En Delikat cremet karrysauce med masser af karrysmag, som bliver toppet af de store lækre rejer får du i 30 minutters rejer med spicy karry. Der kan serveres ris eller risnudler til. Vi serverer selv også en frisk salat til, og derudover anretter vi små stykker af frisk mango i små skåle, da mango passer perfekt til retter med karry.
Prøv også 30 minutters krydret masala rejer
Gå til
📖Variation
Chili og hvidløg
Hvis du vil have fuld smæk på krydderierne og smagen, kan du komme to fed finthakket hvidløg og lidt finthakket chili på en varm stegepande med olivenolie. Svits det i 30 sekunder og hæld så lidt rejer på panden og rør rundt. Svits det hele i ca. 1 minut og tag det straks af panden. Derefter vender du den i saucen. Så har du både rejer med og uden stærk smag.
Opskrift med noter
30 minutters rejer med spicy karry
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 200 g rejer
- 1 stk. porre
- 1 spsk. smør (til stegning)
- 3 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 knsp. cayennepeber
- 2 stk. forårsløg
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1½ dl madlavningsfløde 8 % (eller piskefløde)
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 2 tsk. æblecidereddike (eller riseddike)
- 1 spsk. sojasauce
- 1 tsk. fiskesauce
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- Begynd med at tø rejer op, hvis du bruger frosne og læg dem i et dørslag, så væden fjernes.
- Kog ris som anvist på pakken, når du har klargjort grøntsager, så er ris færdig samtidigt med hovedretten.
- Skyl og klargør alle grøntsager grundigt. Særligt porre, da den ofte indeholder jord.
- Skær de yderste grove blade af porre og hak porren fint, Skær forårslåg i tynde skiver. Skær peberfrugt ud i små stykker.
- Kom smør på panden og svits porre i et minut. Tilsæt resten af grøntsager og svits det hele 1 minut. Tilsæt karry, gurkemeje og cayennepeber og svits under omrøring.
- Tilsæt tomatpuré og rør det godt rundt.
- Tilsæt fløde, eddike, fiskesauce og soja under omrøring. Bring saucen i kog, og lad den snurre et par minutter.
- Smag til med salt op peber.
- Vend nu rejer, i retten pynt med dild og servér straks.
Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen og servér sammen med hovedretten.
Servering
- Anret salat i en skål og anret lidt hakket dild i en anden skål.
Noter
- Rejer bliver seje, da de taber væden, hvis de tilberedes for længe. Så rejer skal kun lige varmes op.
- Du kan svitse rejer i lidt hakket hvidløg og chili og tilsætte det i retten i stedet for de ferske rejer, hvis du ønsker lidt ekstra spicy smag.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 g rejer
- 1 stk. porre
- 1 spsk. smør (til stegning)
- 3 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 knsp. cayennepeber
- 2 stk. forårsløg
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1½ dl madlavningsfløde 8 % (eller piskefløde)
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 2 tsk. æblecidereddike (eller riseddike)
- 1 spsk. sojasauce
- 1 tsk. fiskesauce
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Begynd med at tø rejer op, hvis du bruger frosne og læg dem i et dørslag, så væden fjernes.
- Kog ris som anvist på pakken, når du har klargjort grøntsager, så er ris færdig samtidigt med hovedretten.
- Skyl og klargør alle grøntsager grundigt. Særligt porre, da den ofte indeholder jord.
- Skær de yderste grove blade af porre og hak porren fint, Skær forårslåg i tynde skiver. Skær peberfrugt ud i små stykker.
- Kom smør på panden og svits porre i et minut. Tilsæt resten af grøntsager og svits det hele 1 minut. Tilsæt karry, gurkemeje og cayennepeber og svits under omrøring.
- Tilsæt tomatpuré og rør det godt rundt.
- Tilsæt fløde, eddike, fiskesauce og soja under omrøring. Bring saucen i kog, og lad den snurre et par minutter.
- Smag til med salt op peber.
- Vend nu rejer, i retten pynt med dild og servér straks.
🥗Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen og servér sammen med hovedretten.
🍽Servering
- Anret salat i en skål og anret lidt hakket dild i en anden skål.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Vi har tilsat rejer, men blæksprutteringe og andre skaldyr er også velegnet.
- Hvis du har en karryplante, er det oplagt, at pynte med lidt grofthakkede karryblade.
- Du kan erstatte frisk mango med frossen mango.
Kommentarer
Ingen kommentarer