Vi kender det alle sammen tænker jeg. Det er lørdag/søndag middag, du har inviteret familien på frokost men … du mangler inspiration!
Det samme gælder påskefrokosterne som står for døren her om et par måneder, hvad skal man servere? Jeg håber du får inspiration.
Her får du mine mange forslag som jeg kalder, alt til et lækkert frokostbord til både teenagerne, studenterne og de helt voksne.
Se også opskrift på smørrebrød
Gå til
Fancy frokostbord
Det behøves ikke at være vildt fancy, det er hyggen sammen som er det vigtigste. De fleste af mine ingredienser jeg har skrevet nede i ingredienslisten, kan du købe billigt.
Derudover står jeg selv tit i weekenderne omkring frokosttid og tænker; åh – rugbrød igen?
Men rugbrød kan rent faktisk godt være lækkert, hvis man gider gøre bare en smule ud af det.
Lav et lækkert frokostbord
Også til de mørke vinterperioder 🙂
Her er mit forslag til, hvordan et lækkert frokostbord kan se ud og min inspiration kommer faktisk fra min dejlige veninde, som her i sommers inviterede på frokost og så stillede op med dette vidunder af et frokostbord.
NAM NAM sagde jeg bare!
Det var så hyggeligt og vi sad i mange timer over denne frokost og fik en kold øl til.
Det burde man rent faktisk gøre noget oftere – og så er det også langt billigere end, en frokost inde i byen på en af cafeerne.
Forslag til frokostbordet
Alle de ting som er nævnt herunder, er kun en begrænset forslag for, hvad du ellers kan diske op med. Der er et utal af muligheder, så du kan selvfølgelig vælge til og fra her, som det passer dig! 🙂
Bemærk, at ernæring er for ALLE ingredienser, og ikke en servering.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 15 minutter. Arbejdstid ca. 15 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
8 stk. Æg (Blød og hårdkogte æg)
8 stk. Scrambled æg
8 stk. Røræg
8 stk. Pocherede æg
400 g Makrel i tomat
1 stk. Røget makrel
400 g Kartofler (Kogte (nye danske kartofler hvis det er årstiden)
8 stk. Sild (Karry sild, røde sild, sild i tomat, hvide sild)
8 stk. Rødspættefileter (Fiskefileter)
1 stk. Spegepølse (Kartoffelspegepølse, hvidløgsspegepølse)
1 stk. Hamburgerryg (Kogt)
1 stk. Rullepølse
1 stk. Kyllingepølse
1 stk. Skinke (Kogt eller krydret)
1 stk. Ål (Røget ål er så lækkert!)
8 stk. Kippers
400 g Leverpostej (Lun)
8 skiver Saltkød
8 stk. Frikadeller (Store og lune)
8 skiver Kamsteg
8 skiver Flæskesteg
400 g Rejer (Store)
400 g Laks ( Kold eller varmrøget)
400 g Laksemousse
400 g Tun mousse (Se opskriften her på siden)
1 stk. Almindelig tun (I olie)
1 stk. Torskerogn
1 stk. Ost (Se noter)
200 g Italiensk salat
200 g Skinkesalat
200 g Hønsesalat
200 g Kylling/Bacon salat (Se noter)
200 g Sommersalat/agurkesalat (Se noter)
200 g Æggesalat
200 g Smøreost
Tilbehøret til et lækkert frokostbord
200 g Mayonnaise
200 g Remoulade
50 g Sennep
50 g Dild dressing
2 stk. Citron (Citronsaft og citron skiver)
200 g Pesto (rød eller grøn)
100 g Kaviar (Eller stenbiderrogn)
400 g Karrysalat
1 bt Purløg
1 bk Karse
200 g Sky (Til dyrlægens natmad måske?)
6 stk. Tomat
1 stk. Agurk
400 g Champignon (Ristede champignoner)
200 g Bacon (Ristede hele skiver)
2 stk. Peberfrugt
200 g Asier
200 g Syltede agurker
200 g Ristede løg
1 glas Rødbeder (Syltede)
2 stk. Løg (Både rødløg og almindelig)
100 g Smør
1000 g Rugbrød
1 stk. Franskbrød
HUSK salt og peber
Drikkelse til et lækkert frokostbord
8 stk. Øl (En iskold øl slår vel aldrig fejl ?)
2 fl. Hvidvin ( Eller rosevin. Et koldt glas hvid eller Rosevin)
8 stk. Mokai eller rekorderlig (Til de unge mennesker ?)
8 stk. Sodavand (For de helt små)
1 fl. Snaps (Snapsen – Ej at forglemme – Snapsen ?)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Klargør salat og anret bordet
Tilbered alle retter og dæk et smukt frokostbord.
Husk blot, at servere alle de kolde retter først. Derefter serveres de lune retter og til sidst serveres ost og frugt.
🥗Tilbehør
Sørg for at holde drikkelsen og maden kold, så sæt maden ind på bordet lidt af gangen. De lune retter holdes lune i ovnen eller pakket ind i folie.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Bemærk venligst, at ernæring er taget for alle ingredienser, og ikke for en enkelt portion.
- Ost. Hvis nu nogen skulle få lyst til en franskbrød/rugbrødsmad med ost – det smager jo godt – eller en mad med ost og skinke og agurker – kan klart anbefales!
- Kylling/Bacon salat. Kan laves selv med karry, kylling og bacon rørt sammen – smager SÅ lækkert!
- Sommersalat/agurkesalat. Agurker rørt sammen med lidt mayonnaise – har virkelig en god smag og er en god blanding af de fede og det friske i et.
- Smøreost. Der findes et utal af forskellige smøreoste med forskellige smage og krydderier og rigtig mange er også lækre på et stykke rugbrød og ikke kun på franskbrød eller lign.
Opbevaring
Så er det ellers bare at få handlet, dækket op og lagt drikkevarerne på køl og mon ikke der så er lagt op til en rigtig hyggeligt middag som måske godt kunne gå hen og blive sen eftermiddag/aften?
Dette er hvert fald en rigtig god måde, at holde lidt længere på gæsterne 🙂
Rigtig god fornøjelse!
Og husk – selvom vejret og trist og kedeligt – så kan man altid finde på en undskyldning for en festlig lejlighed.
Vi skal jo også huske at nyde de kolde mørke tider. Her har vi da hvert fald en undskyldning for, at blive siddende indenfor og hygge os.
Og hvorfor så ikke hygge os i fællesskab! Det er trods alt hyggeligere end at sidde alene – til tider 😉
Mange glade hilsner
Julie Fie Geisle – Madskribent på Min madopskrift
Opskrift med noter
Alt til et lækkert frokostbord
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 8 stk. Æg (blød og hårdkogte æg)
- 8 stk. Scrambled æg
- 8 stk. Røræg
- 8 stk. Pocherede æg
- 400 g Makrel i tomat
- 1 stk. Røget makrel
- 400 g Kartofler (kogte, nye danske kartofler hvis det er årstiden)
- 8 stk. Sild (karry sild, røde sild, sild i tomat, hvide sild)
- 8 stk. Rødspættefileter (fiskefileter)
- 1 stk. Spegepølse (kartoffelspegepølse, hvidløgsspegepølse)
- 1 stk. Hamburgerryg (kogt)
- 1 stk. Rullepølse
- 1 stk. Kyllingepølse
- 1 stk. Skinke (kogt eller krydret)
- 1 stk. Ål (røget ål er så lækkert!)
- 8 stk. Kippers
- 400 g Leverpostej (lun)
- 8 skiver Saltkød
- 8 stk. Frikadeller (store og lune)
- 8 skiver Kamsteg
- 8 skiver Flæskesteg
- 400 g Rejer (store)
- 400 g Laks ( kold eller varmrøget)
- 400 g Laksemousse
- 400 g Tun mousse (se opskriften her på siden)
- 1 stk. Almindelig tun (i olie)
- 1 stk. Torskerogn
- 1 stk. Ost (se noter)
- 200 g Italiensk salat
- 200 g Skinkesalat
- 200 g Hønsesalat
- 200 g Kylling/Bacon salat (se noter)
- 200 g Sommersalat/agurkesalat (se noter)
- 200 g Æggesalat
- 200 g Smøreost
Tilbehøret til et lækkert frokostbord
- 200 g Mayonnaise
- 200 g Remoulade
- 50 g Sennep
- 50 g Dild dressing
- 2 stk. Citron (citronsaft og citron skiver)
- 200 g Pesto (rød eller grøn)
- 100 g Kaviar (eller stenbiderrogn)
- 400 g Karrysalat
- 1 bt Purløg
- 1 bk Karse
- 200 g Sky (til dyrlægens natmad måske?)
- 6 stk. Tomat
- 1 stk. Agurk
- 400 g Champignon (ristede champignoner)
- 200 g Bacon (ristede hele skiver)
- 2 stk. Peberfrugt
- 200 g Asier
- 200 g Syltede agurker
- 200 g Ristede løg
- 1 glas Rødbeder (syltede)
- 2 stk. Løg (både rødløg og almindelig)
- 100 g Smør
- 1000 g Rugbrød
- 1 stk. Franskbrød
- 1 tsk. HUSK salt og peber ?
Sådan gør du
- Klargør salat og anret bordet
- Tilbered alle retter og dæk et smukt frokostbord.
- Husk blot, at servere alle de kolde retter først. Derefter serveres de lune retter og til sidst serveres ost og frugt.
Tilbehør
- Sørg for at holde drikkelsen og maden kold, så sæt maden ind på bordet lidt af gangen. De lune retter holdes lune i ovnen eller pakket ind i folie.
Noter
- Ost. Hvis nu nogle skulle få lyst til en franskbrød/rugbrødsmad med ost – det smager jo godt – eller en mad med ost og skinke og agurker – kan klart anbefales!
- Kylling/Bacon salat. Kan laves selv med karry, kylling og bacon rørt sammen – smager SÅ lækkert!
- Sommersalat/agurkesalat. Agurker rørt sammen med lidt mayonnaise – har virkelig en god smag og er en god blanding af de fede og det friske i et.
- Smøreost. Der findes et utal af forskellige smøreoste med forskellige smage og krydderier og rigtig mange er også lækre på et stykke rugbrød og ikke kun på franskbrød eller lign.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tanja
Jeg er nødt til at spørge hvor dit fine blå fad er fra?
Julie Fie
Hej Tanja
Tak, ja og den kunne fås i flere farver.
Den er fra Rice som ligger i Odense, men det er flere år siden jeg købte den, så den fås måske ikke mere?
Hilsen
Julie Fie