Dette er en super lækker opskrift på chokoladekage. Der er meget mere smag i denne chokoladekage uden mel da bruges hasselnødder i stedet. Du kan erstatte eller supplere hasselnødder med andre nødder, som f.eks. mandler. Når vi laver chokoladekage om vinteren, laver vi ofte denne her chokoladekage med nødder, da vi ofte, har en masse nødder som vi har plukket. Hvis du skal købe nødder er det selvfølgelig dyrere med hasselnødder end mel, men vi syntes det er det hele værd. Og vi må godt forkæle os selv lidt engang imellem.
Prøv også chokoladekage med kærnemælk
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstiden er ca. 30 min. Totaltid er ca. 40. Opskrift er til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 g Chokolade mørkt 55 %
- 200 gram Hasselnødder hele
- 1 spsk. Kakaopulver usødet
- 1 dl fløde Kan erstattes af mælk
- 100 g Smør
- 1 stk. Vaniljestang
- 6 stk. Æg
- 2 dl Farin brun
- 1 knivspids Salt
- 1 tsk. Kanel
🥬Pynt
- ½ spsk. floormelis
🥗Tilbehør
- 1 liter Vaniljeis
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom hasselnødder i en blender eller multihakker og blend dem indtil du har helt fint nøddemel. Kom det op i en skål.
- Hak chokoladen groft og kom det op i en gryde sammen med smørret. Smelt forsigtigt chokoladen og smør og tag det af varmen og hæld det op i skålen.
- Kom farin i skålen og rør det lidt sammen. Tilsæt alle krydderier og fløden og rør det sammen. Skrab vaniljekorn ud og kom det i skålen og rør rundt. Del æggehvider og æggeblommer og kom æggeblommerne i skålen.
- Pisk det hele til en ensartet konsistens.
- Pisk hviderne stive i en anden skål.
- Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i æggemassen i den anden skål. Du må ikke piske det sammen, da luftboblerne så risikerer af falde sammen.
- Fordel chokoladekagedejen i en passende smurt springform og bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil den er gennembagt. Stik evt. en strikkepind ind i kagen og se om der hænger dej ved. Gør der det, bages kagen yderligere indtil den er helt gennembagt.
- Sæt kagen til afkøling. Drys eller sigt til sidst lidt flormelis ud over kagen.
🍽Servering
- Spis kagen som den er, eller servér den sammen med en god vaniljeis og kop kaffe.
💭 Tips
- Du kan erstatte brun farin med floormelis eller almindeligt sukker.
- Pas på med, at bruge chokolade med for højt indhold af kakao, da kagen bare bliver bitter.
- Bemærk: chokolade smager fantastisk, men man bør holde lidt igen med for meget, da chokolade indeholder en del kadmium, som kan være skadeligt i store mængder.
- Du kan lave lidt kakaoglasur og komme ovenpå chokoladekagen og så drysse lidt floormelis over, som vi har gjort på billedt herunder. Chokoladekage uden mel vil helt sikkert blive et hit hos de fleste, da den har en suveræn lækker smag.
Kan retten fryses ned
Ja.
Kan man forberede noget på forhånd
Nej, ikke andet end at købe alle ingredienser og have dem klar, når du går igang.
Opskrift med noter
Chokoladekage uden mel
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Springform
Ingredienser
- 200 g Chokolade (mørkt 55 %)
- 200 gram Hasselnødder (hele)
- 1 spsk. Kakaopulver (usødet )
- 1 dl fløde (Kan erstattes af mælk)
- 100 g Smør
- 1 stk. Vaniljestang
- 6 stk. Æg
- 2 dl Farin (brun)
- 1 knivspids Salt
- 1 tsk. Kanel
Pynt
- ½ spsk. floormelis
Tilbehør
- 1 liter Vaniljeis
Sådan gør du
- Kom hasselnødder i en blender eller multihakker og blend dem indtil du har helt fint nøddemel. Kom det op i en skål.
- Hak chokoladen groft og kom det op i en gryde sammen med smørret. Smelt forsigtigt chokoladen og smør og tag det af varmen og hæld det op i skålen.
- Kom farin i skålen og rør det lidt sammen. Tilsæt alle krydderier og fløden og rør det sammen. Skrab vaniljekorn ud og kom det i skålen og rør rundt. Del æggehvider og æggeblommer og kom æggeblommerne i skålen.
- Pisk det hele til en ensartet konsistens.
- Pisk hviderne stive i en anden skål.
- Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i æggemassen i den anden skål. Du må ikke piske det sammen, da luftboblerne så risikerer af falde sammen.
- Fordel chokoladekagedejen i en passende smurt springform og bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil den er gennembagt. Stik evt. en strikkepind ind i kagen og se om der hænger dej ved. Gør der det, bages kagen yderligere indtil den er helt gennembagt.
- Sæt kagen til afkøling. Drys eller sigt til sidst lidt flormelis ud over kagen.
Servering
- Spis kagen som den er, eller servér den sammen med en god vaniljeis og kop kaffe.
Noter
- Du kan erstatte brun farin med floormelis eller almindeligt sukker.
- Pas på med, at bruge chokolade med for højt indhold af kakao, da kagen bare bliver bitter.
- Bemærk: chokolade smager fantastisk, men man bør holde lidt igen med for meget, da chokolade indeholder en del kadmium, som kan være skadeligt i store mængder.
- Du kan lave lidt kakaoglasur og komme ovenpå chokoladekagen og så drysse lidt floormelis over, som vi har gjort på billedt herunder. Chokoladekage uden mel vil helt sikkert blive et hit hos de fleste, da den har en suveræn lækker smag.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer