Her laver vi de skønneste juleboller med smag af kanel og kardemomme. På toppen af juleboller har vi drysset sukker med smag af appelsin og pyntet med valnødder. Vi synes selv dette er den bedste julebolle vi har smagt indtil nu. Du kan variere drys med nødder og lign.
Gå til
Opskrift med noter
Juleboller med kardemomme og kanel
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram Hvedemel
- 4 dl Mælk (gerne sødmælk)
- 100 gram Lurpak smør
- 1 stk. Æg
- 1 dl Sukker
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Kanel
- 1 tsk. Kardemomme
- 25 gram Gær
Sådan gør du
- Kom mælken i en stor skål og lad den få stuetemperatur og rør gæren ud.
- Smørret varmes og gøres blød en gryde uden at den smelter.
- Smørret kommes i skålen og røres ud.
- Tilsæt resten af ingredienser og rør og ælt dejen indtil den har en god konsistens til den bløde og lidt klistrede side.
- Er dejen for klistret tilsættes lidt ekstra mel. Er den for tør, tilsættes ekstra væde.
- Dejen hæver i skålen under et fugtigt klæde en times tid.
- Kom bagepapir på en bageplade og form bollerne.
- Pisk ægget, tilsæt lidt appelsinsaft og pensle bollerne.
- Riv den orange skal fra appelsin ned i en tallerken med perlesukker og rør det sammen.
- Hak nødder.
- Drys det over boller.
- Kom et fugtigt klæde over bollerne og lad dem hæve i ca. 45 min.
- Bag juleboller midt i en 200 grader varm ovn i ca. 12 – 15 minutter eller indtil boller har fået lidt farve.
- Sættes til afkøling inden servering.
Noter
- Du kan drysse perlesukker, hakkede mandler, hasselnødder eller andet på toppen af boller.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 12 min. Samlet tid ca. 2 timer og 7 min. Opskrift til 16 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 gram Hvedemel
- 4 dl Mælk (gerne sødmælk)
- 100 gram Lurpak smør
- 1 stk. Æg
- 1 dl Sukker
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Kanel
- 1 tsk. Kardemomme
- 25 gram Gær
Ingredienser drys med appelsinsmag
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom mælken i en stor skål og lad den få stuetemperatur og rør gæren ud.
- Smørret varmes og gøres blød en gryde uden at den smelter.
- Smørret kommes i skålen og røres ud.
- Tilsæt resten af ingredienser og rør og ælt dejen indtil den har en god konsistens til den bløde og lidt klistrede side.
- Er dejen for klistret tilsættes lidt ekstra mel. Er den for tør, tilsættes ekstra væde.
- Dejen hæver i skålen under et fugtigt klæde en times tid.
- Kom bagepapir på en bageplade og form bollerne.
- Pisk ægget, tilsæt lidt appelsinsaft og pensle bollerne.
- Riv den orange skal fra appelsin ned i en tallerken med perlesukker og rør det sammen.
- Hak nødder.
- Drys det over boller.
- Kom et fugtigt klæde over bollerne og lad dem hæve i ca. 45 min.
- Bag juleboller midt i en 200 grader varm ovn i ca. 12 – 15 minutter eller indtil boller har fået lidt farve.
- Sættes til afkøling inden servering.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan drysse perlesukker, hakkede mandler, hasselnødder eller andet på toppen af boller.
Kommentarer
Ingen kommentarer