Pandekager med bacon og æg er en Hollandsk og Tysk ret, som især kan spises på caféer i Amsterdam. Hollandske pandekager kaldes de også eller ovnpandekager. De fås også som hollandske baby pandekager, men det er den samme pandekage der er tale om.
Retten smager helt fantastisk, og nogle vil endda mene, at pandekager med bacon og æg, smager bedre end pizza. Da du får det bedste fra pandekagerne og fyldet som bacon og skinke.
Kombinationen af de tykke sprøde pandekager, som laves med hvedemel, salt, æg og sødmælk, med krydret stegt bacon, revet ost og æg, giver en super lækker smag, som de fleste kan lide.
Mange børn er vilde med pandekager med æg og bacon, da retten har en god smag, og børnevenlige ingredienser.
Pandekager med bacon og æg, serveres ofte med andre toppings, som f.eks. ost, salami, skinke, champignons eller chili.
Kombinationen af de tykke pandekager, salt, skinke, bacon og æg gør det til et fantastisk middagsmåltid, som kan nydes af alle.
Opskrift udviklet af, Bjørn Nielsen, Lene Geisle, Nikolaj Geisle
Gå til
Hvad er en Hollandsk pandekage
Hollandske pandekager er pandekager helt uden sukker, der først steges på en pande på den ene side og vendes. Så kommes fyldet på og derefter kommes den fyldte pandekage i en ovn og bages færdig.
Hollandske pandekager kaldes derfor også ovnpandekager. De hollandske pandekager menes at komme fra Tyskland og er slet ikke hollandske, som navnet antyder.
De Hollandske pandekager serveres på små caféer i Amsterdam, og er blevet en stor attraktion. De laves ligesom pizza med forskelligt fyld, men bacon, spejlæg og revet ost, er klassikeren.
Der findes flere forskellige opskrifter på hollandske pandekager. Den mest kendte er Hollandske babypandekager, som er tykke pandekager, med høj kant. Det er store pandekager og ikke små som navnet ellers antyder.
Fælles for Hollandske pandekager er, at de laves både med salte og søde toppings, men dejen er den samme og uden sukker.
Morgenmad, middagsmad eller aftensmad
Du kan spise pandekagen både som morgenmad, middagsmad og som aftensmad. Men, det er nok mest naturligt, at lave og servere pandekage med bacon, som middagsmad, da denne ret er en let menu og tilpas mættende.
Sødt og saltet
Honning
Du kan komme lidt sødt på toppen, som 1 tsk. flydende honning, sammen med bacon og æg. Det vil give et ekstra spark til smagen, da sødt og salt, virkelig giver en god pikant smag.
Chili
Hvis du vil give pandekagen med æg og bacon endnu mere smag, kan du også drysse lidt chiliflager rundhåndet over pandekagen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 150 g bacon
- 150 g skinke (røget)
- 100 g ost (revet)
- 12 stk. cherry tomater
- 8 stk. æg
- 1 stk. peberfrugt (rød)
Pandekage dej
- 125 g hvedemel
- 25 g grahamsmel
- 2 stk. æg
- 3 dl mælk (sødmælk)
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. smør (smeltet)
Til bagning
- 1 spsk. Olie (til bagning)
- 1 spsk. smør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
🍳Fyld
- Først klargøres peberfrugt. Skyl den og dup den tør og skær den i skiver.
- Skyl cherry tomater og dup dem tørre. Derefter skæres de midt over.
Dej
- Kom alle ingredienser til dejen i en skål og pisk den sammen indtil den er uden klumper.
- Sæt den til side, med et klæde over i ca. 30 minutter.
🥞Pandekager
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
- Kom lidt smør og olie på en stor varm stegepande og kom ⅛ af dejen på panden.
- Bag nu en pandekage af gangen, så du får friske sprøde pandekager med fyld.
- Bag hver pandekage på den ene side og vend den.
🍳Fyld
- Steg to spejlæg halvt færdige i lidt olie eller smør. Læg og fordel spejlæg ovenpå pandekagen i den anden stegepande.
- Anret resten af fyldet. Først lidt skinke, så skiver af peberfrugt. Ovenpå og til sidst nogle skiver bacon.
- Drys lidt revet ost over. Krydr med salt og peber.
- Sæt panden midt ind i ovnen i ca. 10 minutter eller indtil pandekagen, ost og fyldet er gylden og sprød.
- Servér straks
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Fyld kan varieres med
- Fintsnittet porre
- Små pølser
- Skinke i strimler
- Røget skinke i tynde skiver
- Champignon skiver
- Løg i halve ringe
- Salami
- Tynde kartoffelskiver
- Parmesan
❓ FAQ
Hollandske pandekager er pandekager helt uden sukker, der først steges på en pande på den ene side og vendes. Så kommes fyldet på og derefter kommes den fyldte pandekage i en ovn og bages færdig.
Nej, dejen er helt uden sukker
Opskrift med noter
Pandekager med bacon, spejlæg og revet ost
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Stegepande der kan tåle ovnvarme
Ingredienser
- 150 g bacon
- 150 g skinke (røget)
- 100 g ost (revet)
- 12 stk. cherry tomater
- 8 stk. æg
- 1 stk. peberfrugt (rød)
Pandekage dej
- 125 g hvedemel
- 25 g grahamsmel
- 2 stk. æg
- 3 dl mælk (sødmælk)
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. smør (smeltet)
Til bagning
- 1 spsk. Olie (til bagning)
- 1 spsk. smør
Sådan gør du
Fyld
- Først klargøres peberfrugt. Skyl den og dup den tør og skær den i skiver.
- Skyl cherry tomater og dup dem tørre. Derefter skæres de midt over.
Dej
- Kom alle ingredienser til dejen i en skål og pisk den sammen indtil den er uden klumper.
- Sæt den til side, med et klæde over i ca. 30 minutter.
Pandekager
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
- Kom lidt smør og olie på en stor varm stegepande og kom ⅛ af dejen på panden.
- Bag nu en pandekage af gangen, så du får friske sprøde pandekager med fyld.
- Bag hver pandekage på den ene side og vend den.
Fyld
- Steg to spejlæg halvt færdige i lidt olie eller smør. Læg og fordel spejlæg ovenpå pandekagen i den anden stegepande.
- Anret resten af fyldet. Først lidt skinke, så skiver af peberfrugt. Ovenpå og til sidst nogle skiver bacon.
- Drys lidt revet ost over. Krydr med salt og peber.
- Sæt panden midt ind i ovnen i ca. 10 minutter eller indtil pandekagen, ost og fyldet er gylden og sprød.
- Servér straks
Noter
- Fintsnittet porre
- Små pølser
- Skinke i strimler
- Røget skinke i tynde skiver
- Champignon skiver
- Løg i halve ringe
- Salami
- Tynde kartoffelskiver
- Parmesan
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer