Lækker svampet rabarberkage, perfekt til, at servere for sine gæster. Rabarberkage med marcipan er tilmed er nem at lave. What’s not to like? Vi serverer vaniljecremefraiche til, men du kan også servere vaniljeflødeskum eller vaniljeis til. Husk, når du arbejder med rabarber, altid at bruge de helt gennem farvede røde rabarberstilke da de indeholder den bedste smag.
Prøv også vores rabarbertærte med mørdej
Gå til
Jordbærrabarber og vinrabarber
Brug ikke de gammeldags grønne rabarberstilke, da indeholder alt for meget oxalsyre, og kan ikke anbefales da de er usunde. Brug de nyere røde rabarbersorter som vinrabarber og jordbærrabarber. De er gennem farvede og er ikke så syrlige og næsten fri for den usunde oxalsyre. Du kan købe og dyrke dine egne rabarber, da de er faktisk er ret nemme at dyrke og så ved du hvad du spiser.
Rabarberkage med marcipan og friske rabarber, er en af de bedste klassiske rabarberkager der kan bages om foråret og tidlig sommer, da rabarberne er bedst her. Husk rabarberblade er lettere giftige og må ikke spise.
Springform eller tærtefad
Rabarberkagen eller rabarbertærte kan laves både i en springform eller et tærtefad. Hvis du bruger en springform, skal du bruge dem med udtagelig bund, da de giver en mere sprød bund. Bruger du tærtefad, skal du ikke bruge de hvide af keramik, da de holder på fugtigheden i kagen, så bunden ofte bliver klæg.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 50 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 300 g Rabarber røde
- 4 spsk Rørsukker
- 3 stk. Æg
- 75 g sukker
- 200 g Hvedemel
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 tsk. Kardemomme
- 1½ tsk. Bagepulver
- 1 knivspids Salt
- 150 g Marcipan (groftrevet)
- 75 g Smør blødt
Pynt
- 1 spsk. Perlesukker
- 1 spsk. Mandler hakkede
- 1 spsk. Floormelis
Tilbehør
- 3 dl Cremefraiche
- 1 tsk. Vaniljesukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker. Læg vaniljestangen til side.
- Skyl rabarber og skær de øverste 10 cm af toppen af stilken, da den er mere bitter. Men behold det meste af den hvide bund. Fjern evt. 1 cm.
- Skær stilke i stykker af 1½ cm længde og læg dem løbende i en skål. Kom den tomme vaniljestang i skålen. Drys sukkeret over og rør det hele godt rundt og lad det trække en times tid på køkkenbordet. Rør lidt rundt et par gange så smagen og sukkeret opløses bedre. Der skal hygges og kræses om denne blanding.
- Tag en ny skål og slå æg i skålen sammen med vaniljesukker og kardemomme, 75 gr sukker og pisk det til en lys og luftig æggesnaps.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og salt. Vend det i æggesnapsen.
- Riv marcipanen groft på et rivejern og vend det i dejen sammen med rabarber. Saften hældes med.
- Rør det blødgjorte smør godt rundt i dejen og fordel massen i en smurt springform. (Se noter).
- Drys med perlesukker og grofthakkede mandler.
- Bag rabarberkagen ved 190° i ca. 50 minutter eller indtil kagen er gylden og gennembagt. (Se noter).
- Sæt rabarberkagen til afkøling på en bagerist.
Servering
- Sigt floormelis over inden servering.
- Servér kagen lun med iskold vaniljecremefraiche til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Man kan lægge et stykke bagepapir i bunden af springform.
- Stik evt. en strikkepind ind i midten af kagen, hænger der dej ved, er kagen ikke bagt færdig.
- Man kan erstatte vaniljecremefraiche med vaniljeflødeskum eller vaniljeis.
❓ FAQ
Ja
Kagen kan holde sig frisk i ca. 3 dage i en beholder. I fryseren er holdbarheden ca. 2 måneder.
Ja, vaniljecremefraiche kan erstattes af flødeskum eller vaniljeis.
Ja, æbler eller pærer er særdeles velegnet, og der skal ikke ændres i opskriften.
Ja, kanel kan tilsættes dejen eller drysses over til sidst som kanelsukker.
Opskrift med noter
Rabarberkage med marcipan
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Springform 18 til 20 cm
Ingredienser
- 300 g Rabarber (røde)
- 4 spsk Rørsukker
- 3 stk. Æg
- 75 g sukker
- 200 g Hvedemel
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 tsk. Kardemomme
- 1½ tsk. Bagepulver
- 1 knivspids Salt
- 150 g Marcipan ((groftrevet))
- 75 g Smør (blødt)
Pynt
- 1 spsk. Perlesukker
- 1 spsk. Mandler (hakkede)
- 1 spsk. Floormelis
Tilbehør
- 3 dl Cremefraiche
- 1 tsk. Vaniljesukker
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker. Læg vaniljestangen til side.
- Skyl rabarber og skær de øverste 10 cm af toppen af stilken, da den er mere bitter. Men behold det meste af den hvide bund. Fjern evt. 1 cm.
- Skær stilke i stykker af 1½ cm længde og læg dem løbende i en skål. Kom den tomme vaniljestang i skålen. Drys sukkeret over og rør det hele godt rundt og lad det trække en times tid på køkkenbordet. Rør lidt rundt et par gange så smagen og sukkeret opløses bedre. Der skal hygges og kræses om denne blanding.
- Tag en ny skål og slå æg i skålen sammen med vaniljesukker og kardemomme, 75 gr sukker og pisk det til en lys og luftig æggesnaps.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og salt. Vend det i æggesnapsen.
- Riv marcipanen groft på et rivejern og vend det i dejen sammen med rabarber. Saften hældes med.
- Rør det blødgjorte smør godt rundt i dejen og fordel massen i en smurt springform. (Se noter).
- Drys med perlesukker og grofthakkede mandler.
- Bag rabarberkagen ved 190° i ca. 50 minutter eller indtil kagen er gylden og gennembagt. (Se noter).
- Sæt rabarberkagen til afkøling på en bagerist.
Servering
- Sigt floormelis over inden servering.
- Servér kagen lun med iskold vaniljecremefraiche til.
Noter
- Man kan lægge et stykke bagepapir i bunden af springform.
- Stik evt. en strikkepind ind i midten af kagen, hænger der dej ved, er kagen ikke bagt færdig.
- Man kan erstatte vaniljecremefraiche med vaniljeflødeskum eller vaniljeis.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer