Dette er næsten samme opskrift som til den populære opskrift Cookies med chokolade, men i denne opskrift er der tilsat lakridspulver og chokolade med lakrids. Hvis du kan lide store tykke sprøde mørke småkager vil du sikkert elske disse Cookies med chokolade, lakridspulver, farin og vanilje. Hvis du ikke har chokolade med lakrids, bruger du bare almindelig chokolade.
Der er en skøn smag i lakrids cookies uden, at smagen bliver for meget af lakrids. Konsistensen er sprød og crispy. Cookies holder sig sprøde lang tid i en tæt kagedåse. Men vær opmærksom på, at opskriften indeholder farin og småkager derfor brænder derfor let på, så varmen må ikke være for høj under bagning.
Cookies med lakrids og chokolade
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 225 gram Hvedemel
- 200 gram Farin (Brun)
- 150 gram Chokolade (Mørkt og gerne med lakrids)
- 125 gram Smør (blødt)
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 stk. Æg
- 1 tsk. Lakridspulver
- 5 gram Natron
- 1 knivspids Salt
Sådan gør du
- Skær vaniljestang igennem og skrab korn ud af vaniljestangen.
- Tag en skål og kom smør, brun farin og vanilje i skålen og rør det sammen.
- Tilsæt æg under omrøring.
- Tilsæt nu mel, salt, lakridspulver, natron og rør og bland det sammen.
- Hak chokoladen og tilsæt den til dejen.
- Rul dejen ud til en lang pølse på tykkelse med en spegepølse eller som runde mariekiks.
- Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet i et par timer.
- Skær nu dejen ud i ca. ½ cm tykke skiver og kom dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir. Cookies må ikke røre hinanden.
- Bag småkager ved 175 grader i ca. 12 minutter på mellem eller nederste rille og indtil de er gyldne.
- Sættes til afkøling på en bagerist.
Noter
- Du kan bruge mørkt chokolade med og uden lakrids.
- Vi plejer at bruge en mørk chokolade med ca. 55 gram kakaomasse. Fra 70 % og mere bliver chokoladen bitter.
Ernærnærings fakta
Prøv også cookies med chokolade
Tips
- Du kan tilsætte hakkede mandler f.eks. mandelsplitter
- Dejen er fryseegnet
- Dejen kan kommes i køleskabet så man kan lave nye friske cookies. Smørret harskner dog på et tidspunkt og påvirker holdbarheden.
Skriv en kommentar