Vi giver dig her opskriften på en vellykket aften med wok mad. Wok er en simpel og sund ret som er god til alle lejligheder.
Wok kan både serveres til gæster, men også som enkelt hverdagsmad. Wok kan laves på mange forskellige måder og lige efter ens egen smag! 🙂
Prøv også wok med kylling og karry
Gå til
Sådan får du succes med din wok
Får at få succes med wok skal der bruges møre stykker kød. Kylling, kalkun, men også stegte tigerrejer samt almindelige rejer, krebs og fisk, er meget populært at bruge og de er lækre og velsmagende at komme i.
Wok består hovedsageligt af grøntsager og en slags kød (kylling, oksekød, svinekød, rejer med mere), men man kan også sagtens stege/koge nudler samt ris og bulgur, hvis man ønsker dette.
Steg kødet i oliemarinader, for at få mere smag, men man kan sagtens nøjes med at stege i almindelig olie.
Opskrifter med wok mad
Når det kommer til grøntsagerne er det kun fantasien som sætter grænser. Her er nogle forslag til hvad der kan kommes i en rygende varm wok.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser til wok mad
- 1 stk. Majs
- 1 håndfuld Babymajs
- 1 håndfuld Bønner
- 1 håndfuld Sukkerærter med bælg
- 1 håndfuld Ærter
- 1 håndfuld Gulerødder
- 1 stk. Broccoli
- 1 stk. Blomkål
- 1 stk. Peberfrugt
- ¼ stk. Ananas
- 1 håndfuld Champignon
- 1 dåse Bambusskud
- 1 stk. Hvidløg
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Skalotteløg
- ½ stk. Kinakål
- ¼ stk. Hvidkål
- ½ stk. Spidskål
- ¼ stk. Rødkål
- 1 stk. Squash
- 1 stk. Aubergine
- 1 stk. Porre
- 4 stk. Forårsløg
- 1 stk. Chili
- 1 stk. Bladselleri
- 1 stk. Ingefær
- 1 stk. Pak choy
Andre grøntsager og frugt og nødder
- 1 stk. Citrongræs
- 1 håndfuld Frugt
- 1 håndfuld Nødder
Smagsfremhæver til wok mad
Krydderier til wok mad
- 1 tsk. Ras el Hanout Marokkansk krydderi
- 1 tsk. Timian
- 1 tsk. Karry
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Salt og peber
Marinader
Steg grøntsager og kød i forskellige oliemarinader. Se under kategorien marinade, for at lave disse marinader.
- 1 stk. Barbecue marinade
- 1 stk. Hvidløgs marinade
- 1 stk. Chili marinade
Kød
- 1 stk. Kalkun
- 1 stk. Kylling
- 1 stk. And
- 1 stk. Andet fjerkræ
- 1 stk. Oksekød
- 1 stk. Kalvekød
- 1 stk. Svinekød
- 1 stk. Kanin
- 1 stk. Lammekød
- 1 stk. Hjortekød
- 1 stk. Andet eksotisk kød som skal være mørt
Fisk og skaldyr
- 1 stk. Fisk
- 1 håndfuld Rejer
- 1 håndfuld Skaldyr
- 1 stk. Fiskefilet Laks, torsk, rødspætte eller lign.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Steg evt. Grøntsager og kød på to forskellige wok.
- Kog risene/nudlerne i en gryde ved siden af, som anvist på posen.
- Kom lidt olie i en stor wok og tænd op på kraftig varme. Svits kødet på en wok for sig selv først. Rør eller ryst ofte i wokken.
- Tag kødet op når det er brunet og kom det på en dyb tallerken og kom folie over.
- Grønsagerne skæres ud i den ønskede form og lægges i wokken og svitses, evt. sammen med lidt presset hvidløg og lidt ekstra olie.
- Når grønsagerne er ved at være færdige blandes det hele sammen og der tilsættes (efter behov) sød chili sovs eller anden marinade.
- Smag til med salt og peber
- Lad dette simre i et par minutter og så er det klar til servering!
Hvis man bruger 2 wok
- Når grøntsagerne og kødet er ved at være færdigt blandes det hele sammen på en pande eller den største wok og der tilsættes (efter behov) sød chili sovs eller anden marinade.
- Dette giver maden en lækker smag sammen med hvidløg og olivenolien.
- Smag til med salt og peber
- Lad dette simre i et par minutter og så er det klar til servering!
- Hvis der serveres ris eller andet tilbehør til, kan man enten lave en sur/sød sauce og tilbyde ved siden af, eller man kan tilsætte så meget væde til retten, at der bliver en sauce til ris.
- Kokosmælk eller en marinade giver en velsmagende sauce.
💭❓ Tips og FAQ
- Tilsæt kokosmælk hvis der ønskes en cremet sauce.
- Cremefraiche tilsættes hvis der ønskes en mild sauce
- Brug frisk chili i stedet for sød chilisauce
❓ FAQ
En wok er bedst, men en stor stegepande kan også bruges
Opskrift med noter
Wok mad
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser til wok mad
- 1 stk. Majs
- 1 håndfuld Baby majs
- 1 håndfuld Bønner
- 1 håndfuld Sukkerærter (med bælg)
- 1 håndfuld Ærter
- 1 håndfuld Gulerødder
- 1 stk. Broccoli
- 1 stk. Blomkål
- 1 stk. Peberfrugt
- ¼ stk. Ananas
- 1 håndfuld Champignon
- 1 dåse Bambusskud
- 1 stk. Hvidløg
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Skalotteløg
- ½ stk. Kinakål
- ¼ stk. Hvidkål
- ½ stk. Spidskål
- ¼ stk. Rødkål
- 1 stk. Squash
- 1 stk. Aubergine
- 1 stk. Porre
- 4 stk. Forårsløg
- 1 stk. Chili
- 1 stk. Bladselleri
- 1 stk. Ingefær
- 1 stk. Pak choy
Andre grøntsager og frugt og nødder
- 1 stk. Citrongræs
- 1 håndfuld Frugt
- 1 håndfuld Nødder
Smagsfremhæver til wok mad
- 1 spsk. Sød chilisauce
- 1 dåse Kokosmælk
- 1 stk. Fløde
Krydderier til wok mad
- 1 tsk. Ras el Hanout (Marokkansk krydderi)
- 1 tsk. Timian
- 1 tsk. Karry
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Salt og peber
Marinader (Steg grøntsager og kød i forskellige oliemarinader) Se under kategorien marinade, for at lave disse marinader.
- 1 stk. Barbecue marinade
- 1 stk. Hvidløgs marinade
- 1 stk. Chili marinade
Kød
Sådan gør du
- Steg evt. Grøntsager og kød på to forskellige wok.
- Kog risene/nudlerne i en gryde ved siden af, som anvist på posen.
- Kom lidt olie i en stor wok og tænd op på kraftig varme. Svits kødet på en wok for sig selv først. Rør eller ryst ofte i wokken.
- Tag kødet op når det er brunet og kom det på en dyb tallerken og kom folie over.
- Grønsagerne skæres ud i den ønskede form og lægges i wokken og svitses, evt. sammen med lidt presset hvidløg og lidt ekstra olie.
- Når grønsagerne er ved at være færdige blandes det hele sammen og der tilsættes (efter behov) sød chili sovs eller anden marinade.
- Smag til med salt og peber
- Lad dette simre i et par minutter og så er det klar til servering!
Hvis man bruger 2 wok
- Når grøntsagerne og kødet er ved at være færdigt blandes det hele sammen på en pande eller den største wok og der tilsættes (efter behov) sød chili sovs eller anden marinade.
- Dette giver maden en lækker smag sammen med hvidløg og olivenolien.
- Smag til med salt og peber
- Lad dette simre i et par minutter og så er det klar til servering!
- Hvis der serveres ris eller andet tilbehør til, kan man enten lave en sur/sød sauce og tilbyde ved siden af, eller man kan tilsætte så meget væde til retten, at der bliver en sauce til ris.
- Kokosmælk eller en marinade giver en velsmagende sauce.
Noter
- Tilsæt kokosmælk hvis der ønskes en cremet sauce.
- Cremefraiche tilsættes hvis der ønskes en mild sauce
- Brug frisk chili i stedet for sød chilisauce
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer