Pasta med skinke er en enkel og nem pastaret som kan laves på ca. 30 minutter. Du kan erstatte mælk med fløde. Brug en god skinke uden fedt og øg evt. mængden, da der kun er brugt lidt skinke i opskriften.
Brug gerne en god let røget skinke som kan give lidt smag til pasta.
Denne ret er vi ret vilde med, ja vi synes faktisk den smager som fuglene synger og er en af vores favorit opskrifter, som vi laver så ofte vi kan, men vi er også ret vilde med italiensk inspireret mad.
Prøv også pasta med rejer og stenbiderrogn
Gå til
Syre og fedtfattig
For at tilføje lidt ekstra syrlighed, tilsætter og drypper vi ofte lidt lime- eller citronsaft over anretningen.
Lidt friskrevet parmesan drysset over, er der også mange som kan lide, da det tilfører lidt sydlandsk smag, men det kan udelades, hvis man ønsker sin pasta med skinke så fedtfattig som muligt.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid: ca. 5 min. Arbejdstid: ca. 10 min. Tilberedningstid: ca. 15 min. Samlet tid: ca. 30 minutter. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
400 gram pasta (f.eks. skruer eller fettuccine)
100 gram skinke (god kogt )
200 gram svampe (f.eks. champignons)
1 stk. løg
2 stk. hvidløgsfed
1 stk. porre
1 tsk. chili
10 stk. peberkorn (hele sorte )
2 spsk. smør
2 spsk. mel
2 dl. hvidvin
2 dl mælk
75 gram revet ost (f.eks. gruyere)
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt og knivspids peber
Pynt
1 bundt Persille (hakket)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kog pasta som anvist på pakken.
Pil og hak løg fint
Rens, skyl og skær svampe midt over.
Skyl porre og snit den ud i tynde strimler som derefter skæres i små stykker.
Skær skinken i firkanter.
Kom skinke stykkerne i en gryde med olivenolie og svits dem til de har fået lidt farve.
Kom porre i gryden og svits dem med i ca. 1 minut.
Kom peberkorn og chili i gryden og steg dem med 1 minut og sæt til side.
Kom en klat smør og lidt olie på en pande og tilsæt svampe når det er rygende varmt.
Svits svampe og vend dem når de har fået farve. Giv dem farve på begge sider.
Tilsæt finthakket løg og hvidløg og svits det med i ca. 1 minut.
Tag en ny gryde og lav en opbagning af mel, smør og mælk.
Tilsæt nu hvidvin lidt efter lidt.
Hæld den anden gryde med skinke og løg i saucen.
Rør pasta med rundt.
Tilsæt ost og rør den ud til den er smeltet og retten er varm.
Vend svampe rundt i retten ved servering.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Pasta med skinke og pebersauce:
Du kan tilsætte forårsløg
Erstatte mælk med fløde
Du kan øge mængde af skinke
Opskrift med noter
Pasta med skinke og pebersauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 400 gram pasta (f.eks. skruer eller fettuccine)
- 100 gram skinke (god kogt )
- 200 gram svampe (f.eks. champignons)
- 1 stk. løg
- 2 stk. hvidløgsfed
- 1 stk. porre
- 1 tsk. chili
- 10 stk. peberkorn (hele sorte )
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- 2 dl. hvidvin
- 2 dl mælk
- 75 gram revet ost (f.eks. gruyere)
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt og knivspids peber
Pynt
- 1 bundt Persille (hakket)
Sådan gør du
- Kog pasta som anvist på pakken.
- Pil og hak løg fint
- Rens, skyl og skær svampe midt over.
- Skyl porre og snit den ud i tynde strimler som derefter skæres i små stykker.
- Skær skinken i firkanter.
- Kom skinke stykkerne i en gryde med olivenolie og svits dem til de har fået lidt farve.
- Kom porre i gryden og svits dem med i ca. 1 minut.
- Kom peberkorn og chili i gryden og steg dem med 1 minut og sæt til side.
- Kom en klat smør og lidt olie på en pande og tilsæt svampe når det er rygende varmt.
- Svits svampe og vend dem når de har fået farve. Giv dem farve på begge sider.
- Tilsæt finthakket løg og hvidløg og svits det med i ca. 1 minut.
- Tag en ny gryde og lav en opbagning af mel, smør og mælk.
- Tilsæt nu hvidvin lidt efter lidt.
- Hæld den anden gryde med skinke og løg i saucen.
- Rør pasta med rundt.
- Tilsæt ost og rør den ud til den er smeltet og retten er varm.
- Vend svampe rundt i retten ved servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer