Dette er en god gammeldags opskrift på store luftige smørboller med en rigtig god smag, pga. de gode ingredienser. Smørboller med Lurpak smør smager virkelig godt lune, så de er velegnet til, at spise direkte fra ovnen med lidt smør og lidt marmelade.
Dejen og bollerne er til den søde side, så de er meget velegnet til kager. Vi har bagt boller og brunsviger af samme dej. Opskriften er meget velegnet til børn og til ”hygge” med kaffe/Te en søndag. Kom bollerne i en lufttæt pose så snart de er kølet ned, da de ellers risikerer at tørre ud.
Opskrift med noter
Smørboller bagt med Lurpak smør.
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Kom mælken i en skål og lad den få stuetemperatur og rør gæren ud.
- Smørret varmes og gøres blød en gryde, men må endelig ikke koge.
- Smørret kommes i skålen og røres ud.
- Tilsæt resten af ingredienser og rør og ælt dejen indtil den har en god konsistens til den bløde side.
- Er dejen for klistret tilsættes lidt ekstra mel. Er den for tør, tilsættes ekstra væde.
- Dejen hæver i skålen under et fugtigt klæde en times tid.
- Kom bagepapir på en bageplade og form bollerne.
- Pisk ægget og pensle bollerne.
- Kom et fugtigt klæde over bollerne og lad dem hæve i ca. 45 min.
- Bages midt i en 200 grader varm ovn i ca. 12 – 15 minutter eller indtil boller har fået lidt farve.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også Danmarks bedste boller
Smørboller med Lurpak smør er en af vore favorit opskrifter som vi overvejer, at udgive i vores bog, da det er en af vore bedste bageopskrifter. Vi garanterer, du får de lækreste store luftige smørboller, hvis du følger vores opskrift.
Tips
Du kan drysse hakkede mandler, hasselnødder eller andet på toppen af boller. vi har brugt 5 korns blanding og birkes
Kommentarer
Ingen kommentarer