Klassiske italiensk lasagne der er lagdelt med grøntsager, ricotta ost, mozzarella, lasagneplader, krydret kødsauce og to forskellige oste. Denne hjemmelavede lasagne bliver bedre hvis du som en ægte italiener pusler om kødsaucen og lader den simre i nogle timer, eller laver den dagen før.
Lasagne med ricotta ost, der er lavet efter en original Italiensk opskrift, er en skøn og hyggelig opskrift og er det man kalder comfort food. Lasagnen er perfekt at spise en kold og grå efterårs- vinteraften eller måske som søndagsmiddag sammen med hele familien.
Gå til
- Derfor skal du lave lasagne med ricotta ost
- Glutenfri og vegetarisk
- 🍅Tilberedningstips
- 👨🏻🍳Beskrivelse af Ingredienser
- 📖Variation
- ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
- 🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
- 🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
- 💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Rækkefølge af lag i lasagne
- #Min Madopskrift
- Opskrift med noter
- 💬 Kommentarer
Derfor skal du lave lasagne med ricotta ost
Her får du vores forslag til, hvorfor du skal lave denne ret:
Først og fremmest er denne lasagne opskrift en klassisk italiensk ret, der er elsket over hele verden. Det er en perfekt komfort mad når det er bedst og retten giver både varme og hygge mens den spises. Ved at følge denne opskrift vil du være i stand til at genskabe de autentiske smage og teksturer, der gør det italienske køkken så berømt.
Nuanceret og vegansk: Denne opskrift på perfekt klassisk italiensk lasagne er ikke kun lækker, men også utrolig nuanceret. Du kan tilpasse opskriften helt, så det passer til dine smagspræferencer ved at tilføje dine yndlings ingredienser, såsom svampe, spinat eller endda erstatte kødet med et vegetarisk alternativ.
Hygge: Denne lasagne opskrift er også en fantastisk mulighed til sammenkomster og familiemiddage. Det er en “crowd-pleaser” (en opskrift de fleste kan lide), der vil imponere dine gæster pga. af sin lækre konsistens og smag og topping af ost. Uanset om du er vært for en særlig lejlighed eller blot ønsker at nyde et lækkert måltid, vil denne lasagne helt sikkert efterlade et godt indtryk.
Nem at lave: En af de gode ting ved denne opskrift er, at den giver detaljerede instruktioner, hvilket gør den tilgængelig for både nybegyndere og erfarne hjemmekokke. Trin-for-trin guiden sikrer, at du opnår den perfekte lasagne, hver gang du laver den.
Almindelige ingredienser: Derudover er ingredienserne, der bruges i denne opskrift, let tilgængelige i de fleste købmandsforretninger, hvilket gør det nemt for dig at samle alt, hvad du har brug for.
For at opsummere, er det at lave den perfekte klassiske italienske lasagne et fantastisk valg, fordi det giver dig mulighed for at nyde en tidløs italiensk ret, der er nuanceret, lækker og perfekt til enhver lejlighed. Så hvorfor ikke give det en chance og bringe smagen fra Italien ind i dit eget køkken?
Vi håber du bliver glad for opskriften. Du er velkommen til, at skrive i kommentarfeltet hvis du har kommentarer eller spørgsmål til opskriften.
Velbekomme
Glutenfri og vegetarisk
Vegetarisk: Hvis du ønsker, at gøre denne klassiske italienske lasagne opskrift vegetarisk, kan du erstatte hakket oksekød med plantebaserede alternativer som smuldret tofu, tempeh eller en køderstatning som tekstureret vegetabilsk protein (TVP). Du kan også tilføje masser af grøntsager som svampe, aubergine, fintskårede rodfrugter, eller spinat for ekstra tekstur og smag.
Glutenfri: Hvis du ønsker, at gøre denne klassiske italienske lasagne opskrift glutenfri skal du lave et par justeringer. I stedet for at bruge almindelige lasagneplader lavet med hvedemel, kan du vælge glutenfri lasagneplader, som du kan købe i de fleste dagligvarebutikker. Alternativt kan du bruge squash eller aubergine i tynde skiver som lag i stedet for pasta.
Husk at tjekke ingredienserne i din tomatsauce, da nogle mærker kan indeholde gluten. Kig efter en glutenfri tomatsauce eller lav din egen med friske tomater, krydderurter og krydderier.
Du er mere end velkommen til, at være kreativ med din vegetariske og glutenfri lasagne ved at tilføje forskellige typer oste, urter eller måske et lag pesto for ekstra smag.
Nyd at eksperimentere med denne opskrift, og lad os vide, hvis der er andet, vi kan hjælpe dig med. Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du velkommen til, at skrive i kommentarfeltet!
Velbekomme
🍅Tilberedningstips
Kødsauce: Du kan tilsætte hakket svinekød i stedet for halvdelen af det hakkede oksekød. Svinekødet tilberedes og simres sammen med oksekødet, så du får en fyldig og velsmagende kødsovs.
For en vegetarisk version af denne lasagne, skal du udelade kødet og blot bruge almindelig Marinara sauce (hjemmelavet tomatsauce) i stedet, eller bruge køderstatning.
Ricotta ostefyld: Nogle italienske lasagne opskrifter bruger en bechamel eller hvid sauce i stedet for ricotta.
Revet ost: Både mozzarella- og parmesanoste kan bruges imellem lag i lasagnen. Mozzarellaen tilføjer en cremet, smeltende konsistens, mens parmesanosten tilfører en flot skarphed og salthed. Andre oste, der kunne indgå i blandingen i stedet, kunne være Cheddar eller Emmentaler.
Lasagneplader: Ovnklare lasagneplader gør denne klassiske italienske lasagne både hurtig og nem. Almindelig pasta eller hjemmelavet pasta kan også bruges, men øger arbejdstiden.
👨🏻🍳Beskrivelse af Ingredienser
Her er en kort gennemgang af hovedingredienserne vi har brugt i opskriften og hvad deres roller i retten:
Hakket oksekød: Denne ingrediens er hovedingrediensen til lasagnen og giver smag og struktur. Brug gerne oksekød, som er hakket 2 gange, hvis du vil lave lasagnen som de gør i Italien.
Oksekød erstatning: Som vegetarisk erstatning kan du bruge smuldret tofu, tempeh eller tekstureret vegetabilsk protein (TVP).
Løg og hvidløg: Disse aromatiske grøntsager tilføjer dybde og smag til retten. Du kan bruge skalotteløg eller porrer som erstatning, hvis det ønskes.
Tomatsauce: Tomatsauce danner den smagfulde bund i lasagnen.
Vegetarisk tomat erstatning: Se efter en vegetarvenlig eller glutenfri tomatsauce, eller lav din egen med friske tomater, urter og krydderier.
Lasagneplader: Disse brede pastaplader giver struktur og tekstur til retten. For en glutenfri mulighed, vælg glutenfri lasagneplader eller brug tynde skiver zucchini eller aubergine som erstatning.
Ricotta ost: Ricotta er en cremet og let sød ost, der tilføjer rigdom til lasagnen. For et vegansk alternativ kan du bruge tofu-baseret ricotta eller cashew-baseret ricotta.
Mozzarella ost: Mozzarella tilføjer en smeltet og cremet tekstur til retten. Kig efter vegansk mozzarellaost eller brug et mælkefrit alternativ som mandel- eller cashewost.
Parmesanost: Parmesanost giver en salt og nøddeagtig smag til lasagnen. Du kan finde vegetarvenlige eller veganske versioner lavet af plantebaserede ingredienser.
Friske krydderurter: Urter som basilikum og oregano tilføjer friskhed og forbedrer den overordnede smag. Brug evt. tørrede krydderurter, hvis friske ikke er tilgængelige.
Husk, dette er kun forslag, og du kan tilpasse opskriften ud fra dine præferencer og kostbehov.
📖Variation
Du kan variere denne opskrift og gøre den mere eller mindre Italiensk:
- Glutenfri – Prøv glutenfri pastaplader i denne opskrift for, at gøre denne klassiske italienske lasagne glutenfri.
- Ekstra grøntsager – Frisk spinat eller aubergine kan svitses med løg og hvidløg for, at tilføje ekstra grøntsager til lasagnen.
- Krydret – Brug krydret italiensk pølse i stedet for hakket oksekød eller tilsæt det som et ekstra ingrediens.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid: ca. 40 min. Klargør: ca. 5 min. Trækketid: 30 min. eller mere. Samlet tid: ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
500 g oksekød (finthakket, gerne 2 gange)
250 g mozzarella (frisk kugle)
12 stk. lasagneplader
1 stk. løg
3 fed hvidløg
1 stk. squash (tynde skiver)
3 stk. gulerødder (meget fine slice)
1 spsk. oregano (tørret)
1 spsk. basilikum (tørret)
1 spsk. timian (tørret)
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
2 dåser tomater (hakkede, 800 g)
1 spsk. vineddike
Ricottasauce
250 g ricotta
250 g mælk
2 dl parmesan (revet)
½ tsk. muskatnød (friskrevet)
🥬Pynt
2 spsk. basilikum (grofthakket)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kom kødet i en skål, så det får stuetemperatur inden tilberedning.
Skyl squash og dup den tør. Riv den på de grove side af rivejernet.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver og hak det groft.
Pil og hak løg groft. Pil og hak hvidløg fint. Svits det kort i lidt olivenolie i en stor gryde. Når det dufter er det færdigt. Det tager ca. 1 minut.
Tilsæt de hakkede grøntsager og svits det under omrøring i ca. 2 minutter.
Tilsæt oksekød og rør godt rundt. Tilsæt resten af krydderierne. Når kødet er brunet er det klart.
Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 1 minut. Tilsæt de hakkede tomater og rør rundt. Læg låg på gryden og lad det simre i mindst 30 minutter og gerne 2 timer. Rør rundt ind i mellem.
Smag til med eddike, salt og peber.
Ricottasauce
Forvarm din ovn til 180°C (350°F).
Tag en stor skål. Tilsæt ricotta, mælk, revet parmesan, fintrevet muskat, salt og peber. Rør det hele sammen.
Rør ricotta, mælk, friskrevet parmesan, fintrevet muskatnød, salt og peber sammen i en skål.
Lasagne
Tag dit foretrukne lasagnefad og fordel et lag kødsauce på bunden.
Fordel ricotta saucen ovenpå.
Drys lidt mozzarellaost over ricotta-laget.
Kom et lag lasagneplader ovenpå.
Gentag denne fremgangsmåde indtil du har brugt alle ingredienser.
Det sidste lag med ricotta sauce toppes med et generøst lag af frisk mozzarella der er revet i små stykker.
Kom et lag alufolie ovenpå fadet.
Lasagnen sættes midt ind i ovnen og tilberedes i 25 minutter. Derefter fjernes alufolien og tilberedes yderligere i ca. 15 minutter eller indtil osten er gylden.
Du kan vente med, at toppe lasagnen med den friske mozzarella når du tager den ud af ovnen. Osten vil så smelte og ikke blive bagt. Dette er fremgangsmåden i Italien.
🍽Servering
Lad evt. lasagnen samle sig i ca. 10 minutter inden servering. Du kan også servere den straks, men pas på, den er meget varm.
Tilbyd evt. frisk brød og smør til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til lasagne med ricotta:
- Sørg for at bruge en bradepande eller ildfast fad, for at sikre, at du har plads nok til alle lagene.
- Sæt en ekstra bageplade på risten under lasagnen i ovnen for, at fange eventuelle dryp under tilberedningstiden. Du kan også lægge et stort stykke bagepapir under bradepanden.
- For at brune osten og give lasagnen mere sprødhed, kan du tænde for varmluften de sidste minutter.
❓ FAQ
Ja! For at spare tid på travle dage kan du tilberede lasagnen i forvejen. Husk blot på, at du ikke må lave den helt færdig, da den risikerer at blive tør og uden smag. Stilles derefter på køl indtil du er klar til at lave den. Herefter skal du blot sætte lasagnen i ovnen og færdiggøre tilberedningen ved samme temperatur som nævnt i opskriften.
Ja, du kan fryse lasagnen til senere brug. Når du har lavet den, skal du pakke lasagnen ind i folie eller lægge det i en lufttæt beholder inden frysning. Når du er klar til, at tilberede den, skal du tø den op natten over i køleskabet og derefter følge tilberedningsvejledningen. Du får det bedste resultat, hvis lasagnen ikke er helt færdig tilberedt inden frysning.
Ja! Opskrifter er ofte nuancerede, og du kan lave ingrediens udskiftninger baseret på dine præferencer eller diæt behov. Hvis du for eksempel foretrækker en vegetarlasagne, kan du erstatte kødet med sauterede grøntsager eller tofu.
Rækkefølge af lag i lasagne
Opskrift med noter
Italiensk lasagne med ricotta
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g oksekød (finthakket, gerne 2 gange)
- 250 g mozzarella (frisk kugle)
- 12 stk. lasagneplader
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 1 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk. squash (tynde skiver)
- 3 stk. gulerødder (meget fine slice)
- 1 spsk. oregano (tørret)
- 1 spsk. basilikum (tørret)
- 1 spsk. timian (tørret)
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 2 dåser tomater (hakkede, 800 g)
- 1 spsk. vineddike
Pynt
- 2 spsk. basilikum (grofthakket)
Sådan gør du
- Kom kødet i en skål, så det får stuetemperatur inden tilberedning.
- Skyl squash og dup den tør. Riv den på de grove side af rivejernet.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver og hak det groft.
- Pil og hak løg groft. Pil og hak hvidløg fint. Svits det kort i lidt olivenolie i en stor gryde. Når det dufter er det færdigt. Det tager ca. 1 minut.
- Tilsæt de hakkede grøntsager og svits det under omrøring i ca. 2 minutter.
- Tilsæt oksekød og rør godt rundt. Tilsæt resten af krydderierne. Når kødet er brunet er det klart.
- Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 1 minut. Tilsæt de hakkede tomater og rør rundt. Læg låg på gryden og lad det simre i mindst 30 minutter og gerne 2 timer. Rør rundt ind i mellem.
- Smag til med eddike, salt og peber.
Ricottasauce
- Forvarm din ovn til 180°C (350°F).
- Tag en stor skål. Tilsæt ricotta, mælk, revet parmesan, fintrevet muskat, salt og peber. Rør det hele sammen.
- Rør ricotta, mælk, friskrevet parmesan, fintrevet muskatnød, salt og peber sammen i en skål.
Lasagne
- Tag dit foretrukne lasagnefad og fordel et lag kødsauce på bunden.
- Fordel ricotta saucen ovenpå.
- Drys lidt mozzarellaost over ricotta-laget.
- Kom et lag lasagneplader ovenpå.
- Gentag denne fremgangsmåde indtil du har brugt alle ingredienser.
- Det sidste lag med ricotta sauce toppes med et generøst lag af frisk mozzarella der er revet i små stykker.
- Du kan vente med, at toppe lasagnen med den friske mozzarella når du tager den ud af ovnen. Osten vil så smelte og ikke blive bagt. Dette er fremgangsmåden i Italien.
- Kom et lag alufolie ovenpå fadet.
- Lasagnen sættes midt ind i ovnen og tilberedes i 25 minutter. Derefter fjernes alufolien og tilberedes yderligere i ca. 15 minutter eller indtil osten er gylden.
- Du kan vente med, at toppe lasagnen med den friske mozzarella når du tager den ud af ovnen. Osten vil så smelte og ikke blive bagt. Dette er fremgangsmåden i Italien.
Servering
- Lad evt. lasagnen samle sig i ca. 10 minutter inden servering. Du kan også servere den straks, men pas på, den er meget varm.
- Tilbyd evt. frisk brød og smør til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer