Dette er næsten samme opskrift som til den populære opskrift Cookies med chokolade, men i denne opskrift er der tilsat lakridspulver og chokolade med lakrids. Hvis du kan lide store tykke sprøde mørke småkager vil du sikkert elske disse Cookies med chokolade, lakridspulver, farin og vanilje.
Hvis du ikke har chokolade med lakrids, bruger du bare almindelig chokolade.
Der er en skøn smag i lakrids cookies uden, at smagen bliver for meget af lakrids. Konsistensen er sprød og crispy.
Cookies holder sig sprøde lang tid i en tæt kagedåse. Men vær opmærksom på, at opskriften indeholder farin og småkager derfor brænder derfor let på, så varmen må ikke være for høj under bagning.
Prøv også cookies med chokolade
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: ca. 10 minutter. Køletid: 2 timer. Samlet tid: ca. 2 timer og 22 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
225 gram Hvedemel
200 gram Farin (Brun)
150 gram Chokolade (Mørkt og gerne med lakrids)
125 gram Smør (blødt)
1 stk. Vaniljestang
1 stk. Æg
1 tsk. Lakridspulver
5 gram Natron
1 knivspids Salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Skær vaniljestang igennem og skrab korn ud af vaniljestangen.
Tag en skål og kom smør, brun farin og vanilje i skålen og rør det sammen.
Tilsæt æg under omrøring.
Tilsæt nu mel, salt, lakridspulver, natron og rør og bland det sammen.
Hak chokoladen og tilsæt den til dejen.
Rul dejen ud til en lang pølse på tykkelse med en spegepølse eller som runde mariekiks.
Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet i et par timer.
Skær nu dejen ud i ca. ½ cm tykke skiver og kom dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir. Cookies må ikke røre hinanden.
Bag småkager ved 175 grader i ca. 12 minutter på mellem eller nederste rille og indtil de er gyldne.
Sættes til afkøling på en bagerist.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til cookies med lakrids og chokolade:
Du kan tilsætte hakkede mandler f.eks. mandelsplitter
Dejen er fryseegnet
Dejen kan kommes i køleskabet så man kan lave nye friske cookies. Smørret harskner dog på et tidspunkt og påvirker holdbarheden.
Opskrift med noter
Cookies med lakrids og chokolade
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 225 gram Hvedemel
- 200 gram Farin (Brun)
- 150 gram Chokolade (Mørkt og gerne med lakrids)
- 125 gram Smør (blødt)
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 stk. Æg
- 1 tsk. Lakridspulver
- 5 gram Natron
- 1 knivspids Salt
Sådan gør du
- Skær vaniljestang igennem og skrab korn ud af vaniljestangen.
- Tag en skål og kom smør, brun farin og vanilje i skålen og rør det sammen.
- Tilsæt æg under omrøring.
- Tilsæt nu mel, salt, lakridspulver, natron og rør og bland det sammen.
- Hak chokoladen og tilsæt den til dejen.
- Rul dejen ud til en lang pølse på tykkelse med en spegepølse eller som runde mariekiks.
- Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet i et par timer.
- Skær nu dejen ud i ca. ½ cm tykke skiver og kom dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir. Cookies må ikke røre hinanden.
- Bag småkager ved 175 grader i ca. 12 minutter på mellem eller nederste rille og indtil de er gyldne.
- Sættes til afkøling på en bagerist.
Noter
- Du kan bruge mørkt chokolade med og uden lakrids.
- Vi plejer at bruge en mørk chokolade med ca. 55 gram kakaomasse. Fra 70 % og mere bliver chokoladen bitter.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer