Nemt godt dansk brød skal laves på samme måde som grydebrød. Men i stedet for at bage brødet i en jerngryde, laves brødet på traditionel vis i en ovn. Du skal bruge bagepapir og folie til denne opskrift.
Luftig og lækkert brød
Vi lader dejen hvile og hæve i ca. 18 timer ved stuetemperatur, så dejen bobler af saft og kraft. Når dejen får lov til, at hæve i så lang tid, udvikler der sig masser af smag og brødet bliver lækkert og luftigt. Nemt godt dansk brød hedder dette fordi, det er bare er, at røre ingredienserne sammen, og komme dem i en skål, og så lade det passe sig selv
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 18 timer. Opskrift giver 1 brød.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 8 dl. koldt vand
- 10 g gær
- 600 g speltmel
- 50 g rugmel
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. salt
- 50 g 5-korn blanding
- Evt. frisk salvie eller rosmarin
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor skål eller stort dejfad.
- Rør gæren godt ud i det kolde vand. Tilsæt herefter resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
- Lad dejen hæve mindst 18 timer ved stuetemperatur.
- Drys lidt mel over hele dejen, og læg derefter dejen på bagepapir.
- Nu tager du folien og pakker hele dejen ind. Det er vigtig er meget luft indtil bagepapir, da der skal være plads til, at dejen hæver.
- Sæt i en forvarmet ovn og bages ca. 30 minutter ved 220 grader.
- 10 minutter før brødet er færdigt, fjernes folien, så brødet får farve.
- Stik en strikkepind ind i brødet og se om det er færdigt. Hænger der dej på strikkepind, bager du brødet indtil det er færdigt.
- Hviler ca. 20 minutter på bagerist.
💭 Tips
- Du kan bruge en form og dække formen med folie, så fugten holdes inde.
- Du kan drysse lidt flagesalt ovenpå dejen inden du bager den.
Opskrift med noter
Nemt godt dansk brød
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Tag en stor skål eller stort dejfad.
- Rør gæren godt ud i det kolde vand. Tilsæt herefter resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
- Lad dejen hæve mindst 18 timer ved stuetemperatur.
- Drys lidt mel over hele dejen, og læg derefter dejen på bagepapir.
- Nu tager du folien og pakker hele dejen ind. Det er vigtig er meget luft indtil bagepapir, da der skal være plads til, at dejen hæver.
- Sæt i en forvarmet ovn og bages ca. 30 minutter ved 220 grader.
- 10 minutter før brødet er færdigt, fjernes folien, så brødet får farve.
- Stik en strikkepind ind i brødet og se om det er færdigt. Hænger der dej på strikkepind, bager du brødet indtil det er færdigt.
- Hviler ca. 20 minutter på bagerist.
Noter
- Du kan bruge en form og dække formen med folie, så fugten holdes inde.
- Du kan drysse lidt flagesalt ovenpå dejen inden du bager den.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer