Opskrift på god gammeldags lækker rabarbergrød med strøsukker og cremet fløde, som mange sikkert husker de var helt vilde med da de var børn. I gamle dage havde man ikke de fine røde rabarbersorter, som man har i dag, så rabarbergrøden var ofte lyserød med en grønlig tone, men den smagte ganske udmærket. Bland evt. de gammeldags rabarber med nogle jordbærrabarber hvis du har nogen. Prøv også rabarbergrød med fløde
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 30 stk. Rabarber stængler. Evt. de gammeldags grove
- 250 gram sukker. 400 – 500 gram ved meget syrlige rabarber
- 1 stang Vanilje
- 4 dl Vand
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og rens rabarber for skidt og jord. Skær det nederste flade hvide stykke væk og fjern grønne stængler.
- Rabarberstilke skæres i stykker på c. 2 cm.
- Tag en stor gryde, tilsæt vand og kog rabarberstykkerne i ca. 15- 20 minutter.
- Imens forberedes de andre ingredienser.
- Skrab nu vanilje ud af vaniljestangen og kom korn i gryden med rabarber. Læg den tomme stang med i gryden med rabarber da den også er fuld af smag.
- Når rabarberne er kogt tages vaniljestang og ikke udkogte stykker fra, hvis der er nogen. Hæld grøden gennem et dørslag eller blend direkte i gryden. Hvis du bruger en sigte, fjernes tråde, og smagen bliver lidt anderledes, til gengæld bliver grøden meget fin og glat i konsistensen, som nogen foretrækker.
- Hæld grøden op i en skål og drys godt med sukker ovenpå.
- Sættes derefter til afkøling.
🍽Servering
Server rabarbergrøden med fløde og sukker.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Brug kun stængler som er røde, da de grønne er meget sure.
- Du kan spæde fløden op med lidt mælk.
❓ FAQ
Ja
ca. 7 dage i køleskab og 6 måneder på frys.
Ja, men rabarbergrøden er bedst i det tidlige forår, da det er her smagen i rabarberstængler er bedst.
Opskrift med noter
Gammeldags rabarbergrød
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 30 stk. Rabarber stængler (Evt. de gammeldags grove)
- 250 gram sukker 400 – 500 gram ved syrlige rabarber
- 1 stang Vanilje
- 4 dl Vand
Sådan gør du
- Skyl og rens rabarber for skidt og jord. Skær det nederste flade hvide stykke væk og fjern grønne stængler.
- Rabarberstilke skæres i stykker på c. 2 cm.
- Tag en stor gryde, tilsæt vand og kog rabarberstykkerne i ca. 15- 20 minutter.
- Imens forberedes de andre ingredienser.
- Skrab nu vanilje ud af vaniljestangen og kom korn i gryden med rabarber. Læg den tomme stang med i gryden med rabarber da den også er fuld af smag.
- Når rabarberne er kogt tages vaniljestang og ikke udkogte stykker fra, hvis der er nogen. Hæld grøden gennem et dørslag eller blend direkte i gryden. Hvis du bruger en sigte, fjernes tråde, og smagen bliver lidt anderledes, til gengæld bliver grøden meget fin og glat i konsistensen, som nogen foretrækker.
- Sættes til afkøling
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer