Rabarbergrød nem er hurtig at lave, har en delikat konsistens og er meget velsmagende. Nyd den som dessert eller mellemmåltid. Vi elsker rabarbergrød og vi laver både kager og rabarbergrød af vores fine rabarber. Her får du vores bedste rabarbergrød opskrift som er nem og samtidig rigtig lækker. Det er vores klassiske opskrift, som vi har lavet i mange år og som smager himmelsk. Prøv også Rabarbergrød med fløde
Gå til
Rabarbergrød nem og delikat
Rabarbergrød af laves af de fine og tynde stilke fra jordbærrabarber eller vinrabarber. Træk eller hiv stilke med blad op fra planten og skær den nederste stykke væk og selve bladet. Jo længere op du kommer mod bladet jo mere syrlig bliver din grød. Delikat rabarbergrød er enkel at lave, og der skal næsten ikke bruges vand. Denne opskrift giver en grydefuld lækker dyb rubinrød rabarbergrød.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er 25 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1000 gram rabarber
- 250 gram sukker
- 1 stang vanilje
- 2,5 dl vand
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og rens rabarber for skidt og jord. Skær grønne stængler af særligt op mod toppen af bladet, da stængel indeholder mest syre her.
- Rabarberstilke skæres i stykker på ca. 1-2 cm.
- Tag en stor gryde og kog sukker og vand, til sukker er opløst. Tilsæt rabarber i vandet i ca. 15 minutter.
- Skrab nu vanilje ud af vaniljestangen og den læg den tomme stang i gryden med rabarber, mens vaniljekornene fordeles ind i 1 spsk. sukker.
- Når rabarberne er kogt tages vaniljestang og ikke udkogte stykker tages fra.
- Tag et piskeris og pisk nu grøden jævn og sæt den til afkøling.
🍽Servering
- Serveres med fløde og mælk til.
- Der kan drysses sukker over hvis grøden er syrlig.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Rens rabarber for skidt og jord. Skær det nederste flade hvide stykke væk og grønne stængler
- Du kan bruge non-oxalsyre hvis du spiser meget rabarbergrød
- Hvis man vil bruge non-oxal, skal det kommes i helt fra begyndelsen af kogningen, men det påvirker også smagen, da en del af den friske, lidt syrlige smag forsvinder.
- Spiser man ikke meget rabarbergrød eller bruger man rabarber med lidt indhold af oxalsyre, er det heller ikke nødvendigt at bruge non-oxal.
❓ FAQ
Ja
Rabarbergrød kan holde sig mindst 6 måneder i fryseren. I køleskabet er holdbarheden ca. 5 dage.
Ja, alle former for mælk og fedtfattige fløder kan bruges. Smagen er dog måske bedst med piskefløde.
Opskrift med noter
Rabarbergrød nem
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Skyl og rens rabarber for skidt og jord. Skær det nederste flade hvide stykke væk og grønne stængler.
- Rabarberstilke skæres i stykker på ca. 1-2 cm.
- Tag en stor gryde og kog sukker og vand, til sukker er opløst. Tilsæt rabarber i vandet i ca. 15 minutter.
- Skrab nu vanilje ud af vaniljestangen og den læg den tomme stang i gryden med rabarber, mens vaniljekornene fordeles ind i 1 spsk. sukker.
- Når rabarberne er kogt tages vaniljestang og ikke udkogte stykker tages fra.
- Tag et piskeris og pisk nu grøden jævn og sæt den til afkøling.
Servering
- Serveres med fløde og mælk til. Der kan drysses sukker over hvis grøden er syrlig.
Noter
- Du kan bruge non-oxalsyre hvis du spiser meget rabarbergrød.
- Hvis man vil bruge non-oxal, skal det kommes i helt fra begyndelsen af kogningen, men det påvirker også smagen, da en del af den friske, lidt syrlige smag forsvinder.
- Spiser man ikke meget rabarbergrød eller bruger man rabarber med lidt indhold af oxalsyre, er det heller ikke nødvendigt at bruge non-oxal.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer