• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Dansk mad

    Wienersnitsel med brasede kartofler

    Af Bjørn Nielsen Opdateret jan 3, 2021

    Wienersnitzler med brasede kartofler

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total54
    • 40
    • 14
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Denne menu er en rigtig klassisk ret som serveres på kroer rundt omkring i Danmark. Wienersnitsel med brasede kartofler, serveres altid med bearnaisesauce og grønne ærter. Og en ægte wienerschnitzel laves altid af kalvekød og grønne kogte ærter er et must. I den klassiske ret er der tilbehør som kaldes “drengen” som består af revet peberrod, citron, kapers og ansjos.

    • Wienersnitzler med brasede kartofler
      Wienersnitzler med brasede kartofler
    • Wienersnitzler med bearnaisesauce
      Wienersnitzler med bearnaisesauce og brasede kartofler
    Wienersnitzler med brasede kartofler

    Wienerschnitzel med brasede kartofler

    Opskrift på Wienerschnitzel med brasede kartofler
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 10 min
    Arbejdstid 35 min
    Samlet tid 55 min
    Ret Dansk mad
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 85 %

    Ingredienser
      

    • 4 stk Kalvefileter (Store stykker)
    • 2 kg. Kartofler
    • 1 kg. Ærter (Grønne )
    • 2 stk Æg (Små)
    • 1 dl. Rasp
    • 1 Spsk. Hvedemel
    • 1 spsk Olivenolie (Og smør til stegning)
    • 1 tsk Salt og knivspids peber

    Pynt

    • 1 stk. Citron (skiver)

    Tilbehør

    • 600 g Bearnaisesauce
    • 400 g Ærter (Grønne )
    • 1500 g Kartofler (Brasede )
    • 1 stk. Citron (skiver)

    Ekstra tilbehør (Drengen)

    • 1 stk. Citron (Skiver)
    • 4 spsk. Kapers
    • 8 stk. Ansjosfileter
    • 4 spsk. Peberrod (Revet )

    Sådan gør du
     

    • Lav enten brasede kartofler af rå eller kolde kogte kartofler.
    • Imens laves Wienersnitzler.
    • Sæt ovnen på 200 grader.
    • Læg kalveschnitzlerne på et spækbræt og bank dem, så de bliver ensartet.
    • Vend dem i mel.
    • Pisk æggene.
    • Krydr med salt og peber og pisk det og dyp og vend schnitzlerne hurtigt i æggemassen.
    • Hæld rasp op på en flad tallerken og dyb hurtigt schnitzlerne i rasp og sæt det til side.
    • Kom olie og en lille klat smør på to stegepander der kan tåle at komme ind i en ovn, da der ikke kan være 4 stk. på en stegepande. Steg schnitzlerne ca. 2 minutter på hver side ved middel varme.
    • Sæt stegepander med Wienersnitzler ind i ovnen i ca. 8 minutter.
    • Imens koges de grønne ærter og bearnaisesauce laves. Se opskrift på bearnaisesauce lavet med blender her

    Servering

    • Kom Wienersnitsel på en tallerken, anret med grønne ærter og brasede kartofler. Pynt med citronskiver på schnitzlerne.
    • Laver du den klassiske ”drengen” kommes ansjosfilet, revet peberrod og kapers oven på citronskiven.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1694kcal (85%) | Kulhydrater: 223g (74%) | Protein: 88g (176%) | Fedt: 54g (83%) | Mættet fedt: 13g (81%) | Fiber: 40g (167%) | Sukker: 30g (33%) | Vitamin A: 2796IU (56%) | Vitamin C: 335mg (406%) | Calcium: 258mg (26%) | Jern: 15mg (83%)
    Keyword Wienerschnitzel med brasede kartofler
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Prøv også hamburgerryg med hasselback kartofler og bearnaisesauce

    Tips

    • Du skal ikke stege Wienersnitzler i ren smør, da det afgiver for meget smagsstof til kød.
    • Smør er kun til at gøre snitzler sprøde.
    Del meget gerne
    • Total54
    • 40
    • 14
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Dansk mad

    • Culottesteg og cuvettesteg i crockpot
    • Fedtfattig opskrift på laks i spinat med fettuccine og ingefær
    • Salat med ingefærdressing og chiafrø
    • Grønlangkål som mor lavede den

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Cafémad, Dansk mad Tags: Ansjos, æg, Ærter, citron, hvedemel, Kalvekød, kapers, kartofler, Peberrod

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind