Blåbær muffins
Giver ca. 12 muffins
Af Min Madopskrift
Ingredienser Blåbær muffins
- 100 g smør, blødt
- 1 æg
- 1. 5 dl sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 dl mælk, lun
- Revet skal af ½ økologisk citron
- 4 dl hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 4 dl blåbær, frosne
Fremgangsmåde Blåbær muffins
- Kom smørret i en gryde og sæt det på komfuret på laveste blus, så smørret bliver meget blødt, uden at smelte.
- Kom mælk i en kande så det får stuetemperatur.
- Tag et stor skål og pisk æg, sukker og vaniljesukker til en let og luftig masse.
- Skyl og vask citron. Riv halvdelen af det gule skal ned i skålen.
- Tilsæt det bløde smør og mælk.
- Tag en ny skål og bland hvedemel, bagepulver og salt, og rør det i massen.
- Tilsæt blåbær og fordel dejen til muffins i muffinforme, ¾ fyldt op.
- Læg nogle blåbær på toppen af dine muffins. Pas på de ikke synker helt ned.
- Bag muffins midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min. eller indtil de er gennembagte.
- Afkøl de færdigbagte muffins på en rist.
Kommentarer
Ingen kommentarer