Æblekage – Æbletærte lavet på klassisk æggesnaps. Den dufter helt ubeskriveligt når den er færdigbagt. Åben havedøren eller døren ud hvor der er mennesker, og de vil pludselig trække mod køkkenet. Så kraftig er duften fra denne skønne æblekage. Friske hindbær giver et perfekt spil til æblekagen, dette må du heller ikke snyde dine gæster for.
Vi bruger filippa æbler da har en fantastisk smag og de er samtidig ikke særligt saftige. Hvis du bruger et andet æble, må det ikke være saftigt, da du ellers risikerer, at dejen bliver tynd af æblesaft. Hvis dejen er for våd, forsvinder luftbobler i dejen og kagen bliver tung og klæg.
Opskrift med noter
Æblekage – Æbletærte med creme fraiche og hindbær
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 200 gram sukker
- 200 gram smør
- ½ spsk. kanel
- 4 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 2 stk. æbler (Store)
- 1 stk. Tærteform eller springform
- 1 Knivspids salt
Sådan gør du
- Smør, æg, salt, sukker og kanel piskes sammen i en skål indtil du har en cremet æggesnaps.
- Skrue ned for hastigheden og pisk/rør grundigt mel og bagepulver med i dejen.
- Skyl æbler og fjern kernehuset og skær dem i tynde både.
- Kom dejen i en smurt tærteform og læg æblebåde rundt i toppen af dejen og giv dem et let tryk.
- Bag æbletærten midt i ovnen ved ca. 175 grader i ca. 40 minutter eller indtil æbletærten er gylden og sprød.
- Sættes til afkøling en times tid.
- Bland cremefraiche med vanilje og rør godt rundt.
- Skyl hindbær.
- Server æbletærten drysset med lidt flormelis og med vanilje cremefraiche og friske hindbær i små skåle.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også opskrift på æbletærte med marcipan
Tips
- Æbler kan erstattes af friske pærer
Kommentarer
Ingen kommentarer