Her får du en helt fantastisk lækker æblekage som vi serverer med vaniljeis. Denne kage er helt perfekt, at servere for gæster og vil helt sikkert blive dagens dessert.
Æblekage med smuldredej smager allerbedst, når den er helt varm eller lun. Æblekagen er også helt exceptionel god sammen med vaniljeis.
I opskriften har vi brugt 5 stk. rød aroma æbler, men andre æbler kan også bruges.
Kreativ kage
At lave en velsmagende kage, kan være en meget lækker og givende oplevelse. Ikke alene vil slutresultatet være noget lækkert, som du kan nyde, men den kreative proces med at finde og kombinere ingredienser for, at skabe noget nyt og unikt kan være underholdende og stimulerende.
Denne opskrift på æblekage med smuldredej, udfordrer alle dine sanser og synsindtryk på en positiv og givende måde.
Gå til
Serveret varm
Det er vigtigt, at du serverer denne æblekage, næsten direkte fra ovnen, da den smager bedst når den er helt nybagt og varm.
Derfor serverer vi også iskold vaniljeis til. Du kan også servere vaniljecremefraiche eller flødeskum med vanilje til.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Smuldredej
- 90 gram Havregryn (finvalsede)
- 20 gram Mandler (finthakkede)
- 20 gram Hasselnødder (finthakkede)
- 90 gram Rørsukker
- 100 gram Smør (blødt)
🥗Tilbehør
- 1 l Vaniljeis
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tænd ovnen på ca. 225 grader C. alm. ovn.
- Sukker og kanel røres sammen til kanelsukker. Skær de syrlige æbler i tynde både og vend dem i kanelsukkeret.
- Skyl æbler. Fjern kernehuset. Og skær dem i tynde både. Kom æbleskiverne i en skål. Hæld lidt af kanelsukkeret i skålen og vend det hele rundt.
- Hak nødder og kom dem i en skål. Tilsæt resten af sukkeret og det bløde smør. Saml havregryn, kanelsukker, nødder og smør med begge hænder. Du må ikke begynde at ælte. Det skal være en smuldredej.
- Smør en stor tærteform og anret æblerne pænt. Drys og fordel smuldredejen. Tryk det hele let sammen med håndfladen.
- Kagen bages i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter eller indtil den er let gylden.
📖Variation
Selvfølgelig kan denne opskrift også varieres, så smagen bliver anderledes eller mere spændende.
- Luksus – Hvis det skal være lidt mere luksus, kan man drysse mandelflager over æblekagen 10 minutter før den er færdig.
- Børnevenlig – Servér med masser af vaniljeis
- Mindre sød – Hvis der ønskes mindre sukker, kan man sagtens reducere sukkeret. Brug så mere søde æbler
- Andre frugter – Du kan erstatte æbler med rabarber eller jordbær
Enkel fremgangsmåde
Herunder kan du se den enkle fremgangsmåde og hvordan vi anretter æblerne, så smagen rigtig fordeles.
Som du kan se i tips, kan man drysse sit yndlings fyld mellem hvert lag. Du kan derfor variere denne opskrift, efter både årstid og hvad der er aktuelt netop nu.
Opskrift med noter
Æblekage med smuldredej og vaniljeis
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Tærteform 28 cm
Ingredienser
Smuldredej
- 90 gram Havregryn (finvalsede)
- 20 gram Mandler (finthakkede)
- 20 gram Hasselnødder (finthakkede)
- 100 gram Rørsukker
- 100 gram Smør (blødt)
Tilbehør
- 1 l Vaniljeis
Sådan gør du
- Tænd ovnen på ca. 225 grader C. alm. ovn.
- Sukker og kanel røres sammen til kanelsukker. Skær de syrlige æbler i tynde både og vend dem i kanelsukkeret.
- Skyl æbler. Fjern kernehuset. Og skær dem i tynde både. Kom æbleskiverne i en skål. Hæld lidt af kanelsukkeret i skålen og vend det hele rundt.
- Hak nødder og kom dem i en skål. Tilsæt resten af sukkeret og det bløde smør. Saml havregryn, kanelsukker, nødder og smør med begge hænder. Du må ikke begynde at ælte. Det skal være en smuldredej.
- Smør en stor tærteform og anret æblerne pænt. Drys og fordel smuldredejen. Tryk det hele let sammen med håndfladen.
- Kagen bages i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter eller indtil den er let gylden.
Servering
- Æblekage med smuldredej serveres direkte fra ovnen og med iskold vaniljeis
Noter
- Vaniljeis kan erstattes af vaniljecremefraiche
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Vaniljeis kan erstattes af vaniljecremefraiche
- Du kan erstatte rørsukker med almindeligt sukker
- Du kan erstatte lidt af havregryn med en god mysli
- Du kan smuldre lidt knust digestive kiks over æblerne inden du kommer smuldredejen over
❓ FAQ
Ja, tilsæt evt. 40 gram marcipan og reducer lidt af sukkeret
Ja, du kan erstatte æbler med rabarber eller jordbær
Ja
Kommentarer
Ingen kommentarer