• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Sauce

    Karrysauce med estragon

    Af Bjørn Nielsen Opdateret apr 22, 2021

    Frisk nyklippet estragon

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Karrysauce med estragon smager fantastisk og er en af verdens mest almindelige saucer. Vi laver også vores estragon sauce med karry og frisk estragon. Den kan du se her, opskrift på estragon sauce. Vi tilsætter lidt friskhakket estragon til vores karrysauce, da den tilfører den smag vi ønsker. Vi tilsætter nogle gange også ægte karryblade fra Karryplanten, (Helichrysum italicum, som vi binder sammen med kødsnor, så det kun er smagen vi får, da bladene er lidt seje.

    Til en god Karrysauce med estragon eller estragon sauce skal der også bruges gurkemeje og lidt syrlighed i form af eddike og sødme i form af et æble.

    • Frisk nyklippet estragon
      Frisk nyklippet estragon
    • Estragon vineddike
      Estragon vineddike
    • Karrysauce
      Karrysauce
    • Karrysauce krydret
      Karrysauce krydret

    Prøv også whiskysauce eller boller i karrysauce

    Gå til
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • Kan retten fryses ned
    • Kan man forberede noget på forhånd
    • Hvad er mest populære tilbehør
    • Kan saucen laves mere spicy
    • 📋 Opskrift

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Det tager ca. 15 minutter at lave retten.

    • 25 g Margarine
    • 1 stk. Løg
    • 2 spsk. Hvedemel
    • 1 stk. Æble
    • 2 tsk. Karry
    • 1 tsk. Gurkemeje
    • 5 dl Grøntsagsbouillon
    • 1 dl. Fransk estragon
    • ½ dl. Sherryeddike
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber
    • Tænd komfuret på middelvarme og smelt margarinen i en saucegryde. Drys karry og gurkemeje ud over margarinen og svits nu karryen et par minutter. Karryen må ikke brænde på, så rør rundt hele tiden.
    • Tilsæt nu finthakket løg og finthakket æble, og svits yderligere et par minutter.
    • Drys nu hvedemel over indholdet mens der røres. Nu tages gryden, hvedemel må ikke svitses. Tilsæt nu grøntsagsbouillon lidt af gangen, mens der røres kraftigt. Sæt gryden på blusset igen. Giv alt det grøntsagsbouillon som saucen kan tage, så den til sidst har den rette konsistens.
    • Tilsæt nu sherryeddike og grofthakket estragon.
    • Lad saucen småsimre og blive godt varm inden den serveres.
    • Smages til med salt og peber og evt. lidt sukker

    💭 Tips

    I stedet for sherryeddike kan bruges balsamicoeddike, vineddike eller estragoneddike.

    Kan retten fryses ned

    Nej, det er den ikke velegnet til.

    Kan man forberede noget på forhånd

    Ja, man kan lave saucen på forhånd og sætte den i køleskabet og så varme den helt op lige inden servering.

    Hvad er mest populære tilbehør

    Ris, boller i karry og grøntsager.

    Kan saucen laves mere spicy

    Ja, tilsæt mere estragon og lidt cayennepeber eller finthakket chili.

    📋 Opskrift

    Frisk nyklippet estragon

    Karrysauce med sherryeddike og estragon

    Opskrift på Karrysauce med sherryeddike og estragon
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 5 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 15 min
    Ret Sauce
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 6 %

    Ingredienser
      

    • 25 g Margarine
    • 1 stk. Løg
    • 2 spsk. Hvedemel
    • 1 stk. Æble
    • 2 tsk. Karry
    • 1 tsk. Gurkemeje
    • 5 dl Grøntsagsbouillon
    • 1 dl. Fransk estragon
    • ½ dl. Sherryeddike
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber

    Sådan gør du
     

    • Tænd komfuret på middelvarme og smelt margarinen i en saucegryde. Drys karry og gurkemeje ud over margarinen og svits nu karryen et par minutter. Karryen må ikke brænde på, så rør rundt hele tiden.
    • Tilsæt nu finthakket løg og finthakket æble, og svits yderligere et par minutter.
    • Drys nu hvedemel over indholdet mens der røres. Nu tages gryden, hvedemel må ikke svitses. Tilsæt nu grøntsagsbouillon lidt af gangen, mens der røres kraftigt. Sæt gryden på blusset igen. Giv alt det grøntsagsbouillon som saucen kan tage, så den til sidst har den rette konsistens.
    • Tilsæt nu sherryeddike og grofthakket estragon.
    • Lad saucen småsimre og blive godt varm inden den serveres.
    • Smages til med salt og peber og evt. lidt sukker.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 110kcal (6%) | Kulhydrater: 15g (5%) | Protein: 1g (2%) | Fedt: 5g (8%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 7g (8%) | Vitamin A: 598IU (12%) | Vitamin C: 5mg (6%) | Calcium: 38mg (4%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Karrysauce med sherryeddike og estragon
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Karrysauce klassisk
    Landgangsbrød »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Sauce, Tilbehør til mad Tags: æbler, estragon, Gurkemeje, hvedemel, Karry, løg, vineddike

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind