Ny idérig opskrift på helt vildt lækre græske pitabrød med feta og lækkert fyld og andre spændende vildt krydrede græske ingredienser. Vi har lavet dem lidt anderledes end de almindelige pitabrød, men du kan sagtens bare lave og spise det som alminelig pitabrød. Fyld til græske pitabrød består af en god blød feta og kraftige krydderier. Lav også en lækker tzatziki da det er en vigtig ingrediens. Prøv også pitabrød med shawarma
Gå til
Opskrift med noter
Græske pitabrød med feta
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Oksekød fyld
Tzatziki
- ½ stk. Agurk (Skiver eller grofthakket)
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 stk. Hvidløgsfed (Presset)
- 3 dl. Græsk yoghurt
- 1 knivspids Salt og Friskkværnet peber
Tilbehør
- 4 stk. Pitabrød
- 1 håndfuld Rucola
- 8 stk. Soltørrede tomater
- ¼ stk. Icebergsalat
- 200 g Oliven (God kvalitet)
- 1 håndfuld Mynte
Sådan gør du
Syltede rødløg
- Pil rødløg og skær enden og toppen væk. Skær løget ud i tynde skiver. Kom alle ingredienser ned i gryden og kog det op og sluk varmen. Sæt det til afkøling på køkkenbordet.
Oksekød fyld
- Kom oksekødet i en skål. Hak feta fint og kom det ned til kødet. Skyl og hak mynten fint og kom det ned til kødet. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele sammen til en fars og sæt det tildækket med film eller låg i køleskabet.
Tilbehør
- Skyl rucola og dup den tør. Skyl icebergsalat og snit den fint og dup den tør.
- Skyl mynten og hak den groft. Du den tør.
Tzatziki
- Skyl agurken og skær den midt igennem på langs. Tag en spiseske og skrab kernerne ud. Hak agurken groft eller skær dem ud i tynde stykker. Kom det hele op på tallerken og drys lidt flagesalt over. Vend salt med agurken og læg det hele i et dørslag eller sigte i ca. 15 minutter.
- Tag en håndful og så meget vand ud du kan og kom det hele op i en skål. Rør resten af ingredienserne (undtagen citronsaft, salt og peber) sammen i skålen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt det tildækket i køleskabet.
Anretning af Pitabrød
- Form en masse kødboller med en størrelse på omkring 4 cm i diameter. Svits dem brune på en pande eller kom dem ind i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Vend dem 1 gang efter ca. 8 minutter.
- Skyl salaten, dup den tør og snit den fint. Varm pitabrød op. Skær et snit i pitabrødet og kom salat og rucola i bunden. Læg lidt tzatziki ovenpå. Kom resten af fyldet i og fyld pitabrød som du bedst kan lide den. Kom evt. pitabrød i et kaffefilter eller serviet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 25 min. Til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Oksekød fyld
- 500 g Oksekød
- 75 g Feta Finthakket
- 1 spsk. Oregano
- 1 stk. Løg Finthakket
- 2 stk. Hvidløgfed Presset
- 1 håndfuld Mynte Finthakket
Syltede rødløg
Tzatziki
- ½ stk. Agurk Skiver eller grofthakket
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 stk. Hvidløgsfed Presset
- 3 dl. Græsk yoghurt
- 1 knivspids Salt og Friskkværnet peber
🥗Tilbehør
- 4 stk. Pitabrød
- 1 håndfuld Rucola
- 8 stk. Soltørrede tomater
- ¼ stk. Icebergsalat
- 200 g Oliven God kvalitet
- 1 håndfuld Mynte
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Syltede rødløg
- Pil rødløg og skær enden og toppen væk. Skær løget ud i tynde skiver. Kom alle ingredienser ned i gryden og kog det op og sluk varmen. Sæt det til afkøling på køkkenbordet.
Oksekød fyld
- Kom oksekødet i en skål. Hak feta fint og kom det ned til kødet. Skyl og hak mynten fint og kom det ned til kødet.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele sammen til en fars og sæt det tildækket med film eller låg i køleskabet.
🥗Tilbehør
- Skyl rucola og dup den tør. Skyl icebergsalat og snit den fint og dup den tør.
- Skyl mynten og hak den groft. Du den tør.
Tzatziki
- Skyl agurken og skær den midt igennem på langs. Tag en spiseske og skrab kernerne ud. Hak agurken groft eller skær dem ud i tynde stykker. Kom det hele op på tallerken og drys lidt flagesalt over. Vend salt med agurken og læg det hele i et dørslag eller sigte i ca. 15 minutter.
- Tag en håndful og så meget vand ud du kan og kom det hele op i en skål.
- Rør resten af ingredienserne (undtagen citronsaft, salt og peber) sammen i skålen.
- Smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt det tildækket i køleskabet.
Anretning af Pitabrød
- Form en masse kødboller med en størrelse på omkring 4 cm i diameter. Svits dem brune på en pande eller kom dem ind i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Vend dem 1 gang efter ca. 8 minutter.
- Skyl salaten, dup den tør og snit den fint. Varm pitabrød op. Skær et snit i pitabrødet og kom salat og rucola i bunden. Læg lidt tzatziki ovenpå.
- Kom resten af fyldet i og fyld pitabrød som du bedst kan lide den. Kom evt. pitabrød i et kaffefilter eller serviet.
Fyld ovenpå pitabrød
På billedet har vi lagt fyldet ovenpå pitabrød da vi ville prøve noget nyt og spise pitabrød med kniv og gaffel, så vi slap for at dressingen løber ned af hånden. Det giver et anderledes pitabrød, så det nærmere bliver til en slags pitapizza. Græske pitabrød med feta er dejligt krydret og smager virkelig af noget. Hvis man kan lide det græske køkken, vil disse pitabrød være helt perfekte.
Kommentarer
Ingen kommentarer