Du kender dem helt sikkert og har måske spist dem når du har lyst til noget lækkert. Fyldte chokolade skildpadder med romcreme og karamel kan købes i alle butikker med slik. Vi har brugt formen til at lave skildpadder og en form med hjerter, så vi har både lavet små hjerter og skildpadder. Du kan købe formen, hvis du vil have selve skildpadden, men ellers brug den form du lige har.
Chokolade med knæk
Her får du også opskriften på, at lave de helt rigtige chokolade skildpadder med “knæk”. Du behøver hverken temperaturmåler eller lign. bare følg opskriften og du får perfekt chokolade med “knæk”.
Her er opskriften på dulce de leche.
Opskrift med noter
Chokolade skildpadder med romcreme
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Form med mindst 15 huller
Ingredienser
Sådan gør du
- Bruger du en hjemmelavet dulce de leche skal du piske den let og flydende.
- Derefter smelter du chokoladen i en skål i vandbad. Smelt lidt af gangen og pas på med, at temperaturen i chokoladen ikke overstiger 33 grader, da den så ellers mister sit blanke udseende og ”knæk”.
- Smelt halvdelen af chokoladen i et vandbad og hæld den over resten af det hakkede chokolade, så bliver chokoladen blank og med “knæk”.
- Når chokoladen er smeltet, fyldes chokolade i hullerne. Vend formen på hovedet, så overskydende chokolade kan løbe ud. Gentag evt. processen så du har den tykkelse på chokoladen du vil have.
- Skrab formen ren for chokolade og stil den i køleskabet eller i en fryser i ca. en time, eller indtil chokoladen er fast.
- Pisk eller rør dulce de leche, rom, romessens og salt sammen. Lad det samle sig i et par minutter inden du kommer rom cremen i en sprøjtepose. Du kan også prøve at hælde massen i formene.
- Fordel romcreme i chokoladeforme ¾ op.
- Fyld og luk nu med mørk chokolade. Luk og skrab overskydendende chokolade af og sæt det i køleskabet en times tid eller indtil chokoladen er fast.
- Chokolader presses ud af formene og nydes straks!
Noter
- Du kan drysse nogle skildpadder med kokosmel. Giver god smag.
- Dulce de Lerche er kogt kondenseret mælk, som kan købes færdig på dåse eller den kan nemt laves selv.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også hjemmelavede træstammer
Kommentarer
Ingen kommentarer