Denne menu er en rigtig klassisk ret som serveres pรฅ kroer rundt omkring i Danmark. Wienersnitsel med brasede kartofler, serveres altid med bearnaisesauce og grรธnne รฆrter. Og en รฆgte wienerschnitzel laves altid af kalvekรธd og grรธnne kogte รฆrter er et must. I den klassiske ret er der tilbehรธr som kaldes “drengen” som bestรฅr af revet peberrod, citron, kapers og ansjos.
๐ Komplet opskrift med noter

Wienerschnitzel med brasede kartofler
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 4 stk Kalvefileter (Store stykker)
- 2 kg. Kartofler
- 1 kg. รrter (Grรธnne )
- 2 stk รg (Smรฅ)
- 1 dl. Rasp
- 1 Spsk. Hvedemel
- 1 spsk Olivenolie (Og smรธr til stegning)
- 1 tsk Salt og knivspids peber
Pynt
- 1 stk. Citron (skiver)
Tilbehรธr
Ekstra tilbehรธr (Drengen)
- 1 stk. Citron (Skiver)
- 4 spsk. Kapers
- 8 stk. Ansjosfileter
- 4 spsk. Peberrod (Revet )
Sรฅdan gรธr du
- Lav enten brasede kartofler af rรฅ eller kolde kogte kartofler.
- Imens laves Wienersnitzler.
- Sรฆt ovnen pรฅ 200 grader.
- Lรฆg kalveschnitzlerne pรฅ et spรฆkbrรฆt og bank dem, sรฅ de bliver ensartet.
- Vend dem i mel.
- Pisk รฆggene.
- Krydr med salt og peber og pisk det og dyp og vend schnitzlerne hurtigt i รฆggemassen.
- Hรฆld rasp op pรฅ en flad tallerken og dyb hurtigt schnitzlerne i rasp og sรฆt det til side.
- Kom olie og en lille klat smรธr pรฅ to stegepander der kan tรฅle at komme ind i en ovn, da der ikke kan vรฆre 4 stk. pรฅ en stegepande. Steg schnitzlerne ca. 2 minutter pรฅ hver side ved middel varme.
- Sรฆt stegepander med Wienersnitzler ind i ovnen i ca. 8 minutter.
- Imens koges de grรธnne รฆrter og bearnaisesauce laves. Se opskrift pรฅ bearnaisesauce lavet med blender her
Servering
- Kom Wienersnitsel pรฅ en tallerken, anret med grรธnne รฆrter og brasede kartofler. Pynt med citronskiver pรฅ schnitzlerne.
- Laver du den klassiske โdrengenโ kommes ansjosfilet, revet peberrod og kapers oven pรฅ citronskiven.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prรธv ogsรฅ hamburgerryg med hasselback kartofler og bearnaisesauce
Tips
- Du skal ikke stege Wienersnitzler i ren smรธr, da det afgiver for meget smagsstof til kรธd.
- Smรธr er kun til at gรธre snitzler sprรธde.



















Kommentarer
Ingen kommentarer