Fastelavnsboller er et hit hvert år, og vi synes selv vores fastelavnsboller er de bedste. Så her er den bedste opskrift på fastelavnsboller med vanilje og marcipan creme. Du kan tilsætte lidt marcipan til glasuren hvis du vil gå all in på marcipan. Det er vigtigt, at fastelavnsboller bliver rullet flade og tynde ud ! Og med stor fordybning. Ellers risikeres det, at bollen skubber fyldet op under bagning, og du får en bolle med for lidt fyld. Bemærk kun 30 gram gær.
Prøv også glutenfri fastelavnsboller
Gå til
📖 Opskrift
Fastelavnsboller bedste opskrift
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Bedste fastelavnsboller
Ingredienser vaniljecreme
- 30 gram maizenamel
- ½ stang vanilje
- 125 gram æggeblommer
- 4 dl sødmælk
- 50 gram sukker
Ingredienser glasur
- 75 gram Flormelis
- 1 spsk. Kogt vand
Ingredienser marcipancreme
- 50 gram marcipan
- 50 gram sukker
- 20 gram Smør
Sådan gør du
Fremgangsmåde marcipancreme
- Riv marcipan ned i en skål og til resten af ingredienser.
- Ælt det sammen og rul massen ud og stik f. eks. 20 ringe som passer i hullet på fastelavnsboller. Brug evt. et snapseglas eller lign.
Fremgangsmåde vaniljecreme
- Flæk vaniljestang og skrab korn ud.
- Kom mælk i en gryde og varm det op til det næsten koger. Sæt gryden til siden.
- Tag en skål og pisk maizenamel, vaniljekorn og æggeblommer sammen og kom det i gryden.
- Mens du pisker hældes al mælken i stille og roligt. Hældes derefter tilbage i gryden og tilbage til komfuret.
- Rør rundt i vaniljecremen indtil den bliver cremet og temperaturen ligger på de 75 grader.
- Kom cremen tilbage i skålen og sættes til afkøling og i køleskabet. Cremen kan bruges når den er helt afkølet, eller næste dag.
Fremgangsmåde bedste fastelavnsboller
- Når mælken har fået stuetemperatur, blandes den med alle de andre ingredienser og æltes indtil den er smidig. Sørg for at vaniljekorn er godt blandet ud i dejen.
- Stilles til hævning under et fugtigt klæde i ca. 30 min. Derefter æltes dejen igen og sættes igen til hævning men kun i ca. 15 minutter.
- Rul dejen ud og lav nu ca. 20 små boller. Disse stilles til hævning under et fugtigt klæde i ca. 60 minutter.
- Tryk nu boller lidt flade og lav en fordybning i midten. Kom en plade marcipan creme i bunden og kom cremen i fordybningen.
- Kom fastelavnsboller på en bageplade og pensl dem med mælk. Bages i ca. 10 – 12 minutter ved 220 grader.
- Rør 75 g flormelis ud med 1 spsk. kogt vand i en skål.
- Når glasuren er tyk og cremet er den perfekt.
- Fastelavnsboller pyntes med hvid og brun glasur.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Fastelavnsboller creme
Vi laver en lækker vaniljecreme tilsat ægte vanilje. Vi bruger en halv stang, men ønsker du meget mere smag af vanilje, kan du bruge en hel stang.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 12 min. Samlet tid er ca. 2 timer og 7 min. Opskrift giver 24 stk.
🥘 Ingredienser
Ingredienser dej
- 600 gram hvedemel
- 3 dl mælk
- ½ stang stang vanilje
- 30 gram gær
- 60 gram sukker
- 60 gram Lurpak smør
- 1 Knivspids salt
Ingredienser vaniljecreme
- 30 gram maizenamel
- ½ stang vanilje
- 125 gram æggeblommer
- 4 dl sødmælk
- 50 gram sukker
Ingredienser glasur
- 75 gram. Flormelis
- 1 spsk. Kogt vand
Ingredienser marcipancreme
- 50 gram marcipan
- 50 gram sukker
- 20 gram Smør
🔪 Sådan gør du
Fremgangsmåde marcipancreme
- Riv marcipan ned i en skål og til resten af ingredienser.
- Ælt det sammen og rul massen ud og stik f. eks. 20 ringe som passer i hullet på fastelavnsboller. Brug evt. et snapseglas eller lign.
Fremgangsmåde vaniljecreme
- Flæk vaniljestang og skrab korn ud.
- Kom mælk i en gryde og varm det op til det næsten koger. Sæt gryden til siden.
- Tag en skål og pisk maizenamel, vaniljekorn og æggeblommer sammen og kom det i gryden.
- Mens du pisker hældes al mælken i stille og roligt. Hældes derefter tilbage i gryden og tilbage til komfuret.
- Rør rundt i vaniljecremen indtil den bliver cremet og temperaturen ligger på de 75 grader.
- Kom cremen tilbage i skålen og sættes til afkøling og i køleskabet. Cremen kan bruges når den er helt afkølet, eller næste dag.
Fremgangsmåde bedste fastelavnsboller
- Når mælken har fået stuetemperatur, blandes den med alle de andre ingredienser og æltes indtil den er smidig. Sørg for at vaniljekorn er godt blandet ud i dejen.
- Stilles til hævning under et fugtigt klæde i ca. 30 min. Derefter æltes dejen igen og sættes igen til hævning men kun i ca. 15 minutter.
- Rul dejen ud og lav nu ca. 20 små boller. Disse stilles til hævning under et fugtigt klæde i ca. 60 minutter.
- Tryk nu boller lidt flade og lav en fordybning i midten. Kom en plade marcipan creme i bunden og kom cremen i fordybningen.
- Kom fastelavnsboller på en bageplade og pensl dem med mælk. Bages i ca. 10 – 12 minutter ved 220 grader.
- Rør 75 g flormelis ud med 1 spsk. kogt vand i en skål.
- Når glasuren er tyk og cremet er den perfekt.
- Fastelavnsboller pyntes med hvid og brun glasur.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan udskifte creme med marmelade
- Du kan tilsætte mere marcipan og mindre sukker
❓ FAQ
Ja
Ca. 1 måned
Ja, men de bør lunes, da de ellers vil være lidt tørre.
Kommentarer
Ingen kommentarer