Her får du opskriften på en lækker duftende citronmåne med citronglaser, der er pyntet med masser af cremet citronglasur. Citronmånen er med få ingredienser, men stadig med meget smag af citron. I denne opskrift får du en tyk glasur med masser af smag af citron. Du kan vælge blot at lave en klassisk glasur med flormelis, citronskal og saft blandet sammen. Eller du kan tilsætte fromage frais og flødeost naturel til glasuren, hvis du ønsker mere cremet topping. Citronkagen kan holde sig i ca. fem dage i en brødkasse.
Prøv også citronmåne klassiske opskrift
Opskrift med noter
Citronmåne med citronglasur
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Springform 28 cm
- Multihakker
- Røremaskine
Ingredienser
- 200 gram mandler
- 50 gram nødder
- 2 spsk. citronskal (revet )
- 200 gram sukker
- 50 gram lys sirup
- 250 gram smør
- 5 stk. æg
- 150 gram hvedemel
- 1 dl citron (saften)
- 2 tsk. bagepulver
Citronglasur
- 150 gram fromage frais
- 150 gram flødeost naturel
- 2 spsk. citronskal (revet )
- 2 dl citron
- 5 spsk. flormelis
Sådan gør du
- Riv det gule af skallen på citron, så du får 4 spsk. (Gem to til glasur).
- Kom skallen i en 1 dl vand og lad det trække en lille time.
- Ovnen tændes på 175 grader.
- Blend nødder i en blender eller multihakker så det bliver til grynet mel.
- Smør, æg og sukker piske sammen til en luftig masse.
- Mel og bagepulver røres sammen i en skål.
- Kom nøddemel i skålen og rør det godt sammen.
- Vend æggemassen i melet og tilsæt citronskal med vand. Dejen skal være blød og klæbrig.
- Fordel dejen i en smurt springform og bag den i ca. 60 minutter.
- Stik en strikkepind ind i kagen. Hænger der dej ved, er kagen ikke bagt færdig.
- Tag kagen ud af springform og stil den til afkøling på en bagerist.
Citronglasur
- Bland alle ingredienser sammen hvis du ønsker en cremet glasur.
- Udelad flødeost og fromage frais, hvis du ønsker en klassisk glasur.
- Fordel glasuren over den afkølede kage og server straks.
Noter
- Du kan variere smagen af citron ved at tilsætte mere eller mindre citronskal.
- Du kan tilsætte gul frugtfarve til glasur.
- Kan fryses
- Holdbarhed ca. 4 dage
- Opskrift giver en kage
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 60 min. Samlet tid er ca. 80 min. Opskrift til 12 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 gram mandler
- 50 gram nødder
- 2 spsk. citronskal revet
- 200 gram sukker
- 50 gram lys sirup
- 250 gram smør
- 5 stk. æg
- 150 gram hvedemel
- 1 dl citron saften
- 2 tsk. bagepulver
Citronglasur
- 150 gram fromage frais
- 150 gram flødeost naturel
- 2 spsk. citronskal revet
- 2 dl citron
- 5 spsk. flormelis
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Riv det gule af skallen på citron, så du får 4 spsk. (Gem to til glasur).
- Kom skallen i en 1 dl vand og lad det trække en lille time.
- Ovnen tændes på 175 grader.
- Blend nødder i en blender eller multihakker så det bliver til grynet mel.
- Smør, æg og sukker piske sammen til en luftig masse.
- Mel og bagepulver røres sammen i en skål.
- Kom nøddemel i skålen og rør det godt sammen.
- Vend æggemassen i melet og tilsæt citronskal med vand. Dejen skal være blød og klæbrig.
- Fordel dejen i en smurt springform og bag den i ca. 60 minutter.
- Stik en strikkepind ind i kagen. Hænger der dej ved, er kagen ikke bagt færdig.
- Tag kagen ud af springform og stil den til afkøling på en bagerist.
Citronglasur
- Bland alle ingredienser sammen hvis du ønsker en cremet glasur.
- Udelad flødeost og fromage frais, hvis du ønsker en klassisk glasur.
- Fordel glasuren over den afkølede kage og server straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan variere smagen af citron ved at tilsætte mere eller mindre citronskal.
- Du kan tilsætte gul frugtfarve til glasur.
- Kan fryses
- Holdbarhed ca. 4 dage
- Opskrift giver en kage
Kommentarer
Ingen kommentarer