Risotto er en overraskende lรฆkker spise. Du skal bruge en “frisk tรธr” hvidvin for bedste resultat. Risotto med jordskokker er en smuk menu. Den syrlige hvidvin til de lidt fede ris, giver et perfekt spil, og er det som gรธr denne ret speciel. Har man fรธrst prรธvet en รฆgte risotto, er man solgt. Jordskokker tilfรธrer sรธdme og en delikat smag.
Prรธv ogsรฅ risotto med kylling
Indhold i opskrift - Hop til:
Sรฅdan varierer du risotto
Risotto er en klassisk ret, som vi har pรฅ vores menu flere gange om mรฅneden. Vi varierer tilbehรธret til risotto, men serverer ikke altid kรธd til, da retten er ret mรฆttende og lidt “tung”. Hvis der skal serveres kรธd til risotto med jordskokker, er skaldyr eller fjerkrรฆ som kylling sรฆrdeles velegnet. Der kan ogsรฅ dampes smรฅ buketter af broccoli og blomkรฅl som fordeles ovenpรฅ risotto.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 25 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 8 personer
Risotto ingredienser
De klassiske ingredienser til risotto er hvidvin, risottoris, fond eller bouillon, skalottelรธg og sรฅ selvfรธlgelig rigeligt med parmesan. Du kan variere denne grundopskrift med andre ingredienser som vi har gjort her med jordskokker.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 300 g jordskokker
- 2 stk. skalottelรธg eller 1 alm. lรธg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. smรธr
- 300 g risottoris
- 2 dl hvidvin tรธr
- 8 dl hรธnsebouillon
- 50 g parmesan
๐ฅฌPynt
- 1 hรฅndfuld persille
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- skrรฆl jordskokker og skyl dem under rindende vand.
- Skรฆr den ene halvdel i smรฅ firkanter og den anden i lidt stรธrre stykker. Kom de stรธrre stykker i en gryde med letsaltet vand. Kog dem til de er mรธre. Det tager ca. 25 minutter. Blend dem til du har en jordskokkecreme.
- Pil og hak lรธget fint. Kom olienolie og smรธr i en varm gryde og svits lรธg klare. Tilsรฆt ris og svits det hele mens du rรธrer rundt i gryden. Ris skal skifte farve og blive klare i farven.
- Hรฆld hvidvin i gryden og lad ris suge hele hvidvinen mens der rรธres rundt.
- Tilsรฆt hรธnsebouillon lidt af gangen under omrรธring og lad ris suge vรฆsken.
- Forsรฆt indtil du ikke har mere hรธnsebouillon og lad det hele simre i ca. 25 minutter eller til ris er mรธre. Risotto skal nu vรฆre cremet og lรฆkker i konsistensen.
- Rรธr revet parmasan, smรธr og jordskokkecreme i risotto.
- Tag en pande og smelt lidt smรธr og olivenolie pรฅ den varme pande. Rist de smรฅ jordskokketern gylde og sprรธde.
๐ฝServering
- Anret de ristede jordskokker i en skรฅl.
- Kom lidt risotto i smรฅ skรฅle. Pynt med revet flager af parmesan og evt. ogsรฅ med hakket persille.
๐ญ Tips
Du kan erstatte jordskokker med pastinak og lave en pastinakcreme som du blander i ris. Pastinak og risotto er ogsรฅ perfekte sammen, og pastinakcreme smager virkelig godt i risotto.
๐ Komplet opskrift med noter

Risotto med jordskokker
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 300 g Jordskokker
- 2 stk. Skalottelรธg (eller 1 alm. lรธg)
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Smรธr
- 300 g Risottoris
- 2 dl Hvidvin (tรธr)
- 8 dl Hรธnsebouillon
- 50 g Parmesan
Pynt
- 1 hรฅndfuld persille
Sรฅdan gรธr du
- skrรฆl jordskokker og skyl dem under rindende vand.
- Skรฆr den ene halvdel i smรฅ firkanter og den anden i lidt stรธrre stykker. Kom de stรธrre stykker i en gryde med letsaltet vand. Kog dem til de er mรธre. Det tager ca. 25 minutter. Blend dem til du har en jordskokkecreme.
- Pil og hak lรธget fint. Kom olienolie og smรธr i en varm gryde og svits lรธg klare. Tilsรฆt ris og svits det hele mens du rรธrer rundt i gryden. Ris skal skifte farve og blive klare i farven.
- Hรฆld hvidvin i gryden og lad ris suge hele hvidvinen mens der rรธres rundt.
- Tilsรฆt hรธnsebouillon lidt af gangen under omrรธring og lad ris suge vรฆsken.
- Forsรฆt indtil du ikke har mere hรธnsebouillon og lad det hele simre i ca. 25 minutter eller til ris er mรธre. Risotto skal nu vรฆre cremet og lรฆkker i konsistensen.
- Rรธr revet parmasan, smรธr og jordskokkecreme i risotto.
- Tag en pande og smelt lidt smรธr og olivenolie pรฅ den varme pande. Rist de smรฅ jordskokketern gylde og sprรธde.
Servering
- Anret de ristede jordskokker i en skรฅl.
- Kom lidt risotto i smรฅ skรฅle. Pynt med revet flager af parmesan og evt. ogsรฅ med hakket persille.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Kommentarer
Ingen kommentarer