Denne menu er en rigtig klassisk ret som serveres på kroer rundt omkring i Danmark. Wienersnitsel med brasede kartofler, serveres altid med bearnaisesauce og grønne ærter. Og en ægte wienerschnitzel laves altid af kalvekød og grønne kogte ærter er et must. I den klassiske ret er der tilbehør som kaldes “drengen” som består af revet peberrod, citron, kapers og ansjos.
Opskrift med noter
Wienerschnitzel med brasede kartofler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 stk Kalvefileter (Store stykker)
- 2 kg. Kartofler
- 1 kg. Ærter (Grønne )
- 2 stk Æg (Små)
- 1 dl. Rasp
- 1 Spsk. Hvedemel
- 1 spsk Olivenolie (Og smør til stegning)
- 1 tsk Salt og knivspids peber
Pynt
- 1 stk. Citron (skiver)
Ekstra tilbehør (Drengen)
- 1 stk. Citron (Skiver)
- 4 spsk. Kapers
- 8 stk. Ansjosfileter
- 4 spsk. Peberrod (Revet )
Sådan gør du
- Lav enten brasede kartofler af rå eller kolde kogte kartofler.
- Imens laves Wienersnitzler.
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Læg kalveschnitzlerne på et spækbræt og bank dem, så de bliver ensartet.
- Vend dem i mel.
- Pisk æggene.
- Krydr med salt og peber og pisk det og dyp og vend schnitzlerne hurtigt i æggemassen.
- Hæld rasp op på en flad tallerken og dyb hurtigt schnitzlerne i rasp og sæt det til side.
- Kom olie og en lille klat smør på to stegepander der kan tåle at komme ind i en ovn, da der ikke kan være 4 stk. på en stegepande. Steg schnitzlerne ca. 2 minutter på hver side ved middel varme.
- Sæt stegepander med Wienersnitzler ind i ovnen i ca. 8 minutter.
- Imens koges de grønne ærter og bearnaisesauce laves. Se opskrift på bearnaisesauce lavet med blender her
Servering
- Kom Wienersnitsel på en tallerken, anret med grønne ærter og brasede kartofler. Pynt med citronskiver på schnitzlerne.
- Laver du den klassiske ”drengen” kommes ansjosfilet, revet peberrod og kapers oven på citronskiven.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også hamburgerryg med hasselback kartofler og bearnaisesauce
Tips
- Du skal ikke stege Wienersnitzler i ren smør, da det afgiver for meget smagsstof til kød.
- Smør er kun til at gøre snitzler sprøde.
Kommentarer
Ingen kommentarer