Laks i massaman karry, er krydret og lækker i smagen. Denne karry er mildere i smagen end almindelig karry. Du kan også bruge rød karrypasta, hvis du ikke har massaman karry. Laksen bliver helt fantastisk lækker i smagen, når den ligger i den cremede karrysauce.
Prøv også tigerrejer i massaman karry
Gå til
Færdig på 30 minutter
Der er en krydret og pikant smag og duft i denne skønne ret, på grund af de eksotiske krydderier. Rød peber kan erstattes af f.eks. palmekål eller bok choy. Laks i massaman karry er en krydret asiatisk ret, som kan laves på ca. 30 minutter.
Massaman karry
Massaman karry er normalt lidt mildere i smagen end andre karrypastaer og kan erstattes af rød karrypasta, hvis den ikke lige ligger i krydderiskuffen.
Opskrift med noter
Laks i massaman karry
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 600 g laks
- 2 spsk. massaman karrypasta (kan erstattes af rød karrypasta)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stk. broccoli
- 100 g sukkerærter
- 1 stk. kanelstang
- 4 stk. kardemommekapsler (kan erstattes af stødt kardemomme)
- 4 stk. kaffir limeblade (kan udelades)
- 1 tsk. rørsukker
- 1 spsk. sojasauce
- 1 stk. lime
- 1 stk. Peberfrugt (rød)
Sådan gør du
- Hvis der bruges frosne laksestykker, tøs de op på en tallerken.
- Hvis der bruges stødte krydderier springes næste trin over.
- Kom laks i et ildfast fad. Pensl laks med lidt olivenolie og krydr evt. med lidt salt, cayennepeber og friskkværnet peber. Dryp lidt honning over. og sæt dem ind i en 200 forvarmet ovn. Giv dem ca. 10 minutter i ovnen.
- Rist kardemommekapsler på en tør pande i ca. 1 ½ minut. Afkøl dem straks. Fjern evt. skaldele eller kom kapslerne i en morter og knus dem. Der er også smag i skallen.
- Svits karrypasta på en støbejernspande eller alm. pande i ca. 1 minut eller til det begynder at dufte. Tilsæt kokosmælken, og varm retten op til det simrer.
- Tag laks ud af ovnen og skær dem i lidt grove stykker og fordel stykkerne i retten.
- Pres saften ud af lime ned i en skål. Skyl broccolien i vand. Knæk og skær den ud i små buketter. Skyl sukkerærterne, og skær dem i tynde strimler. Kom de små broccoli, stimler af sukkerærter, kanelstang og knust kardemomme i retten, og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt rørsukker, soja og limesaft, og kog videre i ca. 3 minutter. Pil kanelstang op og smid den ud. Smag retten til.
Tilbehør
- Kog risene efter anvisningen på posen.
Servering
- Servér laks i massaman karry direkte i stegepanden.
- Pynt retten med limeskiver og finthakket koriander.
- Mange kan ikke lide koriander, så dette kan udelades. Lad de kogte ris blive i gryden så de holder sig varme.
Noter
- Massaman karrypasta kan erstattes af rød karrypasta.
- Kardemommekapsler og hel kanel kan erstattes af stødt, hvis det skal gå lidt hurtigere, men det går lidt ud over den helt fantastiske smag der er i denne sauce.
- Har du ikke lige kokosmælk, kan kokosmælk erstattes af fløde.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 600 g laks
- 2 spsk. massaman karrypasta kan erstattes af rød karrypasta
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stk. broccoli
- 100 g sukkerærter
- 1 stk. kanelstang
- 4 stk. kardemommekapsler kan erstattes af stødt kardemomme
- 4 stk. kaffir limeblade kan udelades
- 1 tsk. rørsukker
- 1 spsk. sojasauce
- 1 stk. lime
- 1 stk. Peberfrugt rød
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hvis der bruges frosne laksestykker, tøs de op på en tallerken.
- Hvis der bruges stødte krydderier springes næste trin over.
- Kom laks i et ildfast fad. Pensl laks med lidt olivenolie og krydr evt. med lidt salt, cayennepeber og friskkværnet peber. Dryp lidt honning over. og sæt dem ind i en 200 forvarmet ovn. Giv dem ca. 10 minutter i ovnen.
- Rist kardemommekapsler på en tør pande i ca. 1 ½ minut. Afkøl dem straks. Fjern evt. skaldele eller kom kapslerne i en morter og knus dem. Der er også smag i skallen.
- Svits karrypasta på en støbejernspande eller alm. pande i ca. 1 minut eller til det begynder at dufte. Tilsæt kokosmælken, og varm retten op til det simrer.
- Tag laks ud af ovnen og skær dem i lidt grove stykker og fordel stykkerne i retten.
- Pres saften ud af lime ned i en skål. Skyl broccolien i vand. Knæk og skær den ud i små buketter. Skyl sukkerærterne, og skær dem i tynde strimler. Kom de små broccoli, stimler af sukkerærter, kanelstang og knust kardemomme i retten, og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt rørsukker, soja og limesaft, og kog videre i ca. 3 minutter. Pil kanelstang op og smid den ud. Smag retten til.
🥗Tilbehør
- Kog risene efter anvisningen på posen.
🍽Servering
- Servér laks i massaman karry direkte i stegepanden.
- Pynt retten med limeskiver og finthakket koriander. Mange kan ikke lide koriander, så dette kan udelades.
- Lad de kogte ris blive i gryden så de holder sig varme.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Kardemommekapsler og hel kanel kan erstattes af stødt, hvis det skal gå lidt hurtigere, men det går lidt ud over den helt fantastiske smag der er i denne sauce.
- Har du ikke lige kokosmælk, kan kokosmælk erstattes af fløde.
- Massaman karrypasta kan erstattes af rød karrypasta.
- Man kan tilsætte minimajs, små blomkålsbuketter, bok choy eller palmekål, hvis der skal være flere grøntsager.
❓ FAQ
Ja, små stykker fersk laks fra frost, er meget velegnede.
Nej, det skal være fersk laks
Ja
Cayennepeber og friskhakket chili kan tilsættes
I køleskabet i en lukket beholder
Ja, brug almindelig rød karrypasta
Kommentarer
Ingen kommentarer