• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Aftensmad

    Musaka med aubergine og kartofler

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Musaka med basilikum og revet parmesan

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Aubergine giver god smag i denne klassiske græske nationalret, som måske er Grækenlands mest kendte menu til turister. Den kan minde lidt om den Italienske lasagne hvor pastaen, er udskiftet med kartofler. Musaka med aubergine og kartofler er krydret uden at være stærk. Musakaen får sine krydrede smage af spidskommen, paprika, chili og oregano.

    Auberginen giver også rigtig god smag og passer perfekt sammen med oksekød. Der er god umami i denne ret.

    Fedtfattig musaka

    Vi laver ikke ostesauce som ellers er en traditionel ingrediens i denne ret. Vi synes ikke det er nødvendigt, da vi river lidt revet parmesan over til musakaen ved servering. Parmesan giver en helt perfekt smag og en mere fedtfattig musaka. Men jo mere parmesan du bruger, jo mindre fedtfattig er retten.

    Prøv også lasagne med squash og aubergine

    Ingredienser til musaka med kartofler og aubergine
    Ingredienser til musaka med kartofler og aubergine
    Musaka med basilikum og revet parmesan
    Musaka med basilikum og revet parmesan
    Gå til
    • Fedtfattig musaka
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • Kan retten fryses ned ?
    • Hvad kan forberedes ?
    • Mest populære tilbehør

    📋 Opskrift

    Musaka med basilikum og revet parmesan

    Musaka med aubergine og kartofler

    Opskrift på musaka med aubergine og kartofler
    Din skærm er tændt hele tiden
    4.5 fra 2 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 50 min
    Arbejdstid 20 min
    Samlet tid 1 t 20 min
    Ret Hovedret
    Køkken Græsk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 42 %

    Ingredienser
      

    • 1½ stk. Aubergine
    • 5 stk. Kartofler
    • 4 spsk. Olivenolie
    • 1 stk. Salt

    Kødsauce

    • 500 g Oksekød (Hakket)
    • 1 ds Tomater (Hakkede)
    • 2 spsk. Tomatpuré (Koncentreret)
    • 1 stk. Løg
    • 3 fed Hvidløg
    • 1 tsk. Kanel (Stødt)
    • 2 tsk. Spidskommen (Stødt)
    • 2 tsk. Paprika
    • 2 tsk. Oregano (Tørret)
    • 1 tsk. Chili (Tørret og knust)
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber
    • 1 tsk. Vinedikke

    Tilbehør

    • 50 g Parmesan (Groftrevet)
    • 1 bundt Basilikum (Friskhakket)

    Sådan gør du
     

    • Skyl grøntsager og krydderurter. Skær aubergine i tynde skiver og læg skiverne på et rent viskestykke. Drys lidt salt over, så vandet trækkes ud. Efter ca. 10 minutter skyller du saltet væk. Dup det tørt.
    • Steg aubergineskiverne i ca. 5 minutter med lidt olivenolie på begge sider i en pande.
    • Skræl kartoflerne og skær dem ud i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.

    Kødsauce

    • Pil løg og hvidløg og hak dem begge fint og bland dem sammen. Kom løg, hvidløg, kanel, spidskommen, paprika, oregano og knust chili op i en skål og bland det sammen.
    • Tag en stegepande eller gryde og kom olivenolie på og varm det op. Kom blandingen på panden eller gryden og svits det i ca. 1 minut mens vender det og rører rundt, så det ikke branker.
    • Kom oksekødet med og rør det hele sammen mens det steger ved høj varme. Når kødet er svitset færdigt hældes de hakkede tomater og tomatpuré i og det hele røres godt sammen. Varmen skrues ned og retten simrer nu i mindst 30 minutter under låg, så smagene rigtig kan komme frem. Til sidst smages til med lidt vineddike, salt og peber.
    • Lav et lag af de tynde kartoffelskiver og de stegte aubergineskiver i et ildfast fad. Fordel kødsaucen ovenpå. Gentag indtil du ikke har flere kartofler og kødsauce.
    • Sæt fadet ind i en 175 grader varm ovn og giv musakaen 40 minutter. Derefter skrues varmen op til 200 grader og musakaen får yderlige 10 minutter, så overfladen får mere farve.
    • Tag fadet ud af ovnen og riv masser af parmesan over musakaen og drys derefter med hele blade af frisk basilikum.

    Noter

    • Du kan godt komme 2 stk. aubergine i musakaen, hvis de ikke er så store. 

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 849kcal (42%) | Kulhydrater: 68g (23%) | Protein: 35g (70%) | Fedt: 50g (77%) | Mættet fedt: 15g (94%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 27g | Trans fedt: 2g | Fiber: 14g (58%) | Sukker: 13g (14%) | Vitamin A: 1164IU (23%) | Vitamin C: 79mg (96%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 5mg (33%) | Vitamin K: 43µg (41%) | Calcium: 274mg (27%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 117µg (29%) | Jern: 7mg (39%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 137mg (34%) | Fosfor: 527mg (53%)
    Keyword Musaka med aubergine og kartofler
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstiden er 50 min. og samlet tid er ca. 1 time og 20 min. Til 4 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 1½ stk. Aubergine
    • 5 stk. Kartofler
    • 4 spsk. Olivenolie
    • 1 stk. Salt

    Kødsauce

    • 500 g Oksekød Hakket
    • 1 ds Tomater Hakkede
    • 2 spsk. Tomatpuré Koncentreret
    • 1 stk. Løg
    • 3 fed Hvidløg
    • 1 tsk. Kanel Stødt
    • 2 tsk. Spidskommen Stødt
    • 2 tsk. Paprika
    • 2 tsk. Oregano Tørret
    • 1 tsk. Chili Tørret og knust
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber
    • 1 tsk. Vinedikke

    🥗 Tilbehør

    • 50 g Parmesan Groftrevet
    • 1 bundt Basilikum Friskhakket

    🔪 Sådan gør du

    1. Skyl grøntsager og krydderurter. Skær aubergine i tynde skiver og læg skiverne på et rent viskestykke. Drys lidt salt over, så vandet trækkes ud. Efter ca. 10 minutter skyller du saltet væk. Dup det tørt.
    2. Steg aubergineskiverne i ca. 5 minutter med lidt olivenolie på begge sider i en pande.
    3. Skræl kartoflerne og skær dem ud i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.

    Kødsauce

    1. Pil løg og hvidløg og hak dem begge fint og bland dem sammen. Kom løg, hvidløg, kanel, spidskommen, paprika, oregano og knust chili op i en skål og bland det sammen.
    2. Tag en stegepande eller gryde og kom olivenolie på og varm det op. Kom blandingen på panden eller gryden og svits det i ca. 1 minut mens vender det og rører rundt, så det ikke branker.
    3. Kom oksekødet med og rør det hele sammen mens det steger ved høj varme. Når kødet er svitset færdigt hældes de hakkede tomater og tomatpuré i og det hele røres godt sammen. Varmen skrues ned og retten simrer nu i mindst 30 minutter under låg, så smagene rigtig kan komme frem. Til sidst smages til med lidt vineddike, salt og peber.
    4. Lav et lag af de tynde kartoffelskiver og de stegte aubergineskiver i et ildfast fad. Fordel kødsaucen ovenpå. Gentag indtil du ikke har flere kartofler og kødsauce.
    5. Sæt fadet ind i en 175 grader varm ovn og giv musakaen 40 minutter. Derefter skrues varmen op til 200 grader og musakaen får yderlige 10 minutter, så overfladen får mere farve.
    6. Tag fadet ud af ovnen og riv masser af parmesan over musakaen og drys derefter med hele blade af frisk basilikum.

    💭 Tips

    Du kan godt lave en ostesauce og komme ovenpå, hvis du foretrækker en mere fed version med mere smag. Du kan se denne opskrift med ostesauce her.

    Kan retten fryses ned ?

    Ja, men den er bedst når den er frisklavet, da den mister lidt af sin smag ved frysning.

    Hvad kan forberedes ?

    Ja, man kan lave kødsaucen på forhånd.

    Mest populære tilbehør

    Flutes og smør. Råkostsalat. Salat med og uden dressing.

    Musaka med aubergine og kartofler
    Musaka med aubergine og kartofler serveret med en frisk salat

    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Pirogger med oksekød og skinke
    Iransk oksegryde med koriander »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Fedtfattig, Hovedretter, Umami mad Tags: Aubergine, basilikum, chili, hvidløg, kanel, kartofler, løg, oksekød, oregano, paprika, parmesan, spidskommen, Tomat, tomatpuré, vineddike

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind