Du kender dem helt sikkert og har mรฅske spist dem nรฅr du har lyst til noget lรฆkkert. Fyldte chokolade skildpadder med romcreme og karamel kan kรธbes i alle butikker med slik. Vi har brugt formen til at lave skildpadder og en form med hjerter, sรฅ vi har bรฅde lavet smรฅ hjerter og skildpadder. Du kan kรธbe formen, hvis du vil have selve skildpadden, men ellers brug den form du lige har.
Chokolade med knรฆk
Her fรฅr du ogsรฅ opskriften pรฅ, at lave de helt rigtige chokolade skildpadder med “knรฆk”. Du behรธver hverken temperaturmรฅler eller lign. bare fรธlg opskriften og du fรฅr perfekt chokolade med “knรฆk”.
Her er opskriften pรฅ dulce de leche.
๐ Komplet opskrift med noter

Chokolade skildpadder med romcreme
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Udstyr
- Form med mindst 15 huller
Ingredienser
Sรฅdan gรธr du
- Bruger du en hjemmelavet dulce de leche skal du piske den let og flydende.
- Derefter smelter du chokoladen i en skรฅl i vandbad. Smelt lidt af gangen og pas pรฅ med, at temperaturen i chokoladen ikke overstiger 33 grader, da den sรฅ ellers mister sit blanke udseende og โknรฆkโ.
- Smelt halvdelen af chokoladen i et vandbad og hรฆld den over resten af det hakkede chokolade, sรฅ bliver chokoladen blank og med “knรฆk”.
- Nรฅr chokoladen er smeltet, fyldes chokolade i hullerne. Vend formen pรฅ hovedet, sรฅ overskydende chokolade kan lรธbe ud. Gentag evt. processen sรฅ du har den tykkelse pรฅ chokoladen du vil have.
- Skrab formen ren for chokolade og stil den i kรธleskabet eller i en fryser i ca. en time, eller indtil chokoladen er fast.
- Pisk eller rรธr dulce de leche, rom, romessens og salt sammen. Lad det samle sig i et par minutter inden du kommer rom cremen i en sprรธjtepose. Du kan ogsรฅ prรธve at hรฆlde massen i formene.
- Fordel romcreme i chokoladeforme ยพ op.
- Fyld og luk nu med mรธrk chokolade. Luk og skrab overskydendende chokolade af og sรฆt det i kรธleskabet en times tid eller indtil chokoladen er fast.
- Chokolader presses ud af formene og nydes straks!
Noter
- Du kan drysse nogle skildpadder med kokosmel. Giver god smag.
- Dulce de Lerche er kogt kondenseret mรฆlk, som kan kรธbes fรฆrdig pรฅ dรฅse eller den kan nemt laves selv.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.






















Kommentarer
Ingen kommentarer