Vi er vilde med denne her kikærtesalat med krydrede kikærter. Jo, vi har komponeret denne fantastiske salat selv, men vi er også blevet meget inspireret fra vores tur til Århus hvor vi besøgte Aros i vores sommerferie. Her serverede de kun lette salater og nogle var veganske.
Vi fik de skønneste kikærter i salaten men desværre var der kun 8 stk. i alt. Så vi blev enige om, at når vi kom hjem ville vi prøve om vi kunne lave en kikærtesalat fyldt med krydrede lækre kikærter og frisk salat. Prøv også Tabouleh salat
Gå til
Lakridssmag
Vi laver også disse krydrede kikærter med fennikelfrø alene. Det giver en delikat lakridssmag som vi godt kan lide. Du kan krydre og svitse de udblødte kikærter i dit yndlingskrydderi. De er fantastiske smagsgivere til enhver salat.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. Ras el Hanout
- ½ tsk. stødt koriander
- ½ tsk. kanel
- 1 tsk. fennikelfrø
- 1 spsk. Paprika
- 1 knivspids Muskatnød revet
- 2 spsk olivenolie
- 4 stk. gulerødder skrællede og skåret i små tern
- 4 fed hvidløg Finthakket
- 1 stk. rødløg Groft hakket
- 100 gram kikærter Sat i blød natten over/Eller fra dåse
- ½ stk. citron Saft
- 1 tsk. salt
- 1 Knivspids sort peber friskkværnet
🥗Tilbehør
- 2 dl Spinatblade En håndfuld
- 2 dl Salatost Feta i tern
- 1 dl Mynte Marokkansk
- 1 dl mandler Groft hakkede
- 1 dl Oliven Kan udelades
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hæld kikærter fra dåse i et dørslag og skyl dem under rindende koldt vand. Du kan også bruge tørrede kikærter og følge anvisningen på posen.
- Spidskommen, muskatnød, fennikelfrø, Ras el Hanout, koriander, kanel og paprika kommes på en tør pande. Der tændes op på middel varme og krydderier ristes under omrøring indtil de ryger eller et par minutter.
- Kom olivenolie, gulerødder i tern, hvidløg og rødløg på panden og rør rundt. Skrue lidt ned for varmen og lad det simre i ca. fem minutter ved svagt blus.
- Tilsæt de bløde kikærter og rør og vend det forsigtigt sammen, uden at ødelægge kikærter. Når det hele er varmet op, smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Server kikærtesalat på en bund af friske spinatblade. Kom feta i tern over. Drys hakkede mandler og lidt finthakket marokkansk mynte over. Du kan variere salaten ved, at fordele lidt sorte oliven på toppen af salaten.
💭❓ Tips og FAQ
- Kikærtesalat kan varieres og derfor bliver man aldrig træt af denne salat.
- Chili er næsten uundværligt i denne opskrift, men vi har udeladt den.
- Er du til frisk koriander, er den oplagt at bruge.
- Persille kan også bruges.
💭 Tips
❓ FAQ
Nej, det vil vi ikke anbefale.
Ja, man kan lave næsten det hele på forhånd og så lave kikærterne lige inden servering.
📋 Opskrift med noter
Kikærtesalat med krydrede kikærter
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
- ½ tsk. Spidskommen (stødt)
- 1 tsk. Ras el Hanout
- ½ tsk. Koriander (stødt )
- ½ tsk. Kanel
- 1 tsk. Fennikelfrø
- 1 spsk. Paprika
- 1 knivspids Muskatnød (revet)
- 2 spsk Olivenolie
- 4 stk. Gulerødder (skrællede og skåret i små tern)
- 4 fed Hvidløg (Finthakket)
- 1 stk. Rødløg (Groft hakket)
- 100 gram Kikærter (Sat i blød natten over/Eller fra dåse)
- ½ stk. Citron (Saft)
- 1 tsk. Salt
- 1 Knivspids Peber (friskkværnet)
Servering
- 2 dl Spinatblade (En håndfuld)
- 2 dl Salatost (Feta i tern)
- 1 dl Mynte (Marokkansk )
- 1 dl Mandler (Groft hakkede)
- 1 dl Oliven (Kan udelades)
Sådan gør du
- Hæld kikærter fra dåse i et dørslag og skyl dem under rindende koldt vand. Du kan også bruge tørrede kikærter og følge anvisningen på posen.
- Spidskommen, muskatnød, fennikelfrø, Ras el Hanout, koriander, kanel og paprika kommes på en tør pande. Der tændes op på middel varme og krydderier ristes under omrøring indtil de ryger eller et par minutter.
- Kom olivenolie, gulerødder i tern, hvidløg og rødløg på panden og rør rundt. Skrue lidt ned for varmen og lad det simre i ca. fem minutter ved svagt blus.
- Tilsæt de bløde kikærter og rør og vend det forsigtigt sammen, uden at ødelægge kikærter. Når det hele er varmet op, smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Server kikærtesalat på en bund af friske spinatblade. Kom feta i tern over. Drys hakkede mandler og lidt finthakket marokkansk mynte over. Du kan variere salaten ved, at fordele lidt sorte oliven på toppen af salaten.
Noter
- Kikærtesalat kan varieres og derfor bliver man aldrig træt af denne salat.
- Chili er næsten uundværligt i denne opskrift, men vi har udeladt den.
- Er du til frisk koriander, er den oplagt at bruge.
- Persille kan også bruges.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer