Denne menu er en rigtig klassisk ret som serveres på kroer rundt omkring i Danmark. Wienersnitsel med brasede kartofler, serveres altid med bearnaisesauce og grønne ærter. Og en ægte wienerschnitzel laves altid af kalvekød og grønne kogte ærter er et must. I den klassiske ret er der tilbehør som kaldes “drengen” som består af revet peberrod, citron, kapers og ansjos.
Wienerschnitzel med brasede kartofler
Ingredienser
- 4 stk Kalvefileter (Store stykker)
- 2 kg. Kartofler
- 1 kg. Ærter (Grønne )
- 2 stk Æg (Små)
- 1 dl. Rasp
- 1 Spsk. Hvedemel
- 1 spsk Olivenolie (Og smør til stegning)
- 1 tsk Salt og knivspids peber
Pynt
- 1 stk. Citron (skiver)
Ekstra tilbehør (Drengen)
- 1 stk. Citron (Skiver)
- 4 spsk. Kapers
- 8 stk. Ansjosfileter
- 4 spsk. Peberrod (Revet )
Sådan gør du
- Lav enten brasede kartofler af rå eller kolde kogte kartofler.
- Imens laves Wienersnitzler.
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Læg kalveschnitzlerne på et spækbræt og bank dem, så de bliver ensartet.
- Vend dem i mel.
- Pisk æggene.
- Krydr med salt og peber og pisk det og dyp og vend schnitzlerne hurtigt i æggemassen.
- Hæld rasp op på en flad tallerken og dyb hurtigt schnitzlerne i rasp og sæt det til side.
- Kom olie og en lille klat smør på to stegepander der kan tåle at komme ind i en ovn, da der ikke kan være 4 stk. på en stegepande. Steg schnitzlerne ca. 2 minutter på hver side ved middel varme.
- Sæt stegepander med Wienersnitzler ind i ovnen i ca. 8 minutter.
- Imens koges de grønne ærter og bearnaisesauce laves. Se opskrift på bearnaisesauce lavet med blender her
Servering
- Kom Wienersnitsel på en tallerken, anret med grønne ærter og brasede kartofler. Pynt med citronskiver på schnitzlerne.
- Laver du den klassiske ”drengen” kommes ansjosfilet, revet peberrod og kapers oven på citronskiven.
Ernærnærings fakta
Prøv også hamburgerryg med hasselback kartofler og bearnaisesauce
Tips
- Du skal ikke stege Wienersnitzler i ren smør, da det afgiver for meget smagsstof til kød.
- Smør er kun til at gøre snitzler sprøde.
Skriv et svar