Lรฆkker svampet rabarberkage, perfekt til, at servere for sine gรฆster. Rabarberkage med marcipan er tilmed er nem at lave. What’s not to like? Vi serverer vaniljecremefraiche til, men du kan ogsรฅ servere vaniljeflรธdeskum eller vaniljeis til. Husk, nรฅr du arbejder med rabarber, altid at bruge de helt gennem farvede rรธde rabarberstilke da de indeholder den bedste smag.
Prรธv ogsรฅ vores rabarbertรฆrte med mรธrdej
Indhold i opskrift - Hop til:
Jordbรฆrrabarber og vinrabarber
Brug ikke de gammeldags grรธnne rabarberstilke, da indeholder alt for meget oxalsyre, og kan ikke anbefales da de er usunde. Brug de nyere rรธde rabarbersorter som vinrabarber og jordbรฆrrabarber. De er gennem farvede og er ikke sรฅ syrlige og nรฆsten fri for den usunde oxalsyre. Du kan kรธbe og dyrke dine egne rabarber, da de er faktisk er ret nemme at dyrke og sรฅ ved du hvad du spiser.
Rabarberkage med marcipan og friske rabarber, er en af de bedste klassiske rabarberkager der kan bages om forรฅret og tidlig sommer, da rabarberne er bedst her. Husk rabarberblade er lettere giftige og mรฅ ikke spise.

Springform eller tรฆrtefad
Rabarberkagen eller rabarbertรฆrte kan laves bรฅde i en springform eller et tรฆrtefad. Hvis du bruger en springform, skal du bruge dem med udtagelig bund, da de giver en mere sprรธd bund. Bruger du tรฆrtefad, skal du ikke bruge de hvide af keramik, da de holder pรฅ fugtigheden i kagen, sรฅ bunden ofte bliver klรฆg.

โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 50 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 8 personer
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 300 g Rabarber rรธde
- 4 spsk Rรธrsukker
- 3 stk. รg
- 75 g sukker
- 200 g Hvedemel
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 tsk. Kardemomme
- 1ยฝ tsk. Bagepulver
- 1 knivspids Salt
- 150 g Marcipan (groftrevet)
- 75 g Smรธr blรธdt
Pynt
- 1 spsk. Perlesukker
- 1 spsk. Mandler hakkede
- 1 spsk. Floormelis
Tilbehรธr
- 3 dl Cremefraiche
- 1 tsk. Vaniljesukker
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Flรฆk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker. Lรฆg vaniljestangen til side.
- Skyl rabarber og skรฆr de รธverste 10 cm af toppen af stilken, da den er mere bitter. Men behold det meste af den hvide bund. Fjern evt. 1 cm.
- Skรฆr stilke i stykker af 1ยฝ cm lรฆngde og lรฆg dem lรธbende i en skรฅl. Kom den tomme vaniljestang i skรฅlen. Drys sukkeret over og rรธr det hele godt rundt og lad det trรฆkke en times tid pรฅ kรธkkenbordet. Rรธr lidt rundt et par gange sรฅ smagen og sukkeret oplรธses bedre. Der skal hygges og krรฆses om denne blanding.
- Tag en ny skรฅl og slรฅ รฆg i skรฅlen sammen med vaniljesukker og kardemomme, 75 gr sukker og pisk det til en lys og luftig รฆggesnaps.
- Tilsรฆt hvedemel, bagepulver og salt. Vend det i รฆggesnapsen.
- Riv marcipanen groft pรฅ et rivejern og vend det i dejen sammen med rabarber. Saften hรฆldes med.
- Rรธr det blรธdgjorte smรธr godt rundt i dejen og fordel massen i en smurt springform. (Se noter).
- Drys med perlesukker og grofthakkede mandler.
- Bag rabarberkagen ved 190ยฐ i ca. 50 minutter eller indtil kagen er gylden og gennembagt. (Se noter).
- Sรฆt rabarberkagen til afkรธling pรฅ en bagerist.
Servering
- Sigt floormelis over inden servering.
- Servรฉr kagen lun med iskold vaniljecremefraiche til.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Man kan lรฆgge et stykke bagepapir i bunden af springform.
- Stik evt. en strikkepind ind i midten af kagen, hรฆnger der dej ved, er kagen ikke bagt fรฆrdig.
- Man kan erstatte vaniljecremefraiche med vaniljeflรธdeskum eller vaniljeis.
โ FAQ
Ja
Kagen kan holde sig frisk i ca. 3 dage i en beholder. I fryseren er holdbarheden ca. 2 mรฅneder.
Ja, vaniljecremefraiche kan erstattes af flรธdeskum eller vaniljeis.
Ja, รฆbler eller pรฆrer er sรฆrdeles velegnet, og der skal ikke รฆndres i opskriften.
Ja, kanel kan tilsรฆttes dejen eller drysses over til sidst som kanelsukker.
๐ Komplet opskrift med noter

Rabarberkage med marcipan
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Udstyr
- Springform 18 til 20 cm
Ingredienser
- 300 g Rabarber (rรธde)
- 4 spsk Rรธrsukker
- 3 stk. รg
- 75 g sukker
- 200 g Hvedemel
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 tsk. Kardemomme
- 1ยฝ tsk. Bagepulver
- 1 knivspids Salt
- 150 g Marcipan ((groftrevet))
- 75 g Smรธr (blรธdt)
Pynt
- 1 spsk. Perlesukker
- 1 spsk. Mandler (hakkede)
- 1 spsk. Floormelis
Tilbehรธr
- 3 dl Cremefraiche
- 1 tsk. Vaniljesukker
Sรฅdan gรธr du
- Flรฆk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker. Lรฆg vaniljestangen til side.
- Skyl rabarber og skรฆr de รธverste 10 cm af toppen af stilken, da den er mere bitter. Men behold det meste af den hvide bund. Fjern evt. 1 cm.
- Skรฆr stilke i stykker af 1ยฝ cm lรฆngde og lรฆg dem lรธbende i en skรฅl. Kom den tomme vaniljestang i skรฅlen. Drys sukkeret over og rรธr det hele godt rundt og lad det trรฆkke en times tid pรฅ kรธkkenbordet. Rรธr lidt rundt et par gange sรฅ smagen og sukkeret oplรธses bedre. Der skal hygges og krรฆses om denne blanding.
- Tag en ny skรฅl og slรฅ รฆg i skรฅlen sammen med vaniljesukker og kardemomme, 75 gr sukker og pisk det til en lys og luftig รฆggesnaps.
- Tilsรฆt hvedemel, bagepulver og salt. Vend det i รฆggesnapsen.
- Riv marcipanen groft pรฅ et rivejern og vend det i dejen sammen med rabarber. Saften hรฆldes med.
- Rรธr det blรธdgjorte smรธr godt rundt i dejen og fordel massen i en smurt springform. (Se noter).
- Drys med perlesukker og grofthakkede mandler.
- Bag rabarberkagen ved 190ยฐ i ca. 50 minutter eller indtil kagen er gylden og gennembagt. (Se noter).
- Sรฆt rabarberkagen til afkรธling pรฅ en bagerist.
Servering
- Sigt floormelis over inden servering.
- Servรฉr kagen lun med iskold vaniljecremefraiche til.
Noter
- Man kan lรฆgge et stykke bagepapir i bunden af springform.
- Stik evt. en strikkepind ind i midten af kagen, hรฆnger der dej ved, er kagen ikke bagt fรฆrdig.
- Man kan erstatte vaniljecremefraiche med vaniljeflรธdeskum eller vaniljeis.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.


















Bjรธrn Nielsen skriver
Rigtig lรฆkker bund og masser af smag. Kan anbefales!