Hvis du kan lide sprøde mørke knasende småkager med chokolade vil du elske disse cookies med chokolade. Der er utroligt meget smag i dem og de smager meget bedre end småkager du kan købe. Konsistensen er helt perfekt, sprød udenpå men lidt blød indeni.
Prøv også cookies med lakrids og chokolade
eller
Peanutbutter cookies med chokolade
Gå til
Lækker småkage men mange kalorier
Det er nok en af de mest kendte småkager som vi bager her. De fleste har smagt denne store sprøde lækre småkage. Som alle småkager skal man være opmærksom på, at kalorieindholdet er højt, så spis et par stykker og gem kagedåsen væk, selvom det er svært.
Opbevaring
Cookies holder sig sprøde i rimelig lang tid, hvis du opbevarer dem i en kagedåse med låg. Hver opmærksom på, at Cookies indeholder farin og brænder derfor let på, så varmen må ikke være for høj.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 12 min. Samlet tid er ca. 2 timer og 22 min. Opskrift giver 10 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
225 gram mel
200 gram brun farin
150 gram chokolade mørk
125 gram smør blødt
1 stk. vaniljestang
1 stk. æg
5 gram natron
1 knivspids salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Skær vaniljestang igennem og skrab korn ud af vaniljestangen.
Tag en skål og kom smør, brun farin og vanilje i skålen og rør det sammen.
Tilsæt æg under omrøring.
Tilsæt nu mel, salt og natron og rør og bland det sammen.
Hak chokoladen tilsæt den til dejen.
Rul dejen ud til en lang pølse på tykkelse med en spegepølse eller som runde mariekiks.
Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet i et par timer.
Skær nu dejen ud i ca. ½ cm tykke skiver og kom dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir. De må ikke røre hinanden.
Bag småkager ved 175 grader i ca. 12 minutter på mellem eller nederste rille og indtil de er gyldne.
Sættes til afkøling på en bagerist.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Cookies med chokolade:
Du kan tilsætte hakkede mandler f.eks. mandelsplitter
Dejen er fryseegnet
❓ FAQ
I en kagedåse.
7 dage
Opskrift med noter
Cookies med chokolade
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 225 gram mel
- 200 gram brun farin
- 150 gram chokolade (mørk )
- 125 gram smør (blødt)
- 1 stk. vaniljestang
- 1 stk. æg
- 5 gram natron
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Skær vaniljestang igennem og skrab korn ud af vaniljestangen.
- Tag en skål og kom smør, brun farin og vanilje i skålen og rør det sammen.
- Tilsæt æg under omrøring.
- Tilsæt nu mel, salt og natron og rør og bland det sammen.
- Hak chokoladen tilsæt den til dejen.
- Rul dejen ud til en lang pølse på tykkelse med en spegepølse eller som runde mariekiks.
- Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet i et par timer.
- Skær nu dejen ud i ca. ½ cm tykke skiver og kom dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir. De må ikke røre hinanden.
- Bag småkager ved 175 grader i ca. 12 minutter på mellem eller nederste rille og indtil de er gyldne.
- Sættes til afkøling på en bagerist.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer