• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Rabarberkage med marcipan

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 11 måneder siden

    Rabarberkage med vaniljecremefraiche

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total9
    • 8
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Lækker svampet rabarberkage, perfekt til, at servere for sine gæster. Rabarberkage med marcipan er tilmed er nem at lave. What’s not to like? Vi serverer vaniljecremefraiche til, men du kan også servere vaniljeflødeskum eller vaniljeis til. Husk, når du arbejder med rabarber, altid at bruge de helt gennem farvede røde rabarberstilke da de indeholder den bedste smag.

    Prøv også vores rabarbertærte med mørdej

    Gå til
    • Jordbærrabarber og vinrabarber
    • Springform eller tærtefad
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Jordbærrabarber og vinrabarber

    Brug ikke de gammeldags grønne rabarberstilke, da indeholder alt for meget oxalsyre, og kan ikke anbefales da de er usunde. Brug de nyere røde rabarbersorter som vinrabarber og jordbærrabarber. De er gennem farvede og er ikke så syrlige og næsten fri for den usunde oxalsyre. Du kan købe og dyrke dine egne rabarber, da de er faktisk er ret nemme at dyrke og så ved du hvad du spiser.

    Rabarberkage med marcipan og friske rabarber, er en af de bedste klassiske rabarberkager der kan bages om foråret og tidlig sommer, da rabarberne er bedst her. Husk rabarberblade er lettere giftige og må ikke spise.

    Jordbærrabarber til rabarbergrød og kager
    Jordbærrabarber til rabarberkage

    Springform eller tærtefad

    Rabarberkagen eller rabarbertærte kan laves både i en springform eller et tærtefad. Hvis du bruger en springform, skal du bruge dem med udtagelig bund, da de giver en mere sprød bund. Bruger du tærtefad, skal du ikke bruge de hvide af keramik, da de holder på fugtigheden i kagen, så bunden ofte bliver klæg.

    Rabarberkage med friske rabarber
    Rabarberkage med friske rabarber

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 50 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 8 personer

    🥘 Ingredienser

    • 300 g Rabarber røde
    • 4 spsk Rørsukker
    • 3 stk. Æg
    • 75 g sukker
    • 200 g Hvedemel
    • 1 stk. Vaniljestang
    • 1 tsk. Kardemomme
    • 1½ tsk. Bagepulver
    • 1 knivspids Salt
    • 150 g Marcipan (groftrevet)
    • 75 g Smør blødt

    Pynt

    • 1 spsk. Perlesukker
    • 1 spsk. Mandler hakkede
    • 1 spsk. Floormelis

    Tilbehør

    • 3 dl Cremefraiche
    • 1 tsk. Vaniljesukker

    🔪 Sådan gør du

    1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker. Læg vaniljestangen til side.
    2. Skyl rabarber og skær de øverste 10 cm af toppen af stilken, da den er mere bitter. Men behold det meste af den hvide bund. Fjern evt. 1 cm.
    3. Skær stilke i stykker af 1½ cm længde og læg dem løbende i en skål. Kom den tomme vaniljestang i skålen. Drys sukkeret over og rør det hele godt rundt og lad det trække en times tid på køkkenbordet. Rør lidt rundt et par gange så smagen og sukkeret opløses bedre. Der skal hygges og kræses om denne blanding.
    4. Tag en ny skål og slå æg i skålen sammen med vaniljesukker og kardemomme, 75 gr sukker og pisk det til en lys og luftig æggesnaps.
    5. Tilsæt hvedemel, bagepulver og salt. Vend det i æggesnapsen.
    6. Riv marcipanen groft på et rivejern og vend det i dejen sammen med rabarber. Saften hældes med.
    7. Rør det blødgjorte smør godt rundt i dejen og fordel massen i en smurt springform. (Se noter).
    8. Drys med perlesukker og grofthakkede mandler.
    9. Bag rabarberkagen ved 190° i ca. 50 minutter eller indtil kagen er gylden og gennembagt. (Se noter).
    10. Sæt rabarberkagen til afkøling på en bagerist.

    Servering

    • Sigt floormelis over inden servering.
    • Servér kagen lun med iskold vaniljecremefraiche til.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Man kan lægge et stykke bagepapir i bunden af springform.
    • Stik evt. en strikkepind ind i midten af kagen, hænger der dej ved, er kagen ikke bagt færdig.
    • Man kan erstatte vaniljecremefraiche med vaniljeflødeskum eller vaniljeis.

    ❓ FAQ

    Kan kagen fryses ned ?

    Ja

    Hvad er holdbarheden ?

    Kagen kan holde sig frisk i ca. 3 dage i en beholder. I fryseren er holdbarheden ca. 2 måneder.

    Kan man erstatte vaniljecremefraiche ?

    Ja, vaniljecremefraiche kan erstattes af flødeskum eller vaniljeis.

    Kan man erstatte rabarber med frugt ?

    Ja, æbler eller pærer er særdeles velegnet, og der skal ikke ændres i opskriften.

    Kan man bruge andre krydderier til rabarberkage ?

    Ja, kanel kan tilsættes dejen eller drysses over til sidst som kanelsukker.

    📋 Opskrift

    Rabarberkage med vaniljecremefraiche

    Rabarberkage med marcipan

    Opskrift på rabarberkage med marcipan og friske rabarber
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 50 min
    Samlet tid 1 t
    Ret Bagværk
    Køkken Dansk
    Antal 8 personer
    Kalorier 22 %

    Udstyr

    • Springform 18 til 20 cm

    Ingredienser
      

    • 300 g Rabarber (røde)
    • 4 spsk Rørsukker
    • 3 stk. Æg
    • 75 g sukker
    • 200 g Hvedemel
    • 1 stk. Vaniljestang
    • 1 tsk. Kardemomme
    • 1½ tsk. Bagepulver
    • 1 knivspids Salt
    • 150 g Marcipan ((groftrevet))
    • 75 g Smør (blødt)

    Pynt

    • 1 spsk. Perlesukker
    • 1 spsk. Mandler (hakkede)
    • 1 spsk. Floormelis

    Tilbehør

    • 3 dl Cremefraiche
    • 1 tsk. Vaniljesukker

    Sådan gør du
     

    • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker. Læg vaniljestangen til side.
    • Skyl rabarber og skær de øverste 10 cm af toppen af stilken, da den er mere bitter. Men behold det meste af den hvide bund. Fjern evt. 1 cm.
    • Skær stilke i stykker af 1½ cm længde og læg dem løbende i en skål. Kom den tomme vaniljestang i skålen. Drys sukkeret over og rør det hele godt rundt og lad det trække en times tid på køkkenbordet. Rør lidt rundt et par gange så smagen og sukkeret opløses bedre. Der skal hygges og kræses om denne blanding.
    • Tag en ny skål og slå æg i skålen sammen med vaniljesukker og kardemomme, 75 gr sukker og pisk det til en lys og luftig æggesnaps.
    • Tilsæt hvedemel, bagepulver og salt. Vend det i æggesnapsen.
    • Riv marcipanen groft på et rivejern og vend det i dejen sammen med rabarber. Saften hældes med.
    • Rør det blødgjorte smør godt rundt i dejen og fordel massen i en smurt springform. (Se noter).
    • Drys med perlesukker og grofthakkede mandler.
    • Bag rabarberkagen ved 190° i ca. 50 minutter eller indtil kagen er gylden og gennembagt. (Se noter).
    • Sæt rabarberkagen til afkøling på en bagerist.

    Servering

    • Sigt floormelis over inden servering.
    • Servér kagen lun med iskold vaniljecremefraiche til.

    Noter

    • Man kan lægge et stykke bagepapir i bunden af springform.
    • Stik evt. en strikkepind ind i midten af kagen, hænger der dej ved, er kagen ikke bagt færdig.
    • Man kan erstatte vaniljecremefraiche med vaniljeflødeskum eller vaniljeis.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 433kcal (22%) | Kulhydrater: 51g (17%) | Protein: 8g (16%) | Fedt: 23g (35%) | Mættet fedt: 10g (63%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 28g (31%) | Vitamin A: 598IU (12%) | Vitamin C: 3mg (4%) | Calcium: 106mg (11%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword Nem rabarberkage, Rabarberkage med marcipan, Vaniljecremefraiche
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Rabarberkage i 20 cm springform
    Rabarberkage i 20 cm springform
    Del meget gerne
    • Total9
    • 8
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Rabarber Tiramisu med mascarponecreme
    Gammeldags rabarbergrød »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: æg, hvedemel, kardemomme, Mandler, marcipan, rabarber, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind