Sommerkartofler
Til 4 personer
Sommerkartofler er nye kartofler lavet som en fedtfattig kartoffelsalat. Men tro nu ikke, at det er en kedelig kartoffelsalat, du skal have til aftensmad.
Det er rigtig lækker ”hygge” kartoffelsalat, som man kan spise mens man f.eks. læser i en god bog, eller bare sidder og nyder på terrassen.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Sommerkartofler:
- 1 kg nye små kartofler
- 400 gram kyllingefilet, skåret i passende stykker
- 1 stort rødløg, skåret i kvarte ringe
- 2 spsk. grøn pesto (Løgimose)
- 10 – 15 små søde cherrytomater
- 2 spsk. græskarkerner
- Salt og peber
- 1 bundt purløg
- Frisk salat og spinatblade, grofhakket
- Krydderier friske, mynte, marokkansk mynte, eller lign. grofthakket
Tilbehør til Sommerkartofler:
- Vand og brød og evt. smør
Fremgangsmåde Sommerkartofler:
Skrub og kog kartoflerne møre.
Samtidigt steger du kyllingefileterne i ca. 10 min.
Skær løg eller hak dem i små stykker.
Del tomaterne i kvarte stykker.
Skær de kogte kartofler i halve, eller kvarte hvis de lidt store.
Bland dem med den grønne pesto.
Bland nu resten af ingredienserne i, kylling, salat, krydderurter, tomater, græskarkerner og rødløg.
Klip purløg og rør det godt rundt i sommerkartoflerne.
Smag til med salt og peber.
Måske du også har lyst til at prøve Kartoffelsalat let
Tips til sommerkartofler
Kom forskellige friske krydderier i når du vil variere denne ret.
Kommentarer
Ingen kommentarer