De syrlige rabarbere giver en dejlig smag til disse lækre kærnemælkshorn med rabarber og marcipan. Spis dem lune og som de er, du behøver ikke andet tilbehør. Kærnemælkshorn er en af de klassiske kager som de fleste vil prøve at bage, da det er en forholdsvis nem kage at lave og så smager de også bare så godt.
Opskrift med noter
Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 50 gram Smør (Blødt)
- 1 dl. Nødder (F.eks. hakkede hasselnødder)
- 25 gram Margarine
- 2 dl Kærnemælk (Lun)
- 25 gram Gær
- ½ stk Vaniljestang
- 2 stk Æg
- 3 spsk. Sukker
- 550 gram Hvedemel
- 150 gram Rabarber syltetøj
- 150 gram Marcipan
- 1 stk Æg (Til pensling)
Glasur
- 3 spsk. Formelis
- 1 tsk. Vand
Ingredienser rabarber syltetøj
- 150 gram Rabarber
- 75 gram Sukker
- 1 spsk Vand
Sådan gør du
- Kom smør og margarine i en stor gryde med meget svag varme og rør det ud så det er flydende.
- Tag den lune kærnemælk, hæld den i gryden og smuldret gær i.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør det ud i gryden.
- Kom æg, sukker i gryden og pisk det hele sammen.
- Tilsæt mel, lidt ad gangen og rør det sammen.
- Ælt dejen godt igennem og sæt den til hævning tildækket en time.
- Lav rabarbersyltetøj mens dejen hæver.
- Skær de rengjorte røde stilke i små stykker og kom dem op i en gryde med sukkeret og lidt vand.
- Giv det et opkog og rør det hele godt sammen.
- Lad det simre ved lavt blus.
- Smag det til med ekstra sukker hvis syltetøjet er for surt.
- Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til en cirkel og ud så der kan blive ca. 12 kærnemælkshorn.
- Skær først dejen midt igennem så du har 2 halvdele.
- Derefter skærer du de to halvdele ud til seks trekanter.
- Skær marcipan ud i 12 passende stykker.
- Fordel lidt rabarbermarmelade og marcipan på den bredeste del af hver trekant, og rul hvert stykke sammen til et horn.
- Hver opmærksom på du trykker enderne godt sammen, evt. med en gaffel, så der ikke kan komme syltetøj ud under bagningen, og læg dem på en smurt bageplade.
- Hak nødder.
- Pisk æg sammen, pensl alle horn og drys med hakket nødder og sæt dem til at hæve i ca. 30 minutter.
- Bages derefter midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 185 grader.
Sættes til afkøling.
- Når horn er afkølet laves glasur ved, at komme flormelis og vand i en skål der røres sammen, til du har en fin tyk glasur.
Glasur
- Kom glasur over kærnemælkshorn og server straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Vi bliver aldrig træt af Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan og vi laver dem på lidt forskellige måder, så vi ikke “kører” træt i dem. Vi har blandt andet brugt hjemmelavet solbærsyltetøj og brombærmarmelade.
Du kan også bruge hjemmelavet æblemarmelade, det er også helt perfekt til kærnemælkshorn.
Tips
- Du kan erstatte rabarber syltetøj med hindbærmarmelade
Kommentarer
Ingen kommentarer