• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Stenalderbrød bedste opskrift

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 11 måneder siden

    Stenalderbrød serveret i stuen

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 2
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Vi synes selv, at denne opskrift er den bedste, på dette populære stenalderbrød. Vi “leger” lidt vi er i spanien og tilsætter lidt syre i form af citron, da vi synes stenalderbrød godt kan have en lidt “fed og fad” smag. Stenalderbrød bedste opskrift, er inspireret af vores rejser til middelhavet. Denne opskrift er lidt mere tidskrævende, da vi lægger kerner i blød, til gengæld får du et mere sammenhængende brød med karakter. Prøv også glutenfri stenalderbrød

    Nødder i marinade

    Derudover, har vi lagt hasselnødder og mandler i citronsaft i ca. seks timers tid, så de bliver lidt blødere i konsistensen og får en dejlig speciel smag. Dette kan du bare udelade.

    • Ingredienser til stenalderbrød
      Ingredienser til stenalderbrød.
    • Stenalderbrød dej i form
      Stenalderbrød dej i form.
    • Stenalderbrød skåret i skiver
      Stenalderbrød skåret i skiver.
    • Stenalderbrød serveret i stuen
      Stenalderbrød serveret i stuen

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 1 time. Samlet tid er ca. 1 time og 10 min. Opskrift giver 1 brød.

    🥘 Ingredienser

    • 100 g græskarkerner
    • 100 g solsikkekerner
    • 100 g mandler
    • 100 g valnødder
    • 100 g Hasselnødder
    • 100 g Hvedekerner udblødte
    • 2 stk. citron økologisk Skal og saft
    • 5 stk. æg
    • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
    • 2 tsk. salt

    SÅDAN GØR DU 

    1. Skyl citroner og pres saften ud og kom det i en skål. Riv skallen af 1 citron.
    2. Læg hasselnødder og mandler i skålen med citronsaft i nogle timer.
    3. Udblød hvedekerner i vand og smid vandet ud. Ved udblødning i vand, skal de “knækkede” hvedekerner være i blød i ca. 2-4 timer og de “skårne” i 6-8 timer. Hvedekernerne giver brødet lidt mere struktur og saftig smag. Derudover får brødet en karakter af groft brød med kerner.
    4. Bland alle ingredienser sammen i en skål.

    Fremgangsmåde ovn

    • Kom dejen i en smurt form.
    • Bag brødet i en time ved 160 grader (forvarmet ovn).
    • Bank brødet ud af formen og sæt stenalderbrødet til afkøling på en bagerist.

    Fremgangsmåde grydebrød

    1. Sæt en gryde i ovnen der kan tåle varmen. Sæt varmen til 250 grader.
    2. Efter 20 minutter tages låget af gryden med specielle grydelapper og der drysses lidt mel i bunden af gryden. Hæld dejen i gryden og bag brødet i ca. 30 minutter med låg.
    3. Tag låget af gryden og bag brødet yderligere i 15 minutter ved 200 grader.
    4. Sæt brødet til afkøling på en bagerist.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Hvis du har mod på at prøve, kan du prøve at lægge nødder i vand tilsat lidt vanilje. Her skal det resterende vand smides ud, ellers smager brødet af vanilje.
    • Der er mange andre muligheder man kan eksperimentere med. Byg- Rugkerner og havregryn er nogle andre eksempler.
    • Hver opmærksom på, at der er gluten i hvedekerner, hvis du ønsker et glutenfrit brød.

    ❓ FAQ

    Kan stenalderbrød fryses ?

    Stenalderbrød kan fryses ned.

    Hvad er holdbarheden ?

    Holdbarheden i på frys er ca. 14 dage og max 1 måned. Holdbarheden i brødskabet er ca. 2 dage.

    Hvorfor er holdbarheden så kort ?

    Stenalderbrød indeholder en del fedt, som har tildens til at harske og give en dårlig smag.

    Stenalderbrød serveret i stuen

    Stenalderbrød bedste opskrift

    Vi har lavet et helt fantastisk stenalderbrød synes vi selv. Det er lavet på nødder og frugt.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 1 t
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 1 t 10 min
    Ret Glutenfri
    Køkken Dansk
    Antal 1 Brød
    Kalorier 230 %

    Ingredienser
      

    • 100 g Græskarkerner
    • 100 g Solsikkekerner
    • 100 g Mandler
    • 100 g Valnødder
    • 100 g Hasselnødder
    • 100 g Hvedekerner (udblødte)
    • 2 stk. Citron (økologisk skal og saft)
    • 5 stk. Æg
    • 1 dl Olivenolie
    • 2 tsk Salt

    Sådan gør du
     

    • Skyl citroner og pres saften ud og kom det i en skål. Riv skallen af 1 citron.
    • Læg hasselnødder og mandler i skålen med citronsaft i nogle timer.
    • Udblød hvedekerner i vand og smid vandet ud. Ved udblødning i vand, skal de "knækkede" hvedekerner være i blød i ca. 2-4 timer og de "skårne" i 6-8 timer. Hvedekernerne giver brødet lidt mere struktur og saftig smag. Derudover får brødet en karakter af groft brød med kerner.
    • Bland alle ingredienser sammen i en skål.

    Fremgangsmåde ovn

    • Kom dejen i en smurt form.
    • Bag brødet i en time ved 160 grader (forvarmet ovn).
    • Bank brødet ud af formen og sæt stenalderbrødet til afkøling på en bagerist.

    Fremgangsmåde grydebrød

    • Sæt en gryde i ovnen der kan tåle varmen. Sæt varmen til 250 grader.
    • Efter 20 minutter tages låget af gryden med specielle grydelapper og der drysses lidt mel i bunden af gryden. Hæld dejen i gryden og bag brødet i ca. 30 minutter med låg.
    • Tag låget af gryden og bag brødet yderligere i 15 minutter ved 200 grader.
    • Sæt brødet til afkøling på en bagerist.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 4604kcal (230%) | Kulhydrater: 176g (59%) | Protein: 146g (292%) | Fedt: 401g (617%) | Mættet fedt: 49g (306%) | Flerumættet fedt: 127g | Enkelumættet fedt: 202g | Trans fedt: 1g | Fiber: 59g (246%) | Sukker: 21g (23%) | Vitamin A: 1343IU (27%) | Vitamin C: 125mg (152%) | Calcium: 801mg (80%) | Jern: 33mg (183%)
    Keyword Stenalderbrød bedste opskrift
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Del meget gerne
    • Total3
    • 2
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Brombærtærte med limecreme
    Æbletrifli med vaniljecreme »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: æg, citron, græskarkerner, hasselnødder, hvedekerner, Mandler, solsikkekerner, valnødder

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind