Brombær is med vanilje
Giver en portion is
Af Min Madopskrift
Vi bruger en ismaskine for at få en super cremet is, men du kan sagtens nøjes med, at røre i isen, hvis du ikke har en ismaskine. Hvis du følger opskriften undgår du, at isen krystalliser, og bliver lige så utrolig lækker og blød som is du køber ved ishuset.
Du kan bruge isen til, at lave ”gammeldags isvafler” som du kan købe i kiosken eller spise isen som den er.
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl Sukker
- 2 dl mælk
- 1 ½ dl piskefløde
- 1 dl Glukosesirup
- 2 dl Brombær
- ½ vaniljestang
Fremgangsmåde
- Æggeblommer og sukker piskes sammen til en æggesnaps.
- Skrab vanilje ud af vaniljestang.
- Tag en lille gryde og kom mælk, vanilje og vaniljestang, fløde og glukosesirup i og kog det op.
- Æggesnapsen piskes ned i den kogende mælkeblanding og tages af varmen.
- Derefter hældes det hele igennem en si.
- Tilsæt de skyllede friske brombær og rør godt rundt.
- Sættes til afkøling og kommes i køleskabet, inden du sætter den i fryseren eller kommer den i en ismaskine.
- Kør blandingen i en ismaskine, (Den anbefaler Min Madopskrift) eller hæld det i en skål, som stilles i fryseren i minimum 5 timer.
- Rør i isen en gang imellem så du undgår at isen krystalliserer.
Prøv også Brombær is hjemmlavet
Tips
- Du kan tilsætte knust mørk chokolade eller andre bær, frugt til is.
Kommentarer
Ingen kommentarer