Rabarber crumble med vanilje er en rigtig skøn forårsklassiker. Serveres ofte med vaniljecremefraiche eller med iskold flødeskum. Denne dessert vil helt sikkert skabe stor glæde blandt både børn og voksne, da det er en meget velsmagende dessert. Brug de helt små røde stilke fra rabarberne da de ikke indeholder for meget syre, derved får du det bedste resultat.
Prøv også Rabarber crumble med marcipan
Gå til
Rabarber smuldrekage
Rabarber crumble kaldes også for rabarber smuldrekage, da man ikke ælter nogen kagedej sammen, men blot samler den til en “crumble” som drysses over fyldet. Det er lidt modsat end hvad man plejer at gøre, men resultatet bliver en vildt lækker dessert, som er lavet år efter år og i dag kan betegnes som en dessert klassiker.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 700 gram små røde rabarber
- 2 dl. Rørsukker eller farin
- 1 hel Vaniljestang
- 1 tsk. vaniljesukker
Crumble
- 125 gram Smør
- 125 gram hvedemel
- 1 dl. Rørsukker
- 100 gram Havregryn, finvalsede
- 2 dl mandler
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl rabarber.
- Skrælles og skæres i små 1 -2 cm. Skiver og kommes op i en skål.
- Skrab frø ud af vaniljestang og kom det i sukkeret.
- Kom stænger med.
- Kom vaniljesukker op i skålen med rabarber og rør det godt sammen. Lad det trække en lille times tid.
- Tag en høj tærteform og smør den ind i fedtstof.
- Rundt i kanten kan der evt. sættes bagepapir så tærteformen bliver lidt højere.
- Kom indholdet med rabarberne i tærteformen og fordel det godt.
- Hak mandler groft.
- Kom resten af ingredienserne i en skål og rør dem sammen.
- Hældes over rabarberne og bag kagen ca. 35 min ved 150 grader.
💭 Tips
- Du kan fjerne lidt af hvedemel og erstatte det med kokosmel
Opskrift med noter
Rabarber crumble med vanilje
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 700 gram Rabarber (små røde)
- 2 dl. Rørsukker eller farin
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Skyl rabarber.
- Skrælles og skæres i små 1 -2 cm. Skiver og kommes op i en skål.
- Skrab frø ud af vaniljestang og kom det i sukkeret.
- Kom stænger med.
- Kom vaniljesukker op i skålen med rabarber og rør det godt sammen. Lad det trække en lille times tid.
- Tag en høj tærteform og smør den ind i fedtstof.
- Rundt i kanten kan der evt. sættes bagepapir så tærteformen bliver lidt højere.
- Kom indholdet med rabarberne i tærteformen og fordel det godt.
- Hak mandler groft.
- Kom resten af ingredienserne i en skål og rør dem sammen.
- Hældes over rabarberne og bag kagen ca. 35 min ved 150 grader.
Noter
- Du kan fjerne lidt af hvedemel og erstatte det med kokosmel
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer