฆldes hรธnsebouillon over, sรฅ risene akkurat er dรฆkket. Lad bouillon fordampe under omrรธring.
- Gentag indtil al bouillon er brugt, eller ris er fรฆrdige. Risottoris skal ikke vรฆre helt blรธde, men stadig have en anelse "bid"
- Riv parmesan og kom den i risottoen under omrรธring. Fjern gryden fra varmen og tilsรฆt en spiseskefuld smรธr og rรธr den ud i risottoen.
- Smag risotto til med salt, friskkvรฆrnet hvid peber og servรฉr straks.
- Riv evt. godt med frisk parmesan ud over risottoen som vist pรฅ billede inden servering.
Noter
- Hvid peber kan erstattes af sort peber
- Vand kan tilsรฆttes hvis der รธnskes mere vรฆske
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 4 dl risottoris
- 8 dl Hรธnsebouillon eller fond
- 2 dl hvidvin tรธr
- 1 stk. Lรธg
- 2 fed Hvidlรธg
- 1 dl parmesan
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. smรธr
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber hvid
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Klargรธr ris ved at skylle dem i rent koldt vand.
- Lun hรธnsebouillon i en gryde.
- Pil og hak lรธg og hvidlรธg fint. Kom det i en varm gryde med olivenolie og svits det indtil lรธg er klare. Krydr med salt og friskkvรฆrnet peber.
- Kom risottoris i gryden med lรธg og rรธr rundt i ca. 2 minutter.
- Hรฆld hvidvinen i gryden, og rรธr godt rundt. Hvidvinen vil nu forsvinde langsomt da ris suger hvidvinen og resten fordamper.
- Nรฅr al hvidvinen er vรฆk, spรฆdes der med lidt hรธnsebouillon af gangen, sรฅ risene akkurat er dรฆkket. Lad bouillon fordampe under omrรธring.
- Gentag indtil al bouillon er brugt, eller risottoen er fรฆrdige. Risottoris skal ikke vรฆre helt blรธde, men stadig have en anelse “bid”
- Riv parmesan og kom den i risottoen under omrรธring. Fjern gryden fra varmen og tilsรฆt en spiseskefuld smรธr og rรธr den ud i risottoen.
- Smag risotto til med salt, friskkvรฆrnet hvid peber og servรฉr straks.
- Riv evt. godt med frisk parmesan ud over risottoen inden servering.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Hvid peber kan erstattes af sort peber
- Vand kan tilsรฆttes hvis der รธnskes mere vรฆske
โ FAQ
Ja, men konsistensen og smagen vil vรฆre anderledes.
Ja, paellaris er ogsรฅ velegnet.
Ja, hvis den kommes i kรธleskabet straks efter tilberedningen. ellers er det ikke sรฅ godt pga. bakterier, sรฅ lav ikke mere end du bruger.
Nej


















Kommentarer
Ingen kommentarer