Hjemmelavet fyldt chokolade med hindbærtrøffel er så nem at lave og så kan fyldet varieres efter ens smag, så hvorfor ikke lave dem selv. Det sværeste ved fyldte chokolader er, at få dem ud af formen i begyndelsen, men efter et stykke tid, får man rutinen. Du kan komme et par dråber Cointreau i et par af de fyldte, hvis du vil variere smagen lidt. Prøv også chokolade skildpadder med romcreme
Gå til
Lav fyldt chokolader
Når du laver fyldte chokolader selv, er chokoladen meget vigtig. Chokolade med højt indhold af kakao, vil give en bitter smag. Vi bruger selv chokolade med et indhold på ca. 55 % kakao fordi det giver en lækker chokoladesmag i hjemmelavet konfekt, desserter og kager.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift giver 24 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 50 gram hindbær
- 1 tsk. sukker
- 175 gram hvid chokolade
- 1 spsk. fløde
- 10 gram smør blødt
Chokoladeovertræk
- 200 gram mørk chokolade med ca. 55 % kakao
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hak den hvide chokolade fint.
- Smelt halvdelen af den hvide chokolade i et vandbad og hæld den smeltede chokolade over resten af chokoladen og rør det sammen til en cremet chokolade.
- Skyl hindbær i koldt vand og giv dem derefter et kort opkog i en lille gryde, sammen med sukker og fløde. Blandingen blendes fint og hældes derefter op i den hvide chokolade og røres sammen.
- Til sidst tilsættes smør og det røres sammen og sættes til side.
- Hak 200 gram mørk chokolade groft og Smelt halvdelen af chokoladen i en skål over et varmt vandbad til max 48 grader.
- Kom resten af chokolade op i en anden skål og hæld halvdelen af den smeltede chokolade op i skålen med den hakkede chokolade.
- Rør rundt indtil chokoladen er smeltet sammen under omrøring og tilføj mere smeltet chokolade, indtil al chokolade er smeltet.
- Den smeltede chokolade skal have en temperatur på max 33 grader.
- Tag formen frem og kom lidt smør på et rent viskestykke. Gnid alle huller med fedtet fra lidt smør.
- Fyld formens huller helt op med chokolade.
- Hæld den overskydende chokolade ud af form, ved at vende form på hovedet så chokoladen drypper ned i skålen med chokoladen.
- Vend form rigtigt igen. Nu har du fået selve skallen til den fyldte chokolade.
- Tag dejskraber og skrab overskydende chokolade væk, så der nu kun er chokolade tilbage i huller.
- Tag et stykke bagepapir eller pålæg papir og læg formen ovenpå med bunden i vejret (evt. et fad). Sæt det i køleskab eller kort tid i fryser.
- Kom hindbærtrøffel i huller med størknet chokolade. Stop 1 mm fra toppen.
- Luk bunden med tempereret chokolade og skrab overskydende chokolade væk.
- Sættes i køleskab i ca. to timer eller indtil hele den fyldte chokolade er kølet ned.
- Bruges en kraftig form, bankes de fyldte chokolader ud, ellers vrides formen, så chokolader falder ud.
- Opbevares i en kagedåse i et køligt rum og tages ud 5 minutter før de skal spises.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan tilsætte rød frugtfarve til hindbærtrøffel
- Du kan tilsætte finthakkede nødder eller finthakket hvid chokolade til trøffel.
❓ FAQ
Nej
Ved stuetemperatur eller ved ca. 18 grader.
Holdbarheden er ca. 2 dage.
Opskrift med noter
Fyldt chokolade med hindbærtrøffel
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Vandbad
- Chokoladeform
- Dejskraber
Ingredienser
Chokoladeovertræk
- 200 gram Chokolade (mørk)
Sådan gør du
- Hak den hvide chokolade fint.
- Smelt halvdelen af den hvide chokolade i et vandbad og hæld den smeltede chokolade over resten af chokoladen og rør det sammen til en cremet chokolade.
- Skyl hindbær i koldt vand og giv dem derefter et kort opkog i en lille gryde, sammen med sukker og fløde. Blandingen blendes fint og hældes derefter op i den hvide chokolade og røres sammen.
- Til sidst tilsættes smør og det røres sammen og sættes til side.
- Hak 200 gram mørk chokolade groft og Smelt halvdelen af chokoladen i en skål over et varmt vandbad til max 48 grader.
- Kom resten af chokolade op i en anden skål og hæld halvdelen af den smeltede chokolade op i skålen med den hakkede chokolade.
- Rør rundt indtil chokoladen er smeltet sammen under omrøring og tilføj mere smeltet chokolade, indtil al chokolade er smeltet.
- Den smeltede chokolade skal have en temperatur på max 33 grader.
- Tag formen frem og kom lidt smør på et rent viskestykke. Gnid alle huller med fedtet fra lidt smør.
- Fyld formens huller helt op med chokolade.
- Hæld den overskydende chokolade ud af form, ved at vende form på hovedet så chokoladen drypper ned i skålen med chokoladen.
- Vend form rigtigt igen. Nu har du fået selve skallen til den fyldte chokolade.
- Tag dejskraber og skrab overskydende chokolade væk, så der nu kun er chokolade tilbage i huller.
- Tag et stykke bagepapir eller pålæg papir og læg formen ovenpå med bunden i vejret (evt. et fad). Sæt det i køleskab eller kort tid i fryser.
- Kom hindbærtrøffel i huller med størknet chokolade. Stop 1 mm fra toppen.
- Luk bunden med tempereret chokolade og skrab overskydende chokolade væk.
- Sættes i køleskab i ca. to timer eller indtil hele den fyldte chokolade er kølet ned.
- Bruges en kraftig form, bankes de fyldte chokolader ud, ellers vrides formen, så chokolader falder ud.
- Opbevares i en kagedåse i et køligt rum og tages ud ca. 5 minutter før de skal spises.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer