Rabarber crumble med vanilje er en rigtig skรธn forรฅrsklassiker. Serveres ofte med vaniljecremefraiche eller med iskold flรธdeskum. Denne dessert vil helt sikkert skabe stor glรฆde blandt bรฅde bรธrn og voksne, da det er en meget velsmagende dessert.
Brug de helt smรฅ rรธde stilke fra rabarberne da de ikke indeholder for meget syre, derved fรฅr du det bedste resultat.
Prรธv ogsรฅ, Rabarber crumble med marcipan
Indhold i opskrift - Hop til:


Rabarber smuldrekage
Rabarber crumble kaldes ogsรฅ for rabarber smuldrekage, da man ikke รฆlter nogen kagedej sammen, men blot samler den til en “crumble” som drysses over fyldet.
Det er lidt modsat end hvad man plejer at gรธre, men resultatet bliver en vildt lรฆkker dessert, som er lavet รฅr efter รฅr og i dag kan betegnes som en dessert klassiker.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 8 personer
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 700 gram smรฅ rรธde rabarber
- 2 dl. Rรธrsukker eller farin
- 1 hel Vaniljestang
- 1 tsk. vaniljesukker
Crumble
- 125 gram Smรธr
- 125 gram hvedemel
- 1 dl. Rรธrsukker
- 100 gram Havregryn, finvalsede
- 2 dl mandler
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl rabarber.
- Skrรฆlles og skรฆres i smรฅ 1 -2 cm. Skiver og kommes op i en skรฅl.
- Skrab frรธ ud af vaniljestang og kom det i sukkeret.
- Kom stรฆnger med.
- Kom vaniljesukker op i skรฅlen med rabarber og rรธr det godt sammen. Lad det trรฆkke en lille times tid.
- Tag en hรธj tรฆrteform og smรธr den ind i fedtstof.
- Rundt i kanten kan der evt. sรฆttes bagepapir sรฅ tรฆrteformen bliver lidt hรธjere.
- Kom indholdet med rabarberne i tรฆrteformen og fordel det godt.
- Hak mandler groft.
- Kom resten af ingredienserne i en skรฅl og rรธr dem sammen.
- Hรฆldes over rabarberne og bag kagen ca. 35 min ved 150 grader.
๐ญ Tips
- Du kan fjerne lidt af hvedemel og erstatte det med kokosmel
๐ Komplet opskrift med noter

Rabarber crumble med vanilje
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 700 gram Rabarber (smรฅ rรธde)
- 2 dl. Rรธrsukker eller farin
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 tsk. vaniljesukker
Sรฅdan gรธr du
- Skyl rabarber.
- Skrรฆlles og skรฆres i smรฅ 1 -2 cm. Skiver og kommes op i en skรฅl.
- Skrab frรธ ud af vaniljestang og kom det i sukkeret.
- Kom stรฆnger med.
- Kom vaniljesukker op i skรฅlen med rabarber og rรธr det godt sammen. Lad det trรฆkke en lille times tid.
- Tag en hรธj tรฆrteform og smรธr den ind i fedtstof.
- Rundt i kanten kan der evt. sรฆttes bagepapir sรฅ tรฆrteformen bliver lidt hรธjere.
- Kom indholdet med rabarberne i tรฆrteformen og fordel det godt.
- Hak mandler groft.
- Kom resten af ingredienserne i en skรฅl og rรธr dem sammen.
- Hรฆldes over rabarberne og bag kagen ca. 35 min ved 150 grader.
Noter
- Du kan fjerne lidt af hvedemel og erstatte det med kokosmel
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.


















Kommentarer
Ingen kommentarer