• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » asiatisk

    Wok mad

    Af Julie Fie Opdateret 11 måneder siden

    Wok mad

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total8
    • 8
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Vi giver dig her opskriften på en vellykket aften med wok mad. Wok er en simpel og sund ret som er god til alle lejligheder. Wok kan både serveres til gæster, men også som enkel hverdagsmad. Wok kan laves på mange forskellige måder og lige efter ens egen smag! 🙂

    Prøv også wok med kylling og karry

    Gå til
    • Sådan får du succes med din wok
    • Opskrifter med wok mad
    • 🥘 Ingredienser
    • Marinader
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Sådan får du succes med din wok

    Får at få succes med wok skal der bruges møre stykker kød. Kylling, kalkun, men også stegte tigerrejer samt almindelige rejer, krebs og fisk, er meget populært at bruge og de er lækre og velsmagende at komme i.

    Wok består hovedsageligt af grøntsager og en slags kød (kylling, oksekød, svinekød, rejer med mere.), men man kan også sagtens stege/koge nudler samt ris og bulgur, hvis man ønsker dette.

    Steg kødet i oliemarinader, for at få mere smag, men man kan sagtens nøjes med at stege i almindelig olie.

    • Wok mad
    • Grøntsager stegt i wok
    • Nem og hurtig wok mad
    • Grøntsager i wok
    • Kød og grøntsager stegt i wok

    Opskrifter med wok mad

    Når det kommer til grøntsagerne er det kun fantasien som sætter grænser. Her er nogle forslag til hvad der kan kommes i en rygende varm wok.

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser til wok mad

    • 1 stk. Majs
    • 1 håndfuld Babymajs
    • 1 håndfuld Bønner
    • 1 håndfuld Sukkerærter med bælg
    • 1 håndfuld Ærter
    • 1 håndfuld Gulerødder
    • 1 stk. Broccoli
    • 1 stk. Blomkål
    • 1 stk. Peberfrugt
    • ¼ stk. Ananas
    • 1 håndfuld Champignon
    • 1 dåse Bambusskud
    • 1 stk. Hvidløg
    • 1 stk. Løg
    • 2 stk. Skalotteløg
    • ½ stk. Kinakål
    • ¼ stk. Hvidkål
    • ½ stk. Spidskål
    • ¼ stk. Rødkål
    • 1 stk. Squash
    • 1 stk. Aubergine
    • 1 stk. Porre
    • 4 stk. Forårsløg
    • 1 stk. Chili
    • 1 stk. Bladselleri
    • 1 stk. Ingefær
    • 1 stk. Pak choy

    Andre grøntsager og frugt og nødder

    • 1 stk. Citrongræs
    • 1 håndfuld Frugt
    • 1 håndfuld Nødder

    Smagsfremhæver til wok mad

    • 1 spsk. Sød chilisauce
    • 1 dåse Kokosmælk
    • 1 stk. Fløde

    Krydderier til wok mad

    • 1 tsk. Ras el Hanout Marokkansk krydderi
    • 1 tsk. Timian
    • 1 tsk. Karry
    • 1 tsk. Paprika
    • 1 tsk. Salt og peber

    Marinader

    Steg grøntsager og kød i forskellige oliemarinader. Se under kategorien marinade, for at lave disse marinader.

    • 1 stk. Barbecue marinade
    • 1 stk. Hvidløgs marinade
    • 1 stk. Chili marinade

    Kød

    • 1 stk. Kalkun
    • 1 stk. Kylling
    • 1 stk. And
    • 1 stk. Andet fjerkræ
    • 1 stk. Oksekød
    • 1 stk. Kalvekød
    • 1 stk. Svinekød
    • 1 stk. Kanin
    • 1 stk. Lammekød
    • 1 stk. Hjortekød
    • 1 stk. Andet eksotisk kød som skal være mørt

    Fisk og skaldyr

    • 1 stk. Fisk
    • 1 håndfuld Rejer
    • 1 håndfuld Skaldyr
    • 1 stk. Fiskefilet Laks, torsk, rødspætte eller lign.

    🔪 Sådan gør du

    1. Steg evt. Grøntsager og kød på to forskellige wok.
    2. Kog risene/nudlerne i en gryde ved siden af, som anvist på posen.
    3. Kom lidt olie i en stor wok og tænd op på kraftig varme. Svits kødet på en wok for sig selv først. Rør eller ryst ofte i wokken.
    4. Tag kødet op når det er brunet og kom det på en dyb tallerken og kom folie over.
    5. Grønsagerne skæres ud i den ønskede form og lægges i wokken og svitses, evt. sammen med lidt presset hvidløg og lidt ekstra olie.
    6. Når grønsagerne er ved at være færdige blandes det hele sammen og der tilsættes (efter behov) sød chili sovs eller anden marinade.
    7. Smag til med salt og peber
    8. Lad dette simre i et par minutter og så er det klar til servering!

    Hvis man bruger 2 wok

    1. Når grøntsagerne og kødet er ved at være færdigt blandes det hele sammen på en pande eller den største wok og der tilsættes (efter behov) sød chili sovs eller anden marinade.
    2. Dette giver maden en lækker smag sammen med hvidløg og olivenolien.
    3. Smag til med salt og peber
    4. Lad dette simre i et par minutter og så er det klar til servering!
    5. Hvis der serveres ris eller andet tilbehør til, kan man enten lave en sur/sød sauce og tilbyde ved siden af, eller man kan tilsætte så meget væde til retten, at der bliver en sauce til ris.
    6. Kokosmælk eller en marinade giver en velsmagende sauce.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Tilsæt kokosmælk hvis der ønskes en cremet sauce.
    • Cremefraiche tilsættes hvis der ønskes en mild sauce
    • Brug frisk chili i stedet for sød chilisauce

    ❓ FAQ

    Skal man bruge en ægte wok til wok mad ?

    En wok er bedst, men en stor stegepande kan også bruges

    📋 Opskrift

    Wok mad

    Wok mad

    Ingredienser og inspiration til lækker Wok mad
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 10 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 20 min
    Ret Hovedret
    Køkken asiatisk, Kinesisk
    Antal 4 Personer

    Ingredienser
      

    Ingredienser til wok mad

    • 1 stk. Majs
    • 1 håndfuld Baby majs
    • 1 håndfuld Bønner
    • 1 håndfuld Sukkerærter (med bælg)
    • 1 håndfuld Ærter
    • 1 håndfuld Gulerødder
    • 1 stk. Broccoli
    • 1 stk. Blomkål
    • 1 stk. Peberfrugt
    • ¼ stk. Ananas
    • 1 håndfuld Champignon
    • 1 dåse Bambusskud
    • 1 stk. Hvidløg
    • 1 stk. Løg
    • 2 stk. Skalotteløg
    • ½ stk. Kinakål
    • ¼ stk. Hvidkål
    • ½ stk. Spidskål
    • ¼ stk. Rødkål
    • 1 stk. Squash
    • 1 stk. Aubergine
    • 1 stk. Porre
    • 4 stk. Forårsløg
    • 1 stk. Chili
    • 1 stk. Bladselleri
    • 1 stk. Ingefær
    • 1 stk. Pak choy

    Andre grøntsager og frugt og nødder

    • 1 stk. Citrongræs
    • 1 håndfuld Frugt
    • 1 håndfuld Nødder

    Smagsfremhæver til wok mad

    • 1 spsk. Sød chilisauce
    • 1 dåse Kokosmælk
    • 1 stk. Fløde

    Krydderier til wok mad

    • 1 tsk. Ras el Hanout (Marokkansk krydderi)
    • 1 tsk. Timian
    • 1 tsk. Karry
    • 1 tsk. Paprika
    • 1 tsk. Salt og peber

    Marinader (Steg grøntsager og kød i forskellige oliemarinader) Se under kategorien marinade, for at lave disse marinader.

    • 1 stk. Barbecue marinade
    • 1 stk. Hvidløgs marinade
    • 1 stk. Chili marinade

    Kød

    • 1 stk. Kalkun
    • 1 stk. Kylling
    • 1 stk. And
    • 1 stk. Andet fjerkræ
    • 1 stk. Oksekød
    • 1 stk. Kalvekød
    • 1 stk. Svinekød
    • 1 stk. Kanin
    • 1 stk. Lammekød
    • 1 stk. Hjortekød
    • 1 stk. Andet eksotisk kød som skal være mørt

    Fisk og skaldyr

    • 1 stk. Fisk
    • 1 håndfuld Rejer
    • 1 håndfuld Skaldyr
    • 1 stk. Torsk (filet)
    • 1 stk. Laks (filet)
    • 1 stk. Rødspætte (filet)

    Sådan gør du
     

    • Steg evt. Grøntsager og kød på to forskellige wok.
    • Kog risene/nudlerne i en gryde ved siden af, som anvist på posen.
    • Kom lidt olie i en stor wok og tænd op på kraftig varme. Svits kødet på en wok for sig selv først. Rør eller ryst ofte i wokken.
    • Tag kødet op når det er brunet og kom det på en dyb tallerken og kom folie over.
    • Grønsagerne skæres ud i den ønskede form og lægges i wokken og svitses, evt. sammen med lidt presset hvidløg og lidt ekstra olie.
    • Når grønsagerne er ved at være færdige blandes det hele sammen og der tilsættes (efter behov) sød chili sovs eller anden marinade.
    • Smag til med salt og peber
    • Lad dette simre i et par minutter og så er det klar til servering!

    Hvis man bruger 2 wok

    • Når grøntsagerne og kødet er ved at være færdigt blandes det hele sammen på en pande eller den største wok og der tilsættes (efter behov) sød chili sovs eller anden marinade.
    • Dette giver maden en lækker smag sammen med hvidløg og olivenolien.
    • Smag til med salt og peber
    • Lad dette simre i et par minutter og så er det klar til servering!
    • Hvis der serveres ris eller andet tilbehør til, kan man enten lave en sur/sød sauce og tilbyde ved siden af, eller man kan tilsætte så meget væde til retten, at der bliver en sauce til ris.
    • Kokosmælk eller en marinade giver en velsmagende sauce.

    Noter

    • Tilsæt kokosmælk hvis der ønskes en cremet sauce.
    • Cremefraiche tilsættes hvis der ønskes en mild sauce
    • Brug frisk chili i stedet for sød chilisauce
    Keyword ingredienser til wok mad, wok mad
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Del meget gerne
    • Total8
    • 8
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Hildas svinemørbrad med baconsvøb
    Citronfromage med flødeskum – bedste opskrift »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, asiatisk, Billig mad, Børnevenlig mad, Grøntsager, Mad på 30 minutter Tags: Ananas, And, Aubergine, Ærter, babymajs, bambusskud, bladselleri, Blomkål, bønner, broccoli, champignons, chili, citrongræs, Fisk, fløde, forårsløg, gulerødder, hjortekød, hvidkål, hvidløg, Ingefær, kalkun, Kalvekød, kanin, Karry, Kinakål, kokosmælk, kylling, laks, Lammekød, løg, majs, nødder, oksekød, Pak choy, paprika, peberfrugt, Porre, Ras el Hanout, rejer, rødkål, Rødspætte, skaldyr, skalotteløg, Spidskål, squash, sukkerærter, Svinekød, timian, Torsk

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind